Categorieën
Lifestyle

In 2013 ga ik….. welke goede voornemens uit laten komen?

2 januari, de dag dat de telefoon bij de sportschool roodgloeiend staat, bij de supermarkten de rijstwafels, crackers en flessen water niet aan te slepen zijn, de pakjes sigaretten spontaan in de prullenbak verdwijnen en het geld angstvallig in de portemonnee gehouden wordt. Dit zijn zo maar even een paar van de clichés waar we deze dagen mee doodgegooid worden, zoals dat hoort aan het begin van een nieuw jaar. Omdat ik er toch ook niet helemaal aan kan ontkomen heb ik een paar van de meest gehoorde goede voornemens er tussenuit gepikt en met een hele kritische blik gekeken of deze wel of niet op mij van toepassing zijn.

1. Afvallen en meer bewegen
Omdat ik niet zo van voornemens houd en altijd graag een beetje tegendraads ben, heb ik de kerstkransjes, oliebollen en appelflappen van vorige week al links laten liggen. Nice try, maar op een dag als gisteren en vandaag waarop de tafel vol staat met stokbrood, brie, eiersalade, taart en chips gaat zoiets toch gigantisch de soep in. Ik ben op zich niet te zwaar, maar zou toch wel graag een paar kilootjes kwijt willen zodat ik net wat strakker en prettiger in m’n vel zit. Bewegen doe ik op zich genoeg, dus dat probeer ik ook dit jaar lekker vol te houden.

2. Beter met geld omgaan
Vorig jaar stond beter omgaan met geld bij mij zeker in de top 3 van goede voornemens en eigenlijk kan ik mezelf wel een heel klein schouderklopje geven want ik ben best een heel klein beetje verstandiger geworden. Ja, op het gebied van kleding en prullaria dan, als we het over make-up gaan hebben is er nog wel één en ander te winnen. Zeker nu ik dit jaar hoop samen te gaan wonen zal ik het kopen van complete limited edition collecties wel een beetje in moeten dammen, al sta ik daar geloof ik nog niet helemaal voor de volle 100% achter…..

3. Minder drinken
Ha, die kunnen we al lekker wegstrepen, want ik drink het hele jaar door geen druppel. Niks, noppes, nada, niente. Saai? Nee hoor, ook zonder de hulp van mr. alcohol kun je meer dan genoeg lol hebben!

4. Meer genieten
Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik hier volgend jaar een dikke vette streep doorheen kan zetten en dat het me eindelijk lukt meer van dingen te genieten. Op zich ben ik er ten opzichte van vorig jaar al wel ietsjepietsje beter in geworden, maar ik ben nog lang niet tevreden. Onder meer genieten versta ik echt in het moment zijn en niet continue af te dwalen naar de toekomst of het verleden.

5. Een partner vinden
Ook nummer 5 kan linea recta in de prullenbak, want ik kan mij al heel wat jaren gelukkig prijzen met het liefste vriendje ever. 2013 gaat hoop ik het jaar worden waarin wij samen een leuk huisje gaan vinden, dat is op dit moment één van mijn grootste wensen.

6. Stoppen met roken
Áls ik zou roken zou ik zeker proberen te stoppen, want ruim 6 euro voor een pakkie peuken neertellen en deze dan als een dolle in je koffiepauze bij een paal op moeten paffen zou ik toch heul gauw zat zijn. Bovendien is het gewoon smerig, wie heeft er nou zin in gele nagels, een doffe huid met een spinnenweb aan rimpels en de hele dag een uur in de wind stinken.

7. Beter of leuker werk vinden
Ik vind het stiekem best wel een beetje eng om hier een streep doorheen te zetten, want ik kan alleen maar hopen dat ik niet op zoek hoef naar (ander) werk. Ik heb namelijk het allerleukste werk dat er is en zou het alles behalve erg vinden dit tot m’n 67ste te blijven doen. Natuurlijk hoop ik dat jullie me dan ook nog steeds volgen, kunnen we het gezellig over anti-rimpel crèmes en eau de cologne hebben!

8. Beter met mijn tijd leren omgaan
Deze zou eigenlijk in dikke vette rode letters helemaal bovenaan moeten staan, want dit is wel een dingetje bij mij. Ja, het gaat al wel iets beter, maar ik zou mijn tijd echt nog veel beter en efficiënter in kunnen delen. Dat houd onder andere in dat ik niet om de 5 minuten afdwaal naar smeuïge verhalen op De Telegraaf, Facebook of Twitter en niet ineens doelloos 2 uur op Weheartit aan het ronddwalen ben….. *spreekt zichzelf streng toe*

Q: Welk van deze voornemens zijn voor jou van toepassing voor 2013?

17 reacties op “In 2013 ga ik….. welke goede voornemens uit laten komen?”

Meer genieten is wel op toepassing van mij. Voor de rest rook ik niet, geef ik niet zoveel uit, ik hoef ook niet af te vallen, school is school en drinken doe ik ook niet. Een ‘partner’ is op zich wel altijd welkom of course 🙂 M’n tijd kan ik wel redelijk goed indelen denk ik, behalve als ik kledincrises heb, dan loopt aaaalles in de soep haha.

Ik ben ook erg tegendraads wat betreft goede voornemens! Ik moet ook echt beter met mijn tijd leren omgaan. Soms heb ik een hele dag gepland waarin 1001 dingen moet doen en ik doe er misschien 10 en voor de rest hang ik wat achter de laptop!

Zeker te weten 8!! Pff, ik ben ook heel snel weer afgedwaald naar andere leukere dingen, als ik moet werken voor school.. En dat moet eigenlijk stoppen 😉

Vooral beter met mijn tijd omgaan klinkt zooo bekend haha en dan het vooral ook het mezelf in van alles laten afdwalen…
Aan het einde van de dag dan weer tijd te kort komen en niet kunnen slapen omdat ik dan nog van alles zou willen doen haha

Leuk stukje.
Ik vind het heel leuk om te lezen dat je ook zonder alcohol lol kunt hebben.
Mijn dochter van 16 drinkt ook niiet, maar moet heel sterk in haar schoenen staan om niet iets te drinken, want vaak hoor je dan niet bij de groep of proberen ze haar toch stiekem wat te laten proeven, maar ik ben trots op haar.

Haha leuk artikel!
Ik moest zo lachen om deze zin: Natuurlijk hoop ik dat jullie me dan ook nog steeds volgen, kunnen we het gezellig over anti-rimpel crèmes en eau de cologne hebben!

Yeah, dat zou wat zijn hè.
Liefs, Esmée

Alleen 1 is bij mij van toepassing, maar niet omdat het een nieuw jaar is. Ik ben hier al langer mee bezig en het gaat goed! 😀

Succes met jou voornemens en hopelijk vinden jij en je vriend een leuk huisje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.