Categorieën
Lifestyle

TV programma’s die ik op dit moment kijk

Ik heb van die periodes dat ik praktisch geen televisie, maar alleen programma’s via RTL Gemist en Uitzending Gemist of films op mijn laptop kijk. Op dit moment heb ik ’s avonds toch weer regelmatig de televisie aan staan en zijn er best een aantal programma’s die ik volg.


Goede Tijden Slechte Tijden
Iedere werkdag – 20.00 uur RTL 4

Goede tijden Slechte Tijden is natuurlijk al decennia lang dé soap van Nederland en ik kijk deze ook al heel wat jaren vrij trouw. Toch ben ik het afgelopen jaar wel wat minder fanatiek geworden en kijk ik ook afleveringen niet meer terug als ik er één heb gemist. Het punt met zo’n dagelijkse soap is dat je ook eigenlijk niets hebt gemist als je het één of een aantal keer niet hebt gezien en dat is ook meteen een de reden waarom ik wat afgezwakt ben. Helemaal de laatste tijd worden alle verhaallijnen zo ellenlang uitgemolken en zie je het verloop ervan nu ook een half jaar van te voren al aankomen. Sjors en Bing die de baby van Rikkie en Sjoerd zouden kunnen adopteren, Edwin die verliefd wordt op Ron terwijl Lucas in coma ligt en net nu weer ontwaakt en het ongeloofwaardige verhaal rondom de fake zwangerschap van Charlie. Ondanks dit alles is het gekke dat je toch blijft kijken en toch benieuwd bent hoe het afloopt.

Overspel
Donderdag – 20.30 uur Nederland 1

Ik heb het inmiddels al een aantal keer genoemd op By Sjanty, maar Overspel is op dit moment echt met stip mijn favoriete serie. Er is wat mij betreft, en als ik mag geloven vele anderen, geen Nederlandse serie die zo goed in elkaar zit, zulke goede acteurs heeft, zo geloofwaardig en spannend is en die mij zo in z’n greep kan houden. Helaas is volgende week donderdag alweer de laatste aflevering van dit seizoen en zal de donderdagavond voor mij daarna voorlopig helaas niet meer hetzelfde zijn…….

New Chicks
Dinsdag – 21.00 uur RTL 5

Het was helemaal niet het plan dit programma te gaan kijken, want ik ben wel een beetje klaar met al die Oh Oh Cherso-achtige tv en ook schaam ik me er een beetje voor…. Toch ben ik tijdens een rondje zappen blijven hangen bij de deze realityshow met de Brabantse chicks Britt Jessica, Sharon, Kirsten en Tamara die in een luxe villa op Curaçao verblijven en ervoor moeten zorgen dat ze elke nacht een man hun bed in weten te krijgen. Degene die drie dagen nachten alleen slaapt is ‘de loser’ van het stel en moet haar koffers pakken. Je gaat nu waarschijnlijk lachen als je hoort wat het idee achter dit programma is: de chicks moeten op deze manier de liefde van hun leven vinden. Nou geloof mij, met liefde heeft het weinig te maken. De meiden zijn vooral druk met het nuttigen van cocktails, véél cocktails, lopen dag en nacht rond in weinig verhullende jurkjes en bikini’s en hebben een taalgebruik waar een bootwerker niets bij is. Ach, het levert wel vermakelijke televisie op.

Jonge dokters van het OLVG
Donderdag  21.45 uur RTL 5

Op donderdagavond heb ik inmiddels een vast programma: eerst om 20.30 uur Overspel en vervolgens om 21.45 uur Jonge dokters van het OLVG. Dit is echt een superinteressant en leuk programma waarin de acht jonge dokters Leonieke (29), Sophie (27), Mark (37), Nicola (27), Louis (29), Eva (28), Like (31) en Casper (31)  worden gevolgd. Voor zij zichzelf echt cardioloog, internist, gynaecoloog, orthopeed of chirurg mogen noemen, moeten ze zich eerst specialiseren en zie je hoe zij omgaan met nieuwe verantwoordelijkheden, de hoge werkdruk, moeilijke beslissingen en heftige situaties die ze meemaken.

Grenzeloos Verliefd
Zondag – 19.55 uur Net 5

Dit programma is al heel wat jaartjes op de buis, maar blijft superleuk. Grenzeloos Verliefd gaat over jonge Nederlandse meiden die ons koude kikkerlandje verlaten om bij hun grote liefde in het buitenland te gaan wonen. Het programma volgt de meiden bij het inpakken van al hun spullen, het vaak emotionele afscheid op Schiphol en hun eerste tijd in hun nieuwe land. Er zijn meiden die naar een welvarend land als Amerika of een prachtig oord met parelwitte stranden en een helderblauwe zee vertrekken, maar er zijn er ook die helemaal back to basic gaan en in hun nieuwe woonplaats niet eens een toilet, stroom of water hebben. Voor sommige meiden is het feit dat ze bij hun grote liefde het allerbelangrijkste en nemen de rest op de koop toe. Helaas komt het ook af en toe voor dat het uiteindelijke leven samen dan toch een beetje tegenvalt en dat het meisje in kwestie uiteindelijk weer terugkeert naar Nederland, het kan alle kanten op.

The Voice Of Holland
Vrijdag – 20.30 uur RTL 4

Dit programma heeft niet voor niets week na week ruim 3,5 miljoen kijkers, het is gewoon de beste en leukste talentenshow allertijden. Natuurlijk waren de auditites van de afgelopen weken leuk om te zien, maar de battles vind ik persoonlijk nog net wat spannender. The Voice of Holland is leuk om naar te kijken omdat je mensen ziet die stuk voor stuk kunnen zingen en echt talent hebben en is niet weer één van die honderden Popstars/X-factor-achtige shows vol leedvermaak. Ook de onderlinge strijd en humor tussen de coaches maakt deze show iedere vrijdagavond weer iets om naar uit te kijken.

Gênante Lijven/Dit is mijn lijf
Gênante Lijven – zondag 22.30 uur en herhaling dinsdag 22.00 uur RTL 5
Dit is mijn lijf – woensdag 21.30 uur RTL 4

De Nederlandse versie van het Engelse Gênante Lijven is Dit is mijn lijf en dit zijn beide programma’s waarin een aantal artsen mensen zien die nogal gênante, opvallende en schokkende aandoeningen of klachten hebben. Ik vind de titel Gênante Lijven eerlijk gezegd niet echt gepast en wat respectloos, want het feit dat je een embarrassing klacht heb wil nog niet meteen zeggen dat je een gênant lijf hebt, maar dat terzijde. Ik moet zeggen dat ik tijdens het zien van deze programma’s wel regelmatig met mijn handen voor mijn ogen of met open mond heb zitten kijken, want er komen echt heel, laten we zeggen, aparte dingen voorbij. Toch kijk ik dit programma niet perse om de schokkerende dingen die voorbijkomen, maar vooral omdat het superinteressant is en er ook veel leerzame feitjes, weetjes en tips gegeven waarmee je bijvoorbeeld bepaalde aandoeningen ook kunt voorkomen.

Het beste idee van Nederland
Maandag – 20.30 uur SBS 6

Helaas hebben ze het format van het programma dit seizoen behoorlijk veranderd en zie je niet meer de voorrondes waar mensen met de gekste ideeën voorbijkomen, maar wordt meteen doorgeschakeld naar de kwartfinales. Nog een bummer is Beau van Erven Dorens die zich ontzettend staat uit te sloven en zogenaamd heel grappig staat te doen, al is hij altijd nog beter dan Henkjan Smits. Ondanks de niet heel positieve veranderingen blijft het programma op zichzelf leuk en komen er toch regelmatig heel praktische, grappige en goede uitvindingen voorbij. Helaas blijken veel mensen het met me eens te zijn dat het nieuwe jasje van dit programma niet perse beter is, want vanaf deze week is het verschoven van primetime zaterdagavond naar maandagavond 20.30 uur.

Seinpost Den Haag
Zondag – 20.30 uur Nederland 3

Na Overspel is dit mijn favoriete Nederlandse serie op dit moment. Seinpost Den Haag is een politieserie waarin het draait om de dagelijkse beslommeringen op en rond het Scheveningse wijkbureau Seinpost. Deze serie kent veel bekende Nederlanders waaronder Jim Bakkum, Saar Koningsberger, Terence Schreurs, Victor Löw en Egbert Jan Weeber. Ik moest eerst even wennen aan Jim Bakkum in de rol van politieman, maar naarmate de serie vordert vind ik hem steeds beter en geloofwaardiger worden. De acteerprestaties van Saar Koningsberger daarentegen vind ik wat minder geslaagd. Waar ik aflevering na aflevering in een deuk om lig is Stephan Evenblij, die zo ontzettend droog is met z’n Haagse accent en humor. Verder heeft iedere aflvering een goede dosis spanning en humor en zit gewoon goed in elkaar. Ik vind het wel wat wel wat weg hebben van Flikken Maastricht, wat ik ook altijd erg leuk vind.

Obese
Zondag – 20.00 uur RTL4

De eerste paar afleveringen van dit programma heb ik niet gezien, omdat het me niet zo interessant leek. De afgelopen weken ben ik het op de een of andere manier toch gaan kijken en blijkt het best boeiend te zien hoe mensen zo ontzettend zwaar kunnen worden en ze vervolgens in 300 dagen compeet ziet veranderen. Een beetje raar is wel dat je Wendy van Dijk met haar 50 kilo naast die mensen van 200 kilo ziet staan, daar is niet echt over nagedacht. Verder ook een goed programma waarmee je weer eens met je neus op de feiten te wordt gedrukt en ziet dat alles eten wat los en vast zit ook z’n consequenties heeft. Aanstaande zondag 13 november is de laatste aflevering en kijkt Wendy met de kandidaten terug op het afgelopen jaar.


Q: Welke programma’s volg jij op dit moment?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

8 reacties op “TV programma’s die ik op dit moment kijk”

Ik kijk weinig tv, van het rijtje hierboven kijk ik The Voice en grenzeloos verliefd. Verder pik ik zo nu en dan een aflevering expeditie robinson en Masterchef Australia mee. Verder download ik al m’n programma’s en kijk ik die op de PC en dat zijn The Walking Dead, CSI, Criminal Minds, American Horror Story, Ringer en Dexter. <3 heerlijke programma's!

Wow, ik kijk dus helemaa niks van jouw lijstje! Alleen TVOH soms. Ik kijk expeditie robinson, wie is de mol, so you think you can dance en voor de rest veel online zoals vampire diaries, secret circle, pretty little liars. 🙂

Overspel en Seinpost Den Haag zijn echt gewéldige series!!
Ik vind het zoo ontzettend jammer dat het 1e seizoen alweer bijna voorbij is van Overspel! 🙁
Ik kijk verder ook gtst en the voice of holland en af en toe New chicks en jonge dokters van het OLVG.
Ik heb Holland’s Next Top Model ook gevolgd, maar daar is aanstaande maandag de finale van, dus ook bijna afgelopen. 🙁 Verder kijk ik niet echt veel eigenlijk. O ja! Ik hou van holland ook! (meestal als ik moet oppassen) En dat was het wel zo’n beetje! 😉
Liefs!

Wat een leuke series in Nederland!

De enige echte Belgische serie die ik volg is Vermist.
Verder volg ik The Mentalist, Astrid in Wonderland, The Big Bang Theory & ook nog GG, Vampire Diaries, Adventures of Merlin, … (veel te veel :p)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.