Categorieën
Beauty Make-up

Essence gel eyeliner & brush

Catrice en Essence hebben tegelijkertijd hun assortiment van een grote update en nieuw uiterlijk voorzien en komen daarmee ook tegelijkertijd met een gel eyeliner, een product dat eerder alleen de wat duurdere merken verkochten en nog niet in een winkel als Kruidvat te verkrijgen was. Zal de kwaliteit van de gelliner van Essence net zo zijn als die van Catrice? Ik testte het voor je!

Deze gel eyeliner heeft een ultrazachte gelformule die je volgens Essence net als een vloeibare eyeliner heel makkelijk precies en netjes aan kunt brengen en een lijntje geeft dat snel droogt, lang houdt en veeg- en waterproof is.
De gel eyeliner komt in een bekend rond potje dat er bij alle merken die gel eyeliner in hun assortiment hebben ongeveer hetzelfde uitziet. Het uiterlijk van de potjes van de duurdere merken ziet er dan wel iets classier uit maar op zich is er met deze van Essence voor een budgetmerk ook niets mis.
Essence heeft vier verschillende kleuren gelliner: de zwarte 01 Midnight in Paris, de bruine 02 London Baby, deze donkerpaarse 03 Berlin Rocks en de smaragdgroene 04 I Love NYC. De kleurtjes hebben leuke naampjes meegekregen, al is me bij sommigen de link tussen de kleur en de naam niet helemaal duidelijk, maar dat is het belangrijkste ook niet.

Op de zijkant van het dekseltje van het potje zit bij deze paarse kleur een stickertje waarop staat ‘contains carmine‘. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen betekent dit dat er een natuurlijk roodpigment verkregen uit een schildluis in dit product verwerkt is, wat vaak wordt gedaan om producten een rode, berry of paarse kleur te geven. Voor mensen die dit geen fijn idee vinden en producten die karmijn bevatten uit principe liever niet gebruiken is het wel fijn dat Essence dit op het potje vermeldt.
Wanneer je het potje opendraait zie je dat de gelliner vrij diep in het potje zit en van bovenaf gezien lijkt de gelliner eerder hard dan zacht te zijn, maar niets is minder waar!
Bij de gelliner heeft Essence ook een bijbehorende gel eyeliner brush verkrijgbaar, die in een leuk roze met blauw gekleurd hoesje verpakt zit. Deze brush is zwart met een blauwe opdruk met het Esence logo en een fel donkerblauw schuin afgesneden kwastje. Ik vind het uiterlijk van het kwastje zelf niet heel geslaagd, dat niet heel mooie blauwe kleurtje had wat mij betreft wel vervangen kunnen worden door zwart. Dit blauw past ook niet echt bij de kleuren en het uiterlijk van de gelliners, maar dit heeft natuurlijk verder niets met de werking van het kwastje te maken.
Je hoeft dit kwastje natuurlijk ook helemaal niet per se te kopen en te gebruiken, je kunt ook een eigen kwastje gebruiken als je die al hebt. De schuin afgesneden haartjes van het kwastje zijn best hard en stevig wat het makkelijk maakt een vast lijntje mee te zetten, in plaats dat de haartjes alle kant op zwabberen en er aan alle kanten kleine haartjes uitsteken.
Wanneer je met het kwastje in de gelliner dipt verdwijnt deze er bijna in, want de gelliner is echt heel zacht en romig. Je moet dan ook oppassen dat je niet te enthousiast met je kwast in het potje schiet want dan zit ie er meteen helemaal onder. Je hebt ook slechts een klein beetje nodig om op je ogen aan te brengen, je kunt beter steeds kleine beetjes aanbrengen en toevoegen dan dat er meteen hele klonten op je ogen zitten die je dan vrij moeilijk kunt verwijderen.

In het potje lijkt de gelliner een beetje een metallic finish over zich te hebben en wanneer ik hem swatch en op mijn ogen aanbreng blijkt dit ook inderdaad zo te zijn en ontdek ik er ook nog een paar subtiele glittertjes in.

Blijft de eyeliner de hele dag zitten zonder te vegen en uit te lopen en is hij echt waterproof? Kort maar krachtig is het antwoord: ja! Wanneer je de eyeliner aanbrengt zie je dat hij zo ongeveer je huid intrekt en kun je er met je vinger of kwastje overheen gaan zonder dat hij gaat vlekken. Je moet overigens wel heel even geduld hebben voor hij echt helemaal goed droog is, helemaal als je een wat dikker lijntje aanbrengt. Ook is deze gelliner inderdaad waterproof, want toen ik hem ging verwijderen zijn daar wel enkele wattenschijfjes en meerdere hoeveelheden make-up remover aan te pas gekomen en moest ik flink boenen. Bij het verwijderen geeft deze gelliner verder geen korreltjes of brokkeltjes, dat is wel fijn. In vergelijking met de eerdere gel eyeliners die Essence met de Denim Wanted limited edition collectie uitbracht zijn deze nieuwe gelliners kwalitatief veel beter in orde, met als enige opmerking dat ze wel érg zacht zijn en dit met aanbrengen soms een beetje nadelig kan werken. Verder doet deze gel eyeliner niet onder voor die van Catrice en is er in kwaliteit weinig duidelijk verschil merkbaar. Qua prijs zijn de gel eyeliner en brush van Catrice iets duurder, maar bevat het potje van Catrice ook iets meer en ziet er iets stylisher uit.

By Sjanty vindt deze producten:

De Essence Gel Eyeliners zijn voor € 2,95 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.
De Gel Eyeliner Brush is voor € 1,49 eveneens verkrijgbaar bij Kruidvat.

3 reacties op “Essence gel eyeliner & brush”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.