Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Essence My Skin

Budget en kwaliteit, we zijn er dól op. Maar toch zijn het twee eigenschappen die vaak niet zo lekker lijken te matchen. Struggles, dilemma’s, ze gaan moeilijk samen en wat vind je dan het belangrijkste? Essence krijgt het vaak wél voor elkaar om budget kwaliteit te leveren. Lukt het ze ook met hun nieuwe skin lijn?

es1

Inmiddels liggen de nieuwe skin producten van Essence al in de schappan van Kruidvat en Trekpleister te shinen, waar ze vanaf mei gelanceerd zijn. Wat deze nieuwe lijn kenmerkt zijn de planten- en fruitextracten die in de lijn zijn verwerkt, waarvan de eigenschappen een bijzondere betekenis voor de huid hebben en producten van een herkenbare, frisse geur voorziet. Limoen & Komkommer (voor de normale huid) geven de huid een frisse boost en zachtheid en Lychee & Druiven (voor de gecombineerde huid) bieden een milde verzorging en een stralende teint. Last van siliconen en parabenen zullen ze niet veroorzaken, want deze twee zitten niet in de producten.

Cleansing gel
Van elk soort is een cleansing gel en een dagcrème verkrijgbaar. Lychee & Druiven cleansing gel verwijdert overtollig talg en verfijnt de poriën zodat de huid wordt gematteerd. Limoen & Komkommer cleansing gel zorgt juist voor een evenwichtige, gereguleerde vochthuishouding van de huid.

es2

es3

Cream
De crèmes zijn beiden zowel als dagcrème als als nachtcrème te gebruiken. Als je het ons vraagt, gaat onze voorkeur uit naar een aparte dag- en nachtcrème, omdat de huid tijdens beide dagdelen andere behoeften heeft en anders reageert. Net zoals de cleansing gel matteert de crème in de variant Lychee & Druiven. Omdat de crème matteert kan het ook goed gebruikt worden als make-up basis. Aan de variant Limoen & Komkommer is sheaboter toegevoegd (nu hebben ze zeker onze aandacht!) wat de huid super zacht maakt. Zoals je in de afbeeldingen kunt zien is de Limoen & Komkommer crème iets wateriger.

es4

es5

Komen we weer met onze mening
De producten werken fijn. Niks op aan te merken, maar ook niks bijzonders, gewoon fijn. We moeten wel eerlijk zeggen dat we niet heel veel verschil merken tussen de twee “smaken”. Behalve de geur dan, want Lychee & Druiven ruikt veruit het lekkerste. Dat we geen verschil merken wil niet zeggen dat het geen verschil uitmaakt voor je huid. Daar kunnen we niet over oordelen.

De Cleansing gels zijn verkrijgbaar voor €2,29 en de crèmes zijn verkrijgbaar voor €2,69.

Q: Heb jij deze producten al eens gebruikt?

Één reactie op “Essence My Skin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.