Categorieën
Beauty Make-up

Essence Circus Circus longlasting eyeshadows

Vorige week heb ik je de Essence limited edition collectie voor de komende feestdagen laten zien, die de naam Circus Circus draagt. In deze collectie vind je een drietal nieuwe Stay all day longlasting eyeshadows die je oogleden tijdens de decembermaand volop in het middelpunt van de belangstelling moeten laten staan.


De drie kleurtjes Stay all day longlasting eyeshadow in de Circus Circus collectie hebben de toepasselijke namen 01 It’s magic, 02 Raise the curtain for… en 03 My sparkling acrobat. Nog voor de collectie in december in de winkels ligt heb ik de 02 Raise the curtain for… en de 03 My sparkling acrobat aan je laten zien. De oogschaduws komen in het hetzelfde potje als de reguliere Stay all day longlasting eyeshadows van Essence, alleen hebben deze limited edition varianten een leuk circusprintje op de bovenkant.

Jammer is dat de namen van de oogschaduws niet op de potjes terug te vinden zijn, terwijl dat meestal toch wel het geval is bij Essence producten. Nu scheelt het dat er maar drie verschillende kleurtjes zijn en dat je de kleur van de oogschaduw door het onderste transparante gedeelte van het potje kunt zien, maar toch.

Bij het opendraaien van het potje zien de oogschaduws er net zo uit als de gewone Stay all day oogschaduws en zie je vooral een vrij glimmend geheel. De 02 Raise the curtain for… laat een prachtige gouden kleur zien en de 03 My sparkling acrobat is behoorlijk donkerzwart met gouden glittertjes erin.

Hieronder zie je een close-up van beide potjes.

Beide oogschaduws voelen zijdezacht aan en zijn behoorlijk crèmig van substantie. Persoonlijk ben ik niet zo heel dol op dit soort oogschaduws, omdat deze ondanks het gebruik van een goede oogschaduwbasis vaak toch wat gaan creasen op mijn vettige oogleden. Ook is de pigmentatie van crème oogschaduws lang niet altijd even geweldig, maar in dit geval is deze op zich prima in orde. Wel zie ik wat verschil tussen beide oogschaduws, want hoewel je dat misschien niet zou verwachten blijkt de gouden iets beter gepimenteerd dan de zwarte. Verder zijn het wel hele mooie kleuren die prima bij het circus thema passen, vooral de gouden 02 Raise the curtain for…!

Doordat de oogschaduws zo vettig zijn maakt dat het wel wat lastig de kleur op te bouwen, want zodra je met je vinger of kwast over een zojuist aangebracht laagje heengaat veeg je deze al bijna weer weg. Wel blijven de oogschaduws zodra ze opgedroogd zijn best een tijdje redelijk zitten, vooral de zwarte. Doordat beide oogschaduws een mooie glanzende finish en glittertjes hebben zijn ze ideaal om looks voor de feestdagen mee te maken, maar je zou ze ook prima als basis kunnen gebruiken.

Pluspunten
Leuke verpakking
Mooie kleurtjes die goed bij het thema circus passen en geschikt zijn voor de feestdagen
Lage prijs

Minpunten
Namen ontbreken op potjes
Zwarte is iets minder goed gepigmenteerd
Zijn wel erg romig


De Essence ‘Circus Circus’ Stay all day longlasting eyeshadows zijn vanaf december 2011 voor € 2,79 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: Zou je graag een look met deze 2 oogschaduws willen zien?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

14 reacties op “Essence Circus Circus longlasting eyeshadows”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.