Categorieën
Beauty Make-up

Essence Vampire’s Love shimmer powder en lipstain

De Essence ‘Vampire’s Love’ collectie staat helemaal in het teken van vampieren en heeft een aantal mooie producten waarmee je jezelf kunt omtoveren tot vampierenkoningin met bloedrode lippen en een mooie flawless bleke huid. De twee items die ik je vandaag laat zien zijn uitermate geschikt om hiervoor te gebruiken: de shimmer powder en lipstain.

Shimmer powder

Ik begin met de shimmer powder die de naam 01 Lil’ Vampire heeft en in een vrij simpel rond doosje komt. Het doosje is wel lekker stevig en bevat in totaal 8,5 gram poeder, wat best veel is. Wanneer je het doosje opent kan het zijn dat je denkt wat ruik ik?, nou dat is de poeder. Het heeft een beetje zo’n oma-achtig parfumluchtje, vraag me niet te omschrijven hoe dat ruikt maar je weet vast wat ik bedoel. Ik ga snel verder met de poeder zelf, die huidskleurig is en loads of mooie, kleine glittertjes in zich heeft. Pretty, pretty!

De shimmer powder is eigenlijk beter highlighter te noemen, want dat is eigenlijk wat dit product doet: highlighten. De poeder is heerlijk zacht wanneer ik er met mijn vinger overheen ga en heeft een mooie, glimmende gloed over zich.

Bij het swacthen blijkt de poeder ook ruim voldoende glans en glittertjes af te geven, het geeft echt een heel mooi effect op de huid. Je ziet geen hele laag poeder zitten, maar het geeft gewoon een mooie subtiele shiny glow. Mooi voor op je jukbeenderen!


Lipstain

Dan de lipstain, die verkrijgbaar is in twee tinten: 01 Bloody mary en 02 True love. De 01 Bloody mary heeft een paars kleurtje en de 02 True love is kersenrood. Doordat de lipstain eruitziet als een tube had ik verwacht dat deze ook op die manier op je lippen aangebracht zou moeten worden, maar toen ik hem opendraaide verscheen er ineens een sponsapplicatortje. Surprise!

Net als de shimmer powder heeft ook de lipstain een vrij aanwezige zoete geur, waar je wel een beetje van moet houden. Wat ik niet had verwacht is dat de lipstain echt heel waterig is, het loopt echt bijna van je lippen af. Het duurt dan ook best een tijdje voor de lipstain helemaal opgedroogd is nadat je ‘m hebt aangebracht. De kleur van 02 True love is zoals ik hierboven al noemde denk ik het beste te omschrijven als kersenrood.

Er is geen twijfel mogelijk of de lipstain echt ‘staint‘, want dat doet-ie zeker! Er kwam per ongeluk wat van de lipstain op m’n tanden terecht en je voelt ‘m al aankomen, dat was er naderhand echt bijna niet meer af te krijgen! Ook toen ik de kleur van mijn lippen af wilde halen werd dat een boenpartij van jewelste, na tien keer met een wattenschijfje met make-up remover over mijn lippen te zijn gegaan waren ze nog steeds half rood. Om een lang verhaal kort te maken: het stain gedeelte is dus dik in orde, al ben ik daar zelf helemaal geen fan van.

Ik kan niet echt zeggen dat ik het mooi vind staan op mijn lippen, ik vind die hele matte finish niet zo en het lijkt net of mijn lippen superdroog zijn. Ook zorgt de lipstain dat mijn lippen wat trekkerig en branderig aanvoelen en ook dat vind ik helemaal niks. Natuurlijk kun je voor een nog wat meer intense en dekkende kleur meerdere laagjes van de lipstain aanbrengen, maar op boven- en onderstaande foto heb ik al minstens twee laagjes op en dat vond ik toch wel genoeg. Op onderstaande foto heb ik overigens ook wat van de shimmer powder op mijn jukbeenderen.

Pluspunten
Shimmer powder geeft mooie glans met glittertjes
Beide producten hebben een lage prijs
Lipstain blijft echt lang zitten

Minpunten
Lipstain is erg waterig en droogt daardoor ook erg langzaam op
Lipstain doet mijn lippen droog en branderig aanvoelen
Shimmer powder en lipstain hebben beiden vrij aanwezige geur

De Essence Vampire’s Love shimmer powder is voor 2,99 en de lipstain voor 1,99 in de maand november verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: Naar welk van deze 2 producten ben jij het meest benieuwd, of heb je ze misschien zelf ook al?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

11 reacties op “Essence Vampire’s Love shimmer powder en lipstain”

Goed…. dus je moet die lipstain dus gebruiken als je je lippen een kleurtje wilt geven dat er met geen mogelijkheid af kan gaan? :mrgreen: Ik ging gister naar de 2 Kruidvatwinkels in het centrum van Den Haag. Ik zag dat het eindelijk up-to-date was, maar er stond helaas nog maar weinig. Er waren meerderen die met smart wachtten op deze collectie!

Ik stond in het kruitvat en ik dacht laat ik is de nieuwe lipstains proberen. Ik had ze op mijn lippen gedaan en het zag er niet uit! Veel te donker voor mij! Dus ik pakte een doekje uit me tas en wou het van me mond afsmeren maar dat lukte niet meer want het was al in mijn lippen getrokken! Dus liep ik de hele dag rond als een vampier! Pas wel goed bij het thema! 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.