Categorieën
Beauty Make-up

Catrice Gel Eyeliner & brush

Gel eyeliner wordt steeds populairder en waren deze lange tijd enkel bij de wat duurdere merken als MAC en Bobbi Brown te verkrijgen, nu heeft ook Catrice een wat portemonnee vriendelijkere versie in haar assortiment. Bij deze Gel Eyeliner komt ook een bijbehorende Gel Eyeliner Brush en By Sjanty testte dit setje uit!

De Gel Eyeliner is een inktachtige vloeibare substantie die je met een speciaal linerkwastje aanbrengt.
Catrice heeft twee kleuren in haar assortiment opgenomen: de zwarte 010 Black Jack with Jack Black en de bruine
020 It’s Mambo Nr. 2
. Wat een geweldig leuke en originele namen hebben ook deze producten weer meegekregen, dat is echt een sterk en herkenbaar punt van Catrice.

De Gel Eyeliners komen in glazen ronde potjes die qua uiterlijk wel een beetje aan die van Bobbi Brown doen denken. De potjes zien er in ieder geval speels, hip en modern uit en bevatten 4 gram.

Wanneer je de dop van het potje draait komt je een gitzwarte glimmende laag tegemoet dat er veelbelovend uitziet. Ik vind dat een eyeliner echt zwarter dan zwart moet zijn en dat lijkt deze op het eerste gezicht zeker te zijn. Toen ik het potje opendraaide kwam er eerst een beetje een chemisch verfachtig luchtje op me af, maar op zich trok dat wel weer redelijk snel weg en heb je er met aanbrengen niet heel veel last van.

Om de gelliner aan te brengen heeft Catrice een Gel Eyeliner Brush op de markt gebracht, die aan de uiteinden twee verschillende kwastjes heeft. Deze Eyeliner Brush komt in een etuitje dat er niet heel spectaculair en een beetje goedkoop uitziet. Catrice had deze wel van een iets hipper design kunnen voorzien dan dit wat een beetje jaren ’80 aandoet, maar het etui is slechts een verpakking en niet het allerbelangrijkste.

Aan de ene kant vind je een schuin afgesneden kwastje waarmee je makkelijk en behendig strakke, mooie lijntjes en accenten zoals bijvoorbeeld een ‘winked eyeliner’ kunt zetten en aan de andere kant een heel dun fijn kwastje met een beschermkapje eromheen waarmee je wat meer fijne en dunne lijntjes kunt zetten.

Het schuin afgesneden kwastje.Het dunne, fijne kwastje.

Om de gelliner te testen gebruikte ik het schuin afgesneden kwastje en toen ik deze in het potje dipte zag ik meteen dat de eyeliner echt heel zacht en creamy is en het kwastje er bijna in verdween. Je moet het kwastje dan ook echt voorzichtig in het potje dippen want anders gaat er veel te veel gelliner op zitten en krijg je van die ophopingen en klonten op je oog.

De gelliner laat zich met behulp van het kwastje in ieder geval makkelijk aanbrengen en droogt vrij snel op dus eventuele foutjes moet je snel corrigeren. Zoals een blik in het potje al deed vermoeden is de gelliner ook echt zwarter dan zwart waarmee je je ogen van een mooie diepe intense oogopslag kunt voorzien. Daarnaast, ook niet geheel onbelangrijk, blijft de gelliner na aanbrengen ook lang op z’n plaats zitten zonder te gaan creasen (met gebruik van een oogschaduwbasis) en was de swatch zelfs na twee poetsbeurten met make-up remover en een douche nog zichtbaar!

Het is een beetje jammer dat er ook voor het schuinafgesneden kwastje geen beschermkapje aanwezig is, want als je de deze kant nu gebruikt in het etuitje terugdoet wordt het een beetje een kliederboel.
Ik heb hem nu maar gewoon even goed schoongemaakt, maar het had wat handiger geweest als beide kanten een beschermdopje hadden gehad.

Al met al is het een fijne gelliner die zijn werk voor € 3,99 prima doet en een waardige vervanger voor die van de wat duurdere merken is. Ook de bijbehorende brush van slechts € 2,49 werkt heel prettig en maakt deze twee producten alles bij elkaar genomen tot een fijne combinatie.

By Sjanty vindt dit product:

De Catrice Gel Eyeliners zijn voor € 3,99 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.
De Catrice Eyeliner Brush is voor € 2,49 eveneens verkrijgbaar bij Kruidvat.

6 reacties op “Catrice Gel Eyeliner & brush”

Ze zijn erg fijn, zowel de brush als de gelliners zelf.
Ik maak zelf mijn kwasten altijd schoon na gebruik, en ik stop het linerkwastje ook niet terug in het hoesje maar staat gewoon bij mijn andere kwasten.
Het nadeel van een duo-brush vind ik wel dat in principe altijd een kant onderop staat waardoor de haartjes kunnen vervormen, en sowieso niet goed is voor je kwastje. Ik schuif het beschermkapje er na t schoonmaken dus over, zodat de onderkant daarop rust en de haartjes beschermd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.