Categorieën
Lifestyle

Verslag Wella Professionals TrendVision 2012 Awards – by Melissa

Hoi iedereen, ik ben Melissa, grafisch vormgever (van o.a. de By Sjanty huisstijl). Nu denken jullie vast ‘wie is dit nu weer?!’. Nou, ik ben een vriendin van Chantal en naast dat we het heel goed met elkaar kunnen vinden en vaak lekker kletsen over o.a. koken, muziek en allerlei beautyproducten die zij weer heeft mogen testen, maak je als vriendin van Chantal ook nog eens heel wat leuke dingen mee! Zo ook afgelopen zaterdag. Omdat Chantal verhinderd was vroeg ze mij om als afgevaardigde van By Sjanty naar de Wella Professionals TrendVision 2012 Awards te gaan.

Nou, dat wilde ik natuurlijk wel! Ik mocht ook nog iemand meenemen en dat is mijn collega-vormgever Ashley geworden. Met haar spiegelreflex camera zou ze foto’s maken en ik zou zorgen voor het nodige filmmateriaal. Nog een leuk extraatje: als we om 20.00 uur aanwezig zouden zijn, dan mochten we backstage kijken bij de voorbereidingen van de show. Dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen en in plaats van ‘fashionably late’ te komen waren wij ‘desperately early’. Gelukkig waren we al wel van harte welkom en heeft Kim, marketingmedewerkster van Wella, ons een rondleiding gegeven en vertelde ons van alles over de Wella producten en de shows die we die avond zouden gaan bewonderen.

Backstage heerste gek genoeg over het algemeen rust, waarschijnlijk omdat er nog bijna 2 uur te gaan was en een groot aantal meiden zojuist opgeroepen was voor de ‘rehearsal walk’. Ondanks dat werden we toch een paar keer bijna omver gelopen door de soms nogal vreemd geschminkte modellen die in de Bas Kosters show zouden lopen. Ook bij de rehearsal walk mochten we een kijkje nemen, filmen en fotograferen. Erg leuk om eens te zien wat er eigenlijk allemaal vooraf gaat aan een catwalk show!

In de compilatie-video hieronder kun je bekijken hoe het er backstage aan toe ging:

De hele avond stond in het teken van de 44 finalisten van de Wella Professionals TrendVision Award, zij konden in de categorieën Young Talent en Color de Bronze, Silver of Gold Award in de wacht slepen. Er zouden in totaal dus 6 awards uitgereikt worden. Alle bezoekers van de avond kregen een stemkaart en konden hierop hun voorkeur aangeven voor de twee categorieën. Op de foto kun je zien op welke twee kandidaten ik heb gestemd. Helaas hebben zij geen award in de wacht gesleept, maar hey, smaken moeten verschillen anders wordt het ook weer zo saai, toch?

Op deze looks heb ik gestemd

Inmiddels werden de mensen van de pers (blijft stiekem best tof om jezelf pers te mogen noemen) bijeen geroepen om als eersten plaats te nemen in de hal waar de show plaats vond. We mochten op de tweede rij plaats nemen, deze was pal achter de jury die bestond uit Victoria Koblenko, Anne-Kaisa Faber, beauty editor Cosmopolitan, Danielle Sant, hoofdredactrice Coiffure, Tribute en Coiffure Generation, Ayt Celik, managing director Hair4U en Marriet Gakes, Colour director Salon B. We hadden ons natuurlijk geen betere plek kunnen indenken!

Nadat ook de overige bezoekers hun plaats hadden ingenomen kwam na een lange tijd wachten helaas de mededeling dat er een gelijkspel was voor de Gold Award. De stemmen zouden opnieuw geteld zijn voor de zekerheid en de jury was nu in beraad wie de uiteindelijke winnaar zou worden. Doordat dit allemaal wat langer duurde begon de show uiteindelijk om 22.45 uur, iets later dan gepland, maar dat mocht de pret niet drukken. Het ging eindelijk beginnen! Na een spetterende opening van The Angels & The Devils, een groep illusionisten bekend van Holland’s Got Talent, werd de jury geïntroduceerd om vervolgens plaats te nemen op de rij pal voor ons.

Wella International heeft er voor gekozen om voor de TrendVision Awards een viertal looks te bedenken. Aan deze looks zijn vrouwennamen verbonden, om zo een duidelijke sfeer neer te zetten. Alle 44 kandidaten hebben zich laten inspireren door één van deze looks.

De 4 Wella looks voor TrendVision 2012: BLAZE – The Femme Fatale | GRACE – The Modern Muse | CELESTE – The Visionary | ROXY – The Scene-stealer

Na al het haargeweld was het tijd voor uhm… ja eigenlijk nog meer geweld 😉 Het was tijd voor Bas Kosters! Deze freaky Nederlandse designer presenteerde ‘For your eyes only’, een speciaal voor deze avond samengestelde show. Tussen de verschillende looks door verscheen Bas zelf ook ten tonele en hoe! Met torenhoge rode kaplaarzen, een giga-knalpatroon legging, met een pruik van lang rood haar en lopend alsof hij veel te diep in het glaasje had gekeken. Hij deed zijn opperste best om zo goed mogelijk te playbacken maar dat mocht niet echt baten. Ach, het kon hem toch allemaal niks schelen want volgens mij heeft deze designer lak aan alles! Ik heb de hele show met een grote grijns op mijn gezicht bekeken, alhoewel mijn collega geloof ik wat minder enthousiast was. ‘Tja, ik kom uit een te klein dorpje voor zoiets denk ik’, aldus Ashley.

Maar ook Wella had nog wat moois om te tonen, de nieuwe Wella Illumina Color collectie. Met perfect gesteild haar kwamen de modellen de catwalk op om de prachtige nieuwe kleuren te tonen die wel leken te glinsteren in de spotlights!

De nieuwe Wella Illumina Color collectie

Na nog een gave show van ‘Hairdresser of the Year’ Hester Wernert-Rijn op zeer goed gekozen muziek was het tijd voor de prijsuitreiking voor de Gold Award. Marjan van Maanen (De Knipperij; Katwijk aan Zee) en Kim van der Ham (Cosmo Hairstyling; Berkel en Rodenrijs) gingen er met de felbegeerde prijs vandoor. In tegenstelling tot de look van Marjan (Color), die zeker één van mijn favorieten was, was ik persoonlijk niet zo’n fan van de look van Kim (Young Talent), maar zij zal ongetwijfeld wel veel in haar mars hebben! De twee winnaars gaan door naar de internationale finale op zondag 28 oktober in Madrid.

De Gold Award winnaars van de avond – foto: Ron Stam Photography

Na de show vroeg ik Victoria Koblenko of ik haar even op de foto mocht zetten, waar zij knipogend op reageerde met: “Natuurlijk, maar alleen als je er zelf ook bij staat!” En zie hier het (helaas ietwat slecht van kwaliteit) resultaat.

Jurylid Victoria Koblenko en ik met By Sjanty badge 🙂

We hebben deze avond heerlijk genoten van het netwerken, de prachtige modellen en al het moois op de catwalk. Chantal, ik hou me nu al aanbevolen voor de volgende keer! 🙂

Melissa

10 reacties op “Verslag Wella Professionals TrendVision 2012 Awards – by Melissa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.