Categorieën
Lifestyle

10 voordelen van online shoppen

Om maar even heel erg iedereen over één kam te scheren kan ik wel zeggen dat er in het leven een paar dingen zijn die praktisch iedere vrouw wel graag doet: make-uppen, zwijmelen bij chickflicks, het verorberen van een flink stuk chocola en natuurlijk: shoppen. Tegenwoordig hebben we de luxe dat we geeneens meer de deur uit hoeven voor ons wekelijkse (voor de addicts onder ons: dagelijkse) portie shoppen en dat is nog meer één van de vele voordelen dat online shoppen met zich meebrengt!

Geen opdringerige verkoopsters
Je hebt je voet nog niet over de drempel gezet of er vliegt direct een iets te enthousiaste verkoopster op je af die zo te zien maar wat blij is met haar eerste klant van de dag. Snapt de vrouw nou niet dat je niet echt zit te wachten op opmerkingen als ‘Ja, leuk issie he ik heb ‘m zelf ook!’ bij ieder kledingstuk dat je ook maar dreigt aan te raken. Kijk, daar heb je online lekker geen last van.

Shoppen vanuit je luie stoel
Je gaat het nergens zo relaxed krijgen als vanuit je warme bed met een dampende kop thee, een voorraad chocolate chip cookies binnen handbereik, dikke slofsokken en comfy huispak aan en Spotify op de achtergrond. Shoppen maar!

Geen pashokjes-horror
Soms kun je ze vermijden, maar helaas ben je er 9 van de 10 keer toch tot veroordeeld: het pashokje. Pure horror. Een gordijn dat maar tot 3/4e sluit, een stel brullende kids dat ‘gordijntje open, gordijntje dicht’ wel een leuk spelletje vindt, een gezellig sfeerlichtje in de vorm van een dikke TL-buis, temperaturen waarvan het zweet je uit alle hoeken en gaten uitbreekt…. Ik zou zeggen: bespaar jezelf de ellende en pas je aankoopjes lekker at home.

Geen ‘geen saldo’ verrassingen
Met een afgeladen mandje stap je met een smile van oor tot oor naar de kassa en roetsj je voor de zoveelste keer die dag je pinpas door het apparaat. Tot ineens een venijnige piep in je oor laat weten dat het saldo van je bankrekening er deze keer een stokje voor steekt. Ja, en dan met het schaamrood op je kaken alles weer terug in de rekken hangen…. 

Geen gesjouw
Hier een tasje, daar een tasje en nog één en nog één…. tot je op een gegeven moment de striemen in je pols hebt staan en je zwetend en hijgend verzucht waarom je in godsnaam geen personal sjouwer hebt. Hey, ik heb nieuws voor je: bij online shoppen doet de postbode het zware werk voor je!

Minder snel impulsieve aankopen
Kijk, als je in de winkel oog in oog met die gorgeous tas staat en NU moet beslissen of je ‘m neemt is de kans groot dat je je dankzij de opdringerigheid van het personeel (mevrouw, het is de láátste!) laat overhalen en ‘m uit pure paniek koopt. Online kun je er gerust nog een nachtje over slapen, ze hebben er vaak toch meer dan genoeg op voorraad.

Geen gezeur
Heerlijk een dagje shoppen met vriendlief, wat is er nou gezelliger dan dat. Nouja, de eerste paar winkels gaat het nog wel, tot hij het na winkel 5 ineens niet meer trekt en dat ook duidelijk laat merken. Oplossing: je lekker even terugtrekken op de bank en online helemaal losgaan!

Kortingshoppen
Thank god for internet en de honderdduizend websites vol met kortingscodes voor verschillende winkels waarmee je ook buiten de sale lekker voordelig kunt shoppen.

Scoor de beste deal
Tuurlijk kun je iedere winkel in de stad afgaan en checken of ze dat ene truitje misschien ergens nog 5 euro goedkoper hebben, maar heb jij daar zin in? Ik in ieder geval niet. Als je online shopt kun je de prijzen van tientallen sites met elkaar vergelijken en er zo voor jou de beste deal uitslepen. Ideaal. 

Uitleg bij producten
Hartstikke fijn dat ze er zijn als je wat te vragen hebt, maar helaas weten die verko(o)p(st)ers vaak van geen ophouden. Bij online shoppen hoef je helemaal niemand wat te vragen, want je vindt bij ieder product meer dan genoeg uitleg en specificaties in honderd verschillende talen en kun je gewoon lekker skippen wat je niet boeit.

Q: Shop jij ook het liefst online of ga je toch nog liever daadwerkelijk een winkel in?

22 reacties op “10 voordelen van online shoppen”

Leuk geschreven en het zijn wel echt goede voordelen ja, maar ik ga toch nog wat liever voor het echte shoppen. Moeie benen, ergens lekker lunchen en allerlei mensen pletten om bij dat éne shirtje te komen dat er zo leuk uit ziet…

Leuk geschreven en echt allemaal waar! Toch winkel ik het liefst “normaal”. Maar af en toe eens online shoppen is toch wel heel erg makkelijk! Plus je kan al eens iets uniekere stuks scoren die niet altijd in de winkels te vinden zijn 😀

Leuk artikel! 🙂
Ik koop toch nog liever echt in een winkel, dan kan ik passen en meteen zien of het me staat, online moet je altijd afwachten.Maar er zijn idd ook veel voordelen.. En soms kan je gewoon ook niet anders omdat er geen winkel in de buurt is :p

Heel leuk artikel! Zelf shop ik het liefste in real life, want ik zie graag wat ik koop en dat ik het eventueel nog kan passen. Alleen als het van een winkel is die niet in de buurt zit of alleen een online shop heeft dan vind ik het ook wel leuk om online te shoppen. Vooral het wachten tot het aankomt en dan het pakket uitpakken vind ik erg leuk haha.

Leuk artikel! Er zitten inderdaad erg veel voordelen aan. Ik koop toch eigenlijk alleen dingen online die niet in NL verkrijgbaar zijn.. de rest koop ik toch in het ‘echt’, ook omdat ik zo van winkelen houd haha daar kan een luie stoel niet tegenop ! 🙂

Ik blijf toch een voorkeur houden voor een gewone winkel. Binnenstappen (ik trek me niets aan van verkoopsters), passen (hoef je ook niet tig keer terug naar het postkantoor om dingen terug te sturen), inpakken, betalen (ik weet altijd precies wat ik uitgeef) en naar huis. Geen gedoe met wachten op pakjes die altijd komen als je er niet bent (met buren die het zat zijn om altijd pakjes aan te nemen) en niet passende kledij die je weer terug kan sturen dus dan moet je alsnog er weer uit. Nee, online kleding shoppen en ik zijn geen vriendjes hahah

Precies om die redenen shop ik zo graag online. Dan nog vooral dat van de opdringerige verkopers, echt ik haat dat.
Laatst een microgolf gaan kopen, die kerel probeerde me 3 producten erbij aan te smeren (wtf, gewone ontvetter werkt goed genoeg voor een tiende van de prijs..)
En dan me haast verplichten om er een extra verzekering bij te nemen. Toen ik beleefd 3 keer heb geweigerd probeerde hij me een schuldgevoel aan te praten, alsof ik nu een slecht mens ben -_-
Voortaan koop ik echt alles online, ook elektro.

Online [window] shoppen, ik hou ervan! <3 Kan er gerust iedere avond uuuuren aan kwijt zijn, oh heerlijk ^__^ Al vind ik 'real life' shoppen ook leuk 😀 Ik heb eigenlijk niet echt een voorkeur, ik hou gewoon van shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.