Categorieën
Lifestyle

Boeken die ik nog wil lezen

Ik ben dol op boeken, mijn hele leven lang al. Als klein meisje las ik een boek binnen no time uit en bracht ik zo’n 3 keer per week een bezoek aan de bieb om weer een nieuwe voorraad te halen. Nu vele jaren later lees ik wel aanzienlijk veel minder, maar nog steeds erg graag. Ik vind het heerlijk om helemaal in een verhaal mee te gaan en zie het dan ook echt voor mijn ogen afspelen, met dank aan mijn levendige fantasie. Behalve van de inhoud kan ik ook erg genieten van de buitenkant van een boek en hoe deze dan zo mooi op een rijtje in mijn boekenkast staan te pronken. Ondanks het feit dat ik al veel boeken heb gelezen zijn er ook nog genoeg die op mijn ‘te lezen lijstje‘ heb staan.

Summer and the City

‘Summer and the City’ begint waar ‘The Carrie Diaries’ ophield. De jonge Carrie Bradshaw is net uit het saaie Bedford aangekomen in New York voor een schrijfcursus. Het is de bedoeling dat ze aan het eind van de zomer naar de Brown-universiteit verkast, maar niet voordat ze een zomer lang ‘t New Yorkse leven opsnuift. De zomer is een magische tijd in New York City en Carrie houdt ervan: de bijzondere mensen in haar buurt, de vintage boetiekjes, de feestjes en de mysterieuze man die haar van haar voetstuk brengt. Het beste van alles is toch wel dat ze nu een echte schrijfcursus volgt, de eerste stap tot het vervullen van haar droom.

Gisteren heb ik de film Sex and the City 2 nog een keertje gekeken, ik kon me er echt bijna niets meer van herinneren. Deze film was wat mij betreft wel minder leuk dan deel 1, maar desalniettemin blijf ik smullen van SATC. Behalve de films en serie heb ik echter nog nooit een SATC boek gelezen en ben ik wel erg benieuwd naar deze Summer and the City. Natuurlijk stiekem alleen al om de ge-wel-dige roze omslag!

Overspel

Iris is getrouwd met Pepijn, een succesvolle officier van justitie. Ze lijkt volmaakt gelukkig, tot ze verliefd wordt op Willem, de advocaat van een dubieuze vastgoedmagnaat met wie Pepijn namens het om net in een juridisch gevecht is verwikkeld. Als duidelijk wordt hoe de kaarten liggen, komt Iris klem te zitten. Willem en Pepijn worden niet alleen tegenstanders in de rechtszaal, maar ook in de liefde. Dan wordt er een raadselachtige moord gepleegd.

Afgelopen week kreeg ik via een bezoekster van By Sjanty de vraag of ik dit boek al kende. Ehh nee, en hoe is dat in godsnaam mogelijk, was mijn eerste gedachte! Ik ben namelijk helemaal gek van de serie Overspel, de twaalfdelige thrillerserie die dit najaar iedere donderdagavond bij de VARA te zien is.  Ik had werkelijk geen idee dat er ook een boek van was en zodra de laatste aflevering op 18 november is uitgezonden (*huil*) ga ik deze zeker lezen!

Klatergoud

‘Klatergoud’ speelt zich af in de tijdschriftenwereld van Amsterdam, die door stiekeme dealtjes, roddel en achterklap en anorectische prinsessen wordt geregeerd. Brit heeft binnen deze wereld haar droombaan weten te bemachtigen: die van redacteur bij haar favoriete fashionmagazine. Ze vertegenwoordigt daarmee een generatie die is opgegroeid met een overdaad aan media en die communiceert via e-mail, Hyves en sms. Een generatie die perfectionistisch en gedreven is, maar door oppervlakkige idealen verkeerde keuzes maakt. De onhandige en dromerige Brit beseft dat ze zonder het ideale uiterlijk geen schijn van kans maakt in een wereld die schoonheid als belangrijkste maatstaf heeft en legt zichzelf steeds meer onhaalbare eisen op. Ze ligt met John Legend op de bank, laat zich fotograferen door de recalcitrante auteur Bret Easton Ellis, loopt Bruce Willis tegen het goddelijke lijf en drinkt liters champagne op party’s waar ze struikelt over de BN’ers.

Alleen de cover van dit boek is al helemaal Sjanty, dus deze moet ik zeker nog een keer lezen. De beschrijving van het verhaal klinkt erg leuk, ik houd wel van een beetje roddel en achterklap en smeuiige verhalen! De schrijfster van het boek is zelf werkzaam geweest bij één van mijn favoriete magazines, Jackie, waar ze veel gekke dingen heeft gehoord en meegemaakt en hierdoor veel inspiratie heeft opgedaan. Aan de hand van al haar ervaringen en belevingen heeft ze een verhaal geschreven om ons op deze manier een kijkje in dit wereldje te laten nemen. Heerlijk!

Wij zijn ons brein

In ‘Wij zijn ons brein’ volgt Dick Swaab de mens vanaf de conceptie tot en met de dood. Hoe zit dat nu precies met de hersenen van pubers, wat gebeurt er als je verliefd bent, valt homoseksualiteit te verklaren en wat gebeurt er wanneer Alzheimer toeslaat? De zin en onzin van therapie, antidepressiva en alternatieve geneeswijzen, agressie, moreel gedrag en geloof, meditatie: alles wordt beschreven. Ook schrijft Swaab over wat er mis kan gaan: hersenbeschadiging, ziektes, psychische problemen en bijna-doodervaringen en brengt hij ons wat basisbegrippen bij (wat zijn gedachten, hoe maken we beslissingen, hoe kan ons gedrag worden verklaard?) tot en met het meest geavanceerde onderzoek (hoe zijn defecten in de hersenen in de toekomst te repareren en hoe zijn hersenziektes te genezen?). Na lezing van dit boek zul je beter begrijpen waarom je bent wie je bent.

Voor je denkt dat ik alleen maar oppervlakkige chicklits lees: nee hoor, er staat ook een wat meer educatief boek op mijn lijst. Een tijdje geleden zag ik bij Zomergasten een interview met Dick Swaab en hoorde daar vele interessante theorieën en wetenswaardigheden uit zijn mond. Het lijkt me erg interessant om via ‘Wij zijn ons brein‘ wat meer te weten te komen over het brein van de mens en hoe bepaalde beslissingen en gedrag tot stand komen. Het boek is wel erg dik en niet ieder hoofdstuk zal voor iedereen even boeiend zijn, maar dan pik ik de meest interessante er gewoon uit.

Champagne in Chateau Marmont

Brooke en Julian hebben het prima samen in New York. Brooke heeft twee banen waarvan ze kunnen rondkomen en hij timmert aan de weg als muzikant. Als Julian na een tv-optreden door een groot platenlabel wordt benaderd neemt hun leven een radicale wending. Al snel bevinden ze zich in een compleet nieuwe wereld: dinertjes in de duurste restaurants, te gast bij de meest exclusieve feesten, op en neer reizen naar de hipste clubs van LA en overnachtingen in het ultieme celebrity-hotel Château Marmont, maar Julians roem leidt er ook toe dat zij slachtoffer worden van meedogenloze paparazzi. Is hun relatie sterk genoeg om alle bizarre roddels en bemoeienissen te overleven? Brooke wordt gedwongen om te kiezen: vluchten of vechten…

Na ook alle voorgaande boeken van Lauren Weisberger te hebben gelezen (De duivel draagt Prada, Gossip & Gucci en Chanel Chic) kan de meest recente natuurlijk ook niet ontbreken. Ik vind de stijl van deze schrijfster erg leuk en prettig weglezen. Wel is de Nederlandse vertaling van deze boeken niet altijd even goed, maar daar weet ik me meestal wel overheen te zetten.

Q: Heb jij (één van) bovenstaande boeken misschien al gelezen?
En welke boeken heb jij nog op je ’to read list’ staan?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

12 reacties op “Boeken die ik nog wil lezen”

Leuk, een boekenartikel! Ik ben ook gek op lezen, al doe ik de laatste tijd weinig aan ontspannend lezen aangezien ik met een onderzoek bezig ben… Ik heb bijna alle boeken van Bernard Cornwell, dus de ontbrekende exemplaren staan nog op mijn verlanglijst. Net als een aantal boeken van Charles Dickens (in het Engels uiteraard) en een flink aantal historische boeken o.a. The Viking Way of war, The Military Revolution etc. (Ja, ik studeer Krijgsgeschiedenis)

Ik ben totaal niet bekend met de boeken die hierboven staan, maar het zijn wel romantische boeken, iets dat ik zeer kan waarderen. Als je flink wat tijd over heb dan raad ik je Jane Eyre & The Tenant of Wildfell Hall aan. Beiden van de Bronthië zusjes en de boeken komen uit ongeveer 1830. Zij schrijven sowieso erg mooie, ietwat langzame verhalen.

xx

Wij hebben thuis ‘Wij zijn ons brein’ en volgens mn ouders is het dubbel en dwars het lezen waard! Ik heb hem zelf (nog) niet gelezen, maar ik ben pas 13 dus ik denk niet dat het wat voor mij is.
En ik moet voor Engels heel veel boeken lezen, ik ben nu bezig in Harry Potter and the Chamber of secrets, ik heb de hele serie al 2 keer in het nederlands gelezen en nu doe ik ze allemaal in het engels:) Binnenkort wil ik Dear Nobody, Sugar and Spice en Breakfast at Tiffany’s gaan doen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.