Categorieën
Beauty Make-up

Essence Mini Lipgloss setjes – 03 Big apple style en 04 London calling

Ik weet nog wel dat ik vorig jaar ook rond deze tijd ook een review over een Mini Lipgloss setje van Essence schreef en dat ik het idee toen zo leuk en schattig vond. Nu een jaar later ben ik er weer een artikel over aan het tikken, maar dan wel over twee compleet nieuwe varianten. Wat ik je alvast wel kan verklappen is dat ik de twee nieuwe stiekem nog wel wat leuker vind dan die van vorig jaar, dus dat heeft Essence goed gedaan!

De Mini Lipgloss setjes waar ik vorig jaar over schreef hadden het thema angel (voor de brave meisjes 002 Angel’s Kisses In Heaven) en devil (voor de bad girls 001 Devil’s Love & Kisses) en dit jaar staan ze in het teken van twee wereldsteden: ‘The Big Apple’ New York en Londen. Ik moest hierdoor meteen denken aan de Big City Life limited edition collectie van Catrice, die natuurlijk ook een Londen & New York en een zelfde soort idee en look hadden.

Het donkerroze setje heeft de naam 03 Big apple style en is volgens Essence degene die je moet kiezen als je in een lekkere crazy bui bent (niet te serieus nemen natuurlijk, hehe). Aan de voorkant van het doosje zie je hier en daar al wat donkerroze details en deze kleur is aan de binnenkant vrolijk doorgevoerd met een graffiti-achtig plaatje met onder andere het Vrijheidsbeeld. Het doosje met de mooie peachy kleur is de 04 London calling en is aan de binnenkant voorzien van een afbeelding van The London Eye en de Big Ben.

In de setjes zitten drie hele schattige mini glossjes van 2 ml per stuk, allemaal in één kleursoort. Volgens het simpele rekensommetje van drie plus drie zou ik dus zes glossjes zou moeten hebben, maar bij het openmaken kwam ik erachter dat mijn 04 London calling setje er eentje miste. Waarschijnlijk vond iemand dit kleurtje erg leuk en is degen zo vrij geweest ‘m zonder te betalen mee te nemen. Helaas ben ik niet meer in de gelegenheid geweest om terug te gaan maar goed, ik geloof het wel.

Het New York setje vond ik zelf op het eerste gezicht de leukste kleurtjes hebben: een transparante, een lichtroze glitterige en een mooi oudroze tintje. In de 04 London calling vond ik een transparant glitterglossje met een lichte parelmoer finish en een taupe kleurtje. Degene die ontbreekt zou een lichtroze kleurtje moeten hebben, die volgens mij redelijk op de roze uit het New York setje lijkt.

Ik kan me nog wel herinneren van het setje van vorig jaar dat ik de glossjes hartstikke leuk vond, maar dat ze wel een tikkeltje plakkerig en stroperig waren. Ik hoopte stiekem dat dat nu misschien wel veranderd/verbeterd zijn maar nee, ze hebben nog steeds dezelfde structuur. Op zich is het nou ook weer niet heel erg hoor, alleen ik heb altijd een beetje een hekel aan plakkerige lipproducten. Wat ik wel lekker vind is het licht zoetige/caramelachtige luchtje dat de glossjes hebben, al is dat wel heel persoonlijk natuurlijk, misschien vind jij het wel heel smerig.

Als eerste heb ik de drie glossjes uit het 03 Big apple style setje op mijn lippen aangebracht:

Hier draag ik het transparante glossje, waar ik verder niet veel meer over kan vertellen dan dat het je lippen een mooie glans geeft. Bijzonder? Nee, maar wel altijd handig om te hebben.

Het tweede glossje leek op het eerste gezicht een lichtroze kleur te hebben, maar pakt op mijn lippen vrijwel transparant uit. Wat wel redelijk goed te zien is, zijn de vele glittertjes!

Deze derde en laatste vind ik zelf de mooiste, dit is een creamy, lichtroze aardbei milkshake-achtig kleurtje dat je lippen ook een mooie glans geeft.

Dan de twee uit het 04 London calling setje:

Hier zie je het transparante glitterglossje met de parelmoerglans, althans dat leek zo, want van dat laatste is niet zo gek veel terug te zien. Verder vind ik deze vrij veel van het glitterglossje uit het 03 Big apple style setje weg hebben.

Dit vind ik een heel mooi glossje, het heeft een beetje een taupe/bruin kleurtje met een mooie creamy glans en is echt een kleurtje dat ik graag draag.

Ondanks dat de glossjes echt mini-mini van formaat zijn vind ik ze eigenlijk best fijn in gebruik, ze brengen heel makkelijk en snel aan. Qua comfort, zachtheid, hydratatie en houdbaarheid ken ik betere glossjes, maar vaak stop ik een paar van deze mini’s in mijn tas omdat ze lekker klein zijn en niet omdat ze op mijn lippen het meest fijn aanvoelen. Waar ik vooral enthousiast over ben is de superleuke, flitsende verpakking (erg leuk om cadeau te geven!) waar ze in komen en de mooie, zachte kleurtjes en glitterige finish van de glossjes. Tja en voor € 2,49 per stuk (en vandaag nog 1+1 gratis bij Kruidvat!) kun je ze eigenlijk niet laten liggen, toch?

De Essence Mini Lipgloss setjes zijn voor  € 2,49 per stuk verkrijgbaar bij de Kruidvat filialen met een tweede Essence schap.

Q: Heb je de glossjes uit de mini setjes van Essence zelf al eens geprobeerd? En welke van de twee die ik je heb laten zien lijkt jou het leukst?

17 reacties op “Essence Mini Lipgloss setjes – 03 Big apple style en 04 London calling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.