Categorieën
Beauty Nagels

Essence Nail Art Cracking Top Coat – 02 Crack me! white en 04 Crack me! silver

De cracking trend is inmiddels al aardig over z’n hoogtepunt en ik ga er ein-de-lijk eens een artikeltje over maken. Heel stom inderdaad, maar ik ben nooit echt groot fan van het crackle fenomeen geweest en heb tot nu nog nooit een crackle lakje op m’n nagels gehad. Toch weet mijn nieuwsgierigheid het altijd weer te winnen en wilde ik het toch graag eens een keertje proberen. By Sjanty goes crackle!

Aan de 2 reeds bestaande Essence Nail Art Cracking Top Coats zijn deze herfst twee nieuwe kleuren toegevoegd waarmee er nu in totaal vier zijn. Nieuw zijn 03 Crack me! steel blue en 04 Crack me! silver. Op de flesjes staat aangegeven ‘Stap 2’ wat betekent dat je deze over een basiskleur aanbrengt en dan zul je binnen 30 seconden zien hoe je nagellak breekt. Uit de vier beschikbare Crackle Top Coats heb ik 02 Crack me! white en 04 Crack me! silver te laten zien.

Het feit dat crackle nagellak als het ware ‘breekt’ op je nagels komt doordat er ethanol in zit dat ervoor zorgt dat dit laagje heel snel en niet egaal opdroogt. Doordat de nagellak niet op alle plekken even snel droogt ontstaan er scheurtjes in de laklaag en heb je ‘crackle’.

Voor de basislaag heb ik de roze 08 Ultimate Pink van Essence genomen, dat leek me wel een leuke match in combinatie met de witte en zilveren cracklelaag. Ik heb eerst twee laagjes van dit knallende roze kleurtje aangebracht en deze goed laten drogen.

Daarna heb ik over het roze lakje een laagje van de Crackle Top Coats aangebracht, je kunt ook twee laagjes doen maar wat mij betreft is één genoeg. Hoe dikker de laag hoe grover de scheurtjes worden en ik vind die bij mij nu al redelijk grof.

Ik moet toegeven dat ik deze roze-wit-zilver combinatie best leuk vind, het valt me nog helemaal niet tegen. Als ik deze cracking top coats meer ga gebruiken zal dat denk ik wel in combinatie met een roze lakje zijn, dan blijft het nog een beetje girly.

 


De Essence Nail Art Cracking Top Coats zijn voor € 1,79 per stuk verkrijgbaar bij de Kruidvat filialen met het nail art schap.
Een overzicht van deze filialen vind je hier.

 


Q: Ben jij nog helemaal into de crackle trend of ben je er inmiddels wel een beetje klaar mee?

12 reacties op “Essence Nail Art Cracking Top Coat – 02 Crack me! white en 04 Crack me! silver”

Ik wil dit ook al zolang proberen! Maar bij ons in het kruidvat hebben ze dat helaas niet.. wie weet komt het nog..
Ik heb er al gezien van OPI, maar met mijn kleine nagels twijfel ik als het wel mooi zal uitkomen, dan probeer ik liever een budgetmerk dan meteen 14euro uitgeven als het miss niet mooi staat..

Wit en roze is idd wel mooie combinatie 🙂

Ik ben pa sinds 3 weken aan de crackle :-$ Ik heb zo’n 15 jaar terug een hele slechte crackle gehad en durfde er daarom niet meer echt aan. Maar toen ik de zilveren bij Kruidvat zag voor die prijs dacht ik ach ja waarom probeer ik het niet gewoon. Ik vind de zilveren het mooist met een blauw/groene lak eronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.