Categorieën
Beauty Make-up

Essence Smokey Eyes Set – 01 So what?!

De twee budgetmerken van het Kruidvat, Catrice en Essence, gaan regelmatig de battle met elkaar aan. Ze hebben veel dezelfde producten in hun assortiment waarvan er veel ook best wel wat op elkaar lijken. Zo hebben beiden merken een Smokey Eyes Set verkrijgbaar, waarvan ik die van Catrice vorige week heb laten zien. Ik ben over dit setje heel erg enthousiast en heb deze de afgelopen week dan ook veelvuldig gebruikt. Zal dit komende week ook nog zo zijn of neemt het setje van Essence de favorietenrol over?

Het setje van Essence is om te beginnen een slagje kleiner dan die van Catrice, heeft een andere vorm en bevat minder oogschaduws. In die van Catrice vind je er namelijk 4 en in deze van Essence maar 2. Dat is op zich wel weinig om een smokey eye mee te maken, maar het kan wel. Essence heeft in totaal 4 van deze setjes: de zwarte 01 So what?!, de bruine 02 Punk vibe, de paarse 03 Purple maniac en de grijze 04 Show off.

Op de achterkant van het doosje vind je een twee stappen instructie om met dit setje een smokey eye look te maken.

Het Essence Smokey Eyes Set heeft een donkere poederoogschaduw en een crèmige eyeliner en een dubbelzijdig applicatortje, die wat mij betreft wat overbodig is. Ik vind het doosje van Catrice er overigens wel een stukje beter uitzien dan deze van Essence, maar dat zegt natuurlijk nog niets over de inhoud ervan.

Ik was een beetje bang voor de pigmentatie van dit Smokey Eyes Set, ik verwachtte daar op voorhand niet al teveel van. Surprise, surprise want de pigmentatie is super en zelfs beter dan het Catrice Smokey Eyes Set! De oogschaduw links in het doosje geeft een donkergrijze kleur met weinig tot geen fall-out en de crèmige eyeliner/oogschaduw is ook prima van kwaliteit.

De oogschaduw is donkergrijs met een licht metallic finish en wat kleine glittertjes en geeft ook bij het aanbrengen op de ogen praktisch geen fall-out, wat met zo’n donkere kleur wel heel prettig is. Ik heb iets van de crème oogschaduw/eyeliner in mijn buitenste ooghoek aangebracht voor wat meer diepte en dit vervolgens geblend met de oogschaduw. Deze is dus eigenlijk bedoeld als eyeliner en op die manier zal ik deze binnenkort ook eens uitproberen.

Ik had het niet gedacht, maar ik vind dit setje echt heel fijn werken en een mooi resultaat geven. Aangezien het setje van Catrice ook mooie oogschaduws en eenzelfde crème eyeliner heeft kan ik nu nog niet direct kiezen welke ik nu fijner vind, voor budgetmerk begrippen vind ik ze allebei prima. Wel is die van Catrice een stuk mooier om te zien en heeft meer oogschaduws dan die van Essence, maar is ook 2 euro duurder.

Pluspunten
Oogschaduw en eyeliner zijn goed gepigmenteerd
Lage prijs van slechts € 2,49

Minpunten
Verpakking ziet er niet zo bijzonder uit


Het Essence Smokey Eyes Set is voor
2,49 verkrijgbaar bij Kruidvat.

 


Q: Welke vind je over het algemeen beter, de oogschaduws van Catrice of Essence?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

13 reacties op “Essence Smokey Eyes Set – 01 So what?!”

Mooie look maar ik hoop ook een keer een look te zien met wat warme kleuren. Dat staat je super maar vaak kies je toch voor zwart. Jammer!
Maar het is natuurlijk smaak dus misschien denk jij er heel anders over.

@ Clarissa

Klopt inderdaad dat ik vaak voor dit soort donkere tinten ga, maar ben juist daarom de afgelopen tijd een beetje aan het afwisselen met andere, warme kleurtjes. Wilde alleen graag dit paletje laten zien, dus vandaar een toch weer zwart-achtige look.
Ik kan je alvast verklappen dat er een dezer dagen een look met warme tinten op By Sjanty zal verschijnen!

Echt ben benieuwd. Laatst had je een oogpotlood gebruikt weet niet meer welke kleur of merk ( sorry ) maar vond dat zo mooi bij je dat ik elke kleren hoop je zo look maakt maar dat gaat gebeuren dus 🙂

Vind het trouwens wel leuk dat je vaak voor de goedkope merken gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.