Categorieën
Beauty

Gastreview Colgate Max White One producten – door Nikita

Door Nikita – In één week wittere tanden, wie wil dat nou niet?! Elke keer als ik bij de tandarts kom krijg ik complimenten over mijn gebit maar niet over de kleur, nee, over de sterkte. Omdat ik een heel sterk gebit heb, heb ik helaas ook last van tandplak en dat betekent: snel gele tanden. Toen Chantal een oproepje plaatste om de producten van Colgate te testen, was ik gelijk enthousiast! Ik zocht namelijk al jaren naar een whitening product dat wel werkt, ook is het maar een klein beetje. Ik vroeg me af: één tint lichter in een week, kan dat? Ik wilde dat heel graag te weten komen en ben Chantal daarom ook erg dankbaar voor deze gastreview!

De Max White One lijn bestaat uit een tandenborstel, tandpasta en een mondwater. Colgate adviseert om drie maal daags een week lang te poetsen met de tandenborstel en tandpasta en vervolgens te spoelen met het mondwater om het beste resultaat te krijgen. Ik heb mijn tanden echter twee keer dag gepoetst, omdat ik voor drie keer helaas geen tijd had.

De tandenborstel

Deze tandenborstel bevat witte lamellen, die volgens Colgate op een optimale manier tandpasta opvangen en daarmee efficiënter vlekken verwijderen. Daarnaast bevat deze tandenborstel polijstende haren en een tong- en wangreiniger. De polijstende haren zijn bedoeld om moeilijk bereikbare plekken mee schoon te maken en om de tanden witter te maken. De tong- en wangreiniger zouden de bacteriën die een slechte adem veroorzaken, moeten verwijderen. Ik vind deze tandenborstel erg fijn in gebruik en een tong- en wangreiniger inbegrepen is altijd handig! Prima tandenborstel naar mijn mening.

De tandpasta

Deze tandpasta is blauw van kleur met kleine, witte puntjes. Volgens Colgate zijn dit whitening versnellers in de vorm van micro-kristallen die op een zachte manier vlekken verwijderen en de ophoping van tandsteen voorkomen. Om eerlijk te zijn ben ik een beetje sceptisch over deze micro-kristallen en het verwijderen van vlekken. De tandpasta bevat verder natriumfloride en sodium lauryl sulfaat (SLS), dus als je deze ingrediënten niet fijn vindt, zou ik deze tandpasta vermijden.

Nadat ik mijn tanden heb gepoetst met deze tandpasta voelen ze schoon aan, maar ik ken tandpasta’s die mijn tanden schoner lieten voelen. Nu kan dat natuurlijk ook aan de tandenborstel liggen, dat weet ik niet. Verder een prima tandpasta, maar niet echt bijzonder naar mijn idee.

Het mondwater

Dit mondwater is alcoholvrij, waardoor de smaak niet zo explosief is zoals mondwater van Listerine (dit doet bij mij altijd pijn, dat kan natuurlijk niet goed zijn). Er zit echter wel alcohol in dit mondwater, maar dit is geen uitdrogende alcohol. Toen ik voor de eerste keer dit mondwater probeerde smaakte het echt extreem vies, een beetje naar van die kauwgom waarmee je bellen kunt blazen. Deze vieze smaak verdween echter na een paar dagen, dan raak je eraan gewend. Dit mondwater belooft langer witte tanden en ik heb het idee dat het deze belofte waarmaakt. Mijn tanden werden gedurende de dag minder snel geel (of eigenlijk geler) als ik het mondwater had gebruikt, in vergelijking tot het niet gebruiken van het mondwater. Al met al een prima mondwater, al moet je wel aan de smaak wennen.

Nu zijn jullie natuurlijk heel erg benieuwd naar het eindresultaat. Ik had voor en na foto’s gemaakt, maar je ziet simpelweg geen verschil. Toch merk ik wel dat mijn tanden gedurende de dag minder snel geel worden dan bij het gebruik van andere producten. Nu heb ik gedurende het testen wel twee dagen buikgriep gehad en maagzuur maakt je tanden geel, dus dat zou het eindresultaat ook een beetje beïnvloed kunnen hebben.

De tandenborstel kost € 3,79, de tandpasta € 3,99 en het mondwater € 6,49. De producten zijn bij vrijwel elke drogisterij te koop.

P.S. Bij de DA krijg je tot 13 januari 50% korting op de producten van Colgate uit de Max White One lijn!

14 reacties op “Gastreview Colgate Max White One producten – door Nikita”

Ik ben al een paar weken aan het zoeken naar deze tandpasta maar ik ben hem tot op heden nog niet tegengekomen (niet bij DA, Etos, Kruidvat, AH etc)…..Wil hem graag gaan proberen want de reviews zijn wel goed.

Ik geloof niet zo in de whitening tandenpasta’s.. Heb nog nooit verschil gemerkt en mijn tanden en tandvlees worden alleen maar gevoeliger. Ik blijf trouw aan mijn Sensodyne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.