Categorieën
Beauty Haar

Een kort koppie laten knippen…. wanneer?

Jawel, er is weer wat onderzocht. Gebleken is dat vrouwen die rond de 46 jaar zijn spontaan een afspraak bij de kapper inplannen en de schaar in hun lokken laten zetten. Volgens de kenners is dit namelijk dé leeftijd om te bedenken wat je met je kapsel wil en rigoureuze beslissingen niet te schuwen. Hartstikke leuk, maar is het knippen van een kort koppie echt gebonden aan een bepaalde leeftijd?

46 jaar klinkt wat laat in de oren als je kijkt naar sterren als Beyoncé, Rihanna, Miley Cyrus en Anne Hathaway die hun lange lokken al veel eerder hebben ingeruild voor een kort koppie. Wellicht voor de dames rond de 46 een inspiratiebron als ze zien hoe leuk en pittig zo’n korte coupe kan staan. In ieder geval zijn je haar bleken, het dragen van een paardenstaart of hairextentions na je 40ste een soort van not done, zo blijkt uit een poll onder 2000 vrouwen ouder dan 40 jaar.

Aan de andere kant is het ook best logisch dat vrouwen het rond hun 46ste tijd vinden afscheid te nemen van de meisjesachtige coupe en deze plaats laten maken voor een elegant en modieus kapsel. Ja, en ook niet onbelangrijk: een kort koppie is natuurlijk ook veel makkelijker en sneller te wassen en stylen en soms ziet het er ook even wat beter uit, zeker als je wat brozer en dunner haar hebt.

Q: Wat denk jij: gaan vrouwen rond hun 46ste spontaan voor een kort koppie of heeft dat niet met leeftijd te maken?

27 reacties op “Een kort koppie laten knippen…. wanneer?”

De foto’s die je laat zien zijn prachtige kapsels, maar dat zijn niet de kapsels zoals ik ze meestal voorbij zie komen. Ik denk dat het puur is dat ze klaar zijn met het vele onderhoud en dit gewoon sneller en makkelijker is. Mooier zou ik bij veel vrouwen helaas niet zeggen, maar dat moeten ze natuurlijk helemaal zelf weten. Als zij er tevreden mee zijn, vooral zo door gaan! xxx

Je haar wordt in de loop der tijd dunner en grijs. Ik vind een paardestaart ook not done voor een 46+ er maar dat wil niet zeggen dat je perse kort haar moet hebben. Een pittig en vlot kapsel kan ook met half lang haar.

46 jaar..? Oh, dan was ik er 30 jaar eerder bij. Op mijn zestiende liet ik mijn haar rigoreus afknippen: een rattenkoppie. Ik kreeg daar onwijs veel leuke reacties op 🙂 Daarna volgden andere korte kapsels met alle kleuren van de regenboog: rood, paars en bruin.
Inmiddels heb ik een bob en zijn mijn haren bruin geverfd. Ik wil het weer wat langer laten groeien. Eén ding is zeker: een kort koppie kost veel tijd: fohnen, wax, haarlak en andere producten.
Mijn mening: korte koppies is niet leeftijdsgebonden. Doe wat bij je past 🙂

ik weet zeker dat ik dat nooit zal doen XD kort haar staat me gewoon niet. ik weet niet of het met leeftijd te maken heeft, dan is maar gewoon een nummertje. ik denk dat het meer aan het gevoel ligt wat iemand heeft

Ik vind dit moeilijk.. ik heb vorige week ook de schaar in mijn haar gezet en heb nu een halflange bob. De reden was gewoon omdat mijn haar zeer dun is en mijn haar was lang en niet meer mooi, zo dun. Of ik het ooit helemaal kort laat knippen, denk ik niet 🙂
Eefje

Ik vind dat de meeste vrouwen dat juist doen na hun zwangerschap, rond de 30 jaar dus! Omdat dat toch voor dunner en slapper haar zorgt ofzo? Of is dat nu een fabeltje waarin ik al jaren geloof haha. Ik zie ’t in ieder geval erg vaak dat mama’s hun haren kortwieken (wat overigens totaal niet lelijk is hoor), misschien is het ook wel praktischer. 🙂

Ik zie het wel vaker dat mensen na een bepaalde leeftijd ineens voor kort gaan. Voor de makkelijk of gewoon omdat ze vinden dat lang haar niet meer bij hun leeftijd past. Je kent het wel: je loopt op straat je denkt ‘wauw, wat een mooie haar’, Ze draait zich om en je denkt.. HUH wat is dat! 😛

Ik denk dat het in veel gevallen met de leeftijd, en de conditie van je haar op oudere leeftijd, te maken heeft, maar ook wat vrouwen om je heen doen. Als je vrouwen van middelbare leeftijd bij elkaar ziet staan, dan hebben ze meestal hetzelfde kapsel 😉

Het is niets voor mij trouwens, ik hoop dat mijn haar er nog lang goed uitziet zodat ik het (half) lang kan houden. Ik ken een paar vrouwen van 60+ die nog steeds lang haar (niet meer super lang haar, maar over hun schouders) hebben en die zien er zo stijlvol uit! Zo hoop ik er ook uit te zien.

Dat zie je verkeerd, Tirza! Ik heb een heel vierkant gezicht maar liet altijd een zachte ronde pixie knippen. Dat maakte mn gezicht zacht en ik zag ineens mn kaakstructuur terug. Een goede kapper weet wat ie moet knippen. Ik laat ze altijd mijn grote vierkante voorhoofd zien.

Ik denk dat het in veel gevallen ook vanuit een soort gemak is, dat vrouwen hun haar kort knippen.Maar ik vind niet dat je perse kort haar moet hebben boven een bepaalde leeftijd. Bij sommigen kan het heel mooi staan, maar dat is afhankelijk van je gezichtsvorm, lengte en haartype. Bij andere vrouwen kan lang haar juist ook mooi staan op hogere leeftijd!

Grappig dat iedereen zegt dat kort haar makkelijk is. Onze dochter met lang haar staat op borstelt haar haar en kan weg. Ik moet met kort haar. Voor de spiegel met de föhn de wax en de lak aan de slag…..hoe zo makkelijk?

46 :O Ik was 25 haha! Ik vind trouwens een mooi kort kapsel echt veeeeeeel meer werk dan lange lokken.
Wel denk ik dat extensions en in veel gevallen lange losse lokken een beetje not done zijn na een bepaalde leeftijd. mijn moeder heeft ook lang haar, maar zij draagt het altijd in een knot. Classy als je het mij vraagt 🙂

Mijn moeder heeft gelukkig nog redelijk lang haar gehouden, zo’n ‘kort en pittig’ kapsel vind ik bij de meeste vrouwen toch niet helemaal geslaagd. Ik den niet dat ik ooit echt kort ga, ben dol op mijn lange lokken (:

Ik knipte het zelf kort op mijn negentiende. Pubertijd over, nieuwe fase, tijd om mijzelf te zijn en ik hou van kort haar.
Je ziet ook veel jonge moeders die tijd besparen met een korte coupe. En dan de 46plussers, dunner en grijzer haar vraagt blijkbaar om een kort rood kapsel, ofzo?

Ik ben juist op mijn 46ste weer lang gegaan, heb nog steeds heel dik haar en het is nauwelijks grijs dus niet iedereen krijgt dun en grijs haar op die leeftijd 😉 en nee, het is niet rood en ik draag lekker een paardestaart als ik daar zin in heb. :P. Misschien moet je het niet meer tot je achterwerk laten groeien maar niets mis met langer haar bij vrouwen boven de 40.

Ik denk dat een kort kapsel voornamelijk te maken heeft met dat ’t praktisch is. Ik zie voornamelijk dat vrouwen die (net) kinderen hebben korte kapsel hebben. Logisch ook, want zo’n kort kapsel vraagt veel minder werk ’s ochtends bij ’t opstaan. Ik denk dus inderdaad dat ’t leeftijd gebonden is.

Hoezo heb jij dat idee dan (Denk dat je je flink vergist want er zijn genoeg dames met een “kort” koppie) . ? En wat is kort?? Is het gemillimeterd?? Ik zelf heb ook een kort koppie maar heb het ook gemillimeterd gehad. Echt kort moet je staan (niet iedereen heeft het gezicht er voor) .

Wat is dat toch? Waarom is het not done om een lang stijlvol (opgestoken) kapsel te hebben als je ouder bent? Ik ben 48, heb nog heel dik lang haar,steek dat vaak op en krijg veel complimenten.
Los gedragen in een nonchalante lage staart nadat ik eerst een wat grove krullen gezet te hebben is het nog steeds stijlvol. Mijn 72 jarige moeder bezoekt wekelijks de kapper om haar lange grijze haren mooi te laten opsteken en het is een stijlvolle gracieuze dame met haar lange haren. Oké het kost tijd, geld en moeite, maar ik vind dat ik dat waard ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.