Categorieën
Beauty Nagels

e.l.f. (Eyes Lips Face) nagellak

Nagellak. Je hebt het in honderden merken, soorten, maten, kleuren, prijsklassen, finishes, maar voor de prijs van 1 euro ben ik ze nog niet vaak tegengekomen! De nagellakjes van budgetmerk e.l.f. kosten je slechts dit luttele bedrag en maakten me mede hierom heel benieuwd wat je hiervoor aan kwaliteit kunt verwachten.

e.l.f. vertelt over deze nagellak dat het het een kleurvaste formule bevat die afbladderen tegengaat en dat de aanwezige voedende bestanddelen je nagels langdurig doen glanzen en er gezonder uit laten zien. Met behulp van het zogenaamde aerodynamische kwastje zou je de lak makkelijk en vlekkeloos kunnen aanbrengen.

De nagellakjes komen in een vrij langwerpig doosje dat ik bij een nagellak nog nooit eerder heb gezien. Het voegt verder niet heel veel toe, maar het is toch een leuk extraatje voor een budgetlakje!

e.l.f. heeft in haar assortiment maar liefst 40 verschillende lakjes in alle denkbare kleurtjes. Van wit naar zwart en van paars naar oranje, er is genoeg om uit te kiezen! Zoals je op de foto’s kunt zien heb ik een nude en mintgroen kleurtje en dit zijn de 1503 Nude en de 1556 Mint Cream.

Zoals op de voorkant van het doosje vermeld staat zijn de nagellakjes voorzien van actieve Vitamine E dat je nagels sterker en gezonder maakt en zijn ze Tolueen, Formaldehyde en DBP (dibutylftalaat) vrij. Deze stoffen komen vaak voor in nagellak en drogen je nagels uit en beschadigen ze. De nagellak van e.l.f. bevat deze schadelijke stoffen dus niet, wat toch een heel fijn idee is!
Op de achterkant van het doosje staan nog eens alle voordelen van de nagellak op een rijtje met daaronder een opsomming van alle ingrediënten.

Het zwart met wit doosje ziet er op zich al leuk uit, maar de lakjes zelf ook. Ze zijn lekker compact, vrij breed en simpel maar strak en je kunt in één oogopslag zien welk kleurtje het flesje bevat. Het flesje is vierkant van vorm en heeft een best wel grote en brede dop dat er alles bij elkaar voor zorgt dat het lekker in de hand ligt. Vooral bij het lakken is de grote en brede dop best handig, zo heb je tenminste echt iets om vast te houden. Behalve het merk en het woord ‘nail polish’ staat er verder niets op het flesje vermeld, wat op zich wel lekker rustig is. Op de bovenkant van de dop staat het e.l.f. logo en op de onderkant van het flesje vind je een klein stickertje met het nummer en de naam van het lakje.

Wanneer je het flesje gaat openen moet je de vrij forse dop best vaak ronddraaien voor hij eindelijk open is, dat heb ik nog niet eerder bij een nagellak gehad. De lakjes schijnen dus een bijzonder kwastje te hebben dat het mogelijk maakt je nagellak streeploos en makkelijk aan te brengen. Het kwastje van de nude lak is heel dun en lang en wanneer ik naar die van de mintgroene kijk valt me op dat deze veel breder is en dat de haartjes veel meer uit elkaar staan. Huh?! Naast dit verschil viel me ineens ook op dat de ‘voorkant’ van het kwastje van het nude lakje niet aan de brede maar aan de smalle kant van de dop zit, zoals je op onderstaande foto kunt zien. Ik weet niet of de kwastjes nu per lakje verschillend zijn of dat deze van de nude gewoon een misser is, maar het is best apart!

Dan de lak zelf, die is best wel dun en vloeibaar. Bij het lakken zie je dat je dan ook echt minimaal drie laagjes nodig hebt om de kleur enigszins dekkend en duidelijk zichtbaar te krijgen en dan nog blijven ze wel een beetje transparant. Nu zijn deze Nude en Mint Cream natuurlijk licht van kleur, dus misschien dat de wat meer donkere kleuren minder transparant zullen zijn.

Zoals je ziet geven de lakjes een mooi subtiel glansje en vind ik de lichte kleur die ze geven ook eigenlijk niet heel storend, helemaal voor de zomer.

Eigenlijk is er behalve de wellicht wat tegenvallende dekking niet heel veel mis aan deze lakjes. Ze zien er leuk uit, hebben veel verschillende kleuren om uit te kiezen, blijven minimaal drie dagen netjes zitten, zijn vrij van schadelijke stoffen en natuurlijk het allerleukste, ze kosten je slechts een euro!

By Sjanty vindt dit product:

De e.l.f. nagellakjes zijn voor € 1,00 te verkrijgen via de website www.eyeslipsface.nl

8 reacties op “e.l.f. (Eyes Lips Face) nagellak”

Ik heb de groene ook.. na 4 lagen is hij eindelijk echt goed dekkend!
Op het nagelwiel is hij wel mooi maar op je nagel zie je het randje echt heel erg er doorheen.. Dat vond ik persoonlijk minder.

Voor 1 euro kun je echt niet sukkelen, ik heb ze ook en vind het niet zo erg om wat meer laagjes te smeren. Bij de donkere kleuren is dit trouwens niet hoor, dekken ze genoeg in 2 lagen. Ik vind ELF een erg leuk budgetmerk en heeft een hele goede klantenservice (mijn oogschaduw had de reis niet overleefd, er werd helemaal niet moeilijk gedaan en ik kon kiezen, een nieuwe op laten sturen of een kortingsbon).
t Is alleen beetje jammer dat de verzendkosten 7 euro zijn, maar ach, als je 7 artikelen hebt van een euro, kosten ze nog maar 2 euro per stuk.. Ik bestel meestal wat meer, zo rond de 10 artikelen, dan is het goed te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.