Categorieën
Beauty Make-up

Catrice Smokey Eyes set – 010 Smoking Area

Ik ben dol op smokey eyes en paletjes en kitjes met op elkaar afgestemde kleurtjes waarmee je deze kunt maken. Bijna ieder merk heeft tegenwoordig wel een Smokey Eyes kitje in haar assortiment en zo ook Catrice, die er zowel van buiten als van binnen ook nog eens heel mooi uitziet!

Catrice belooft dat je met de Smokey Eyes Sets met vier op elkaar afgestemde tinten binnen een handomdraai de perfecte mysterieuze en elegante smokey eyes kunt maken.
Het Smokey Eyes Set is verkrijgbaar in drie kleurencombinaties. 010 Smoking Area, 020 Smog over Hong Kong en 030 Meet me at the Bonfire. Zoals we inmiddels van Catrice gewend zijn heeft ook dit product weer hele leuke en toepasselijke namen! Het Smokey Eyes setje dat ik in mijn bezit heb is de 010 Smoking Area, zoals op de achterkant van het kitje te lezen is.

 

Op de achterkant van het doosje staat ook een 4 stappen beschrijving en een afbeelding hoe je de 4 kleurtjes op je ogen kunt aanbrengen en echte smokey eyes creeërt.

 

Even afzijdig van de oogschaduws zelf vind ik het doosje er echt prachtig uitzien, het is heel stevig en van mooi strak transparant materiaal en oogt alles behalve goedkoop. Go Catrice!

 

Ik heb echt een paar minuten zitten klungelen om het doosje open te krijgen, tot ik erachter kwam dat hij niet vanaf de voorkant, maar vanaf de zijkant omhoog open gaat. Superleuk, weer eens wat anders!

 

Wel moet ik erbij zeggen dat het doosje niet heel gemakkelijk opent, daar heb ik bijna mijn nagels aan verspild.
De oogschaduws in het doosje zien er op het eerste gezicht heel mooi uit, dit zijn echt kleurtjes waarmee je een klassieke zwarte smokey eye kunt maken. De eerste oogschaduw is een mooie witte highlighter, de tweede is een lichtgrijze voor over je gehele ooglid, de derde is donkergrijs met prachtige glitterjes voor in je buitenste ooghoek en de laatste is een creamy zwarte waarmee je een lijntje onder je oog kunt zetten.

 

De kleurtjes lijken uit het doosje gezien allemaal een glanzende finish te hebben en ook allemaal hele kleine glittertjes te hebben. Bij het swatchen blijken de oogschaduws echt superzacht en geven allemaal goede pigmentatie af, ook de lichte kleurtjes. Ik was even verbaasd dat de laatste zwarte oogschaduw ineens creamy bleek te zijn, maar deze blijkt bedoeld te zijn om een lijntje onder je oog mee te zetten zodat het een eyeliner-achtig effect geeft.

Ik vind de oogschaduws heel fijn werken en net als op de swatch geven ze ook op je ogen prima kleurtjes. Wel zijn ze iets korrelig van structuur en geven ze een beetje fall-out, maar dat is te verwaarlozen. Ik heb de kleurtjes iets anders gebruikt dan aangegeven op de handleiding, zo heb ik de lichtgrijze op ongeveer één derde van mijn ooglid aangebracht, op het middelste gedeelte de donkergrijze en in de buitenste ooghoek en in mijn creases wat van de zwarte. Voor het lijntje onder mijn oog heb ik het Rimmel potlood gebruikt.

Op mijn ogen zie je de aanwezige glittertjes niet overduidelijk, maar op een subtiele manier en dat vind ik ook net zo mooi. Alles bj elkaar genomen vind ik dit 010 Smoking Area kitje echt heel erg leuk en zal deze denk ik ook nog heel regelmatig gaan gebruiken!

Pluspunten
Prachtige vormgeving doosje
Goede pigmentatie
Oogschaduws hebben mooie glans en subtiele glittertjes
Lage prijs

Minpunten
Doosje gaat niet heel gemakkelijk open
Oogschaduws zijn iets korrelig

 


De Catrice Smokey Eyes Sets zijn voor € 4,49 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

 


Q: Maak jij vaak smokey eyes en zo ja, welk(e) oogschaduw(kitje) gebruik je daarvoor?

9 reacties op “Catrice Smokey Eyes set – 010 Smoking Area”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.