Categorieën
Beauty Nagels

Essence Nail Polish Corrector Pencil

Wanneer ik voor By Sjanty nagellakjes test en op mijn nagels aanbreng wil ik dat natuurlijk altijd zo netjes mogelijk doen, maar aangezien ik geen hele vaste hand én weinig geduld heb is dit vaak een hele opgave. Wanneer ik buiten de lijntjes ben gegaan doop ik meestal een wattenstaafje in mijn nagellakremover om de ergste schade weg te halen, maar daar heeft Essence een andere oplossing op bedacht: de Nail Polish Corrector Pencil.

De Nail Polish Corrector Pencil is een vrij lange, lichtroze stift met een soort parelmoer glans en kleine glittertjes over zich. Op de buitenkant van de stift is te lezen dat deze jojoba-olie bevat, een lekkere kersengeur heeft en vrij van aceton is. De jojoba-olie zorgt ervoor dat je nagels en nagelriemen behalve gecorrigeerd van nagellak tegelijkertijd ook gevoed en gehydrateerd worden.

Aan de achterkant van de stift zie je een doorzichtig dopje met daarin 3 witte staafjes, dit zijn extra stiftpunten. Wanneer de huidige stiftpunt erg vies is en zijn werk niet meer goed doet kun je het dopje aan de achterkant verwijderen en er een nieuwe stiftpunt uithalen. Het is niet zo dat je elke iedere keer als je de stift hebt gebruikt er een nieuwe punt op moet zetten, want ondanks het feit dat de punt wel vies wordt van de verwijderde nagellak geeft deze niet af. Je hoeft dus niet bang te zijn dat wanneer je zwarte nagellak met de stift hebt verwijderd dit vervolgens op je mooie roze nagellak terecht komt. Wanneer je het stiftpuntje wil vervangen trek je deze uit de pen en doe je er een nieuwe voor in de plaats.

Erg fijn aan deze stift is dat het niet zo’n hele sterke, indringende nagellakremover lucht heeft. De geur heeft inderdaad wel wat weg van kersen, gecombineerd met een licht aanwezige nagellakremover geur erdoorheen. De punt van de stift lijkt mij zo op het eerste gezicht vrij groot om echt precies mee te kunnen corrigeren, maar misschien valt dat in de praktijk wel mee.

Ik heb de pen even getest door op een nagel het bruinrode Catrice Big City Sydney lakje aan te hebben gebracht en de overtollige lak langs de zijkanten van mijn nagels weg te halen. De stift haalt de overtollige nagellak met wat simpele bewegingen goed weg en voelt lekker zacht aan op mijn nagelriemen (niet prikkend of iets dergelijks). In de praktijk blijkt de punt inderdaad wel iets aan de grote kant en moet ik oppassen dat ik ook niet mijn nagellak verwijder.

Zoals je ziet is mijn nagel keurig gecorrigeerd. Ik moet zeggen dat de stiftpunt van de pen redelijk lang meegaat, ik gebruik de eerste inmiddels al een tijdje en heb er al zeker 5 manicures mee gecorrigeerd. Natuurlijk werkt de ‘ouderwetse’ methode met het wattenstijfje met de nagellakremover ook prima, maar daarbij heb ik toch vaak dat de remover wat uitloopt en daar heb je bij deze stift geen last van. Kortom: een heel handig product!

Pluspunten
Verwijdert overtollige nagellak goed en snel
Stiftpunt gaat lang mee zonder af te geven
Stift heeft geen typische nagellakremover geur

Minpunten
Stiftpunt is vrij groot
Niet bij alle Kruidvat filialen verkrijgbaar

De Essence Nail Polish Corrector Pencil is voor € 2,49 verkrijgbaar bij de Kruidvat filialen met het nailart schap.
Een overzicht van deze filialen vind je hier.


Q: Wat gebruik jij om eventuele uitschieters met nagellak mee te corrigeren?

 

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!


12 reacties op “Essence Nail Polish Corrector Pencil”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.