Categorieën
Beauty Make-up

DA Facepowder Bronzing

DA heeft onlangs haar make-up lijn flink onder handen genomen en dit betekent dat er onder andere nieuwe producten aan het assortiment zijn toegevoegd en dat de kwaliteit van de bestaande make-up is verbeterd door er onder andere extra vitamines aan toe te voegen.

De DA huismerk lijn bevat een groot aantal gezichtsproducten, waaronder concealer, coverstick, verschillende foundations, losse en compactpoeder, blush en een bronspoeder voor een zonnig tintje. Er is besloten het eerder wel aanwezige spiegeltje van de bronspoeder weg te laten, aangezien uit onderzoek is gebleken dat deze in de praktijk niet heel veel werd gebruikt. De poeder komt nu in een rond doosje met bolle transparante bovenkant.

Op de glimmende lichtgouden onderkant van het doosje staat niet heel veel informatie behalve dat deze poeder nummer 202 heeft en 11 gram bevat.

Behalve de buitenkant is ook de binnenkant van de poeder iets veranderd. Volgens DA zijn de Facepowders aanzienlijk verbeterd doordat er vitamine A, C en E aan toegevoegd zijn die zouden moeten zorgen voor extra bescherming en betere verzorging.  dit heeft dan ook geleid tot een prijsverhoging.

Zo vanuit het doosje gezien heeft de poeder een vrij donkerbruine kleur en ik weet niet zeker of er nog meer kleurvarianten zijn, maar die waren in de winkel in ieder geval niet (meer) aanwezig.

Als je de poeder opent komt er een nogal onaangename geur vanaf die ook behoorlijk aanwezig is als je hem opbrengt. Het is natuurlijk nogal persoonlijk of je de geur prettig vind of niet, maar ik ben er niet kapot van.

Als ik een beetje van de poeder op mijn huid aanbreng pakt deze echt behoorlijk donker uit en lijkt hij zelfs een beetje naar oranje te neigen. Ik begin dan ook een beetje mijn twijfels te krijgen bij de belofte ‘natuurlijk gebruinde teint‘ op de bovenkant van de poeder.

Wanneer je de poeder over je huid vervaagt en verdeelt wordt de donkerbruine kleur aanzienlijk minder en geeft hij een vrij subtiel zongebruind tintje.

Na een kleine test blijkt er niet zoveel mis met deze bronspoeder, behalve dat je met deze vrij donkere kleur wel op moet letten dat je hem mooi gelijkmatig vervaagt en verdeeld en niet met bruin/oranje vlekken en strepen rondloopt. Daarnaast heb ik ook een beetje moeite met de geur die eraan hangt en dat maakt het al met al geen bronzer die ik snel zou pakken.

De DA Facepowder Bronzing kost rond de 3 à 4 Euro en is verkrijgbaar bij alle DA Drogisterijen.

5 reacties op “DA Facepowder Bronzing”

Er zit inderdaad een vreemd luchtje aan, maar is bij ons in bij de DA wel in andere kleuren te krijgen. Zelf ben ik er ook niet echt kapot van.

Jammer genoeg heeft DA het assortiment aangepast. Ik vind het zelf niet echt een goede keuze geweest! De poeders zijn qua geur veranderd en zijn ook nog eens duurder geworden.
Zo jammer vind ik dat! Ik had juist zo’n mooie poeder van de DA en nu ga ik toch echt overstappen naar een ander merk. 🙂

Leuk artikel, maar inderdaad…. ik denk dat ik hem niet koop door de geur! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.