Categorieën
Beauty Make-up

Catrice ‘Candy Shock’ Soft Baked Eyeshadows

Met de aanschaf van de blush en highlighter dacht ik wel klaar te zijn met de Catrice Candy Shock collectie, maar nee hoor. Tijdens een bliksembezoek aan het Kruidvat – waar ik echt al weken niet geweest was, really! – viel mijn oog opnieuw op de vier schattige oogschaduwdoosjes en besloot ik: who cares, ik neem ze lekker mee!

De highlighter viel helaas een beetje tegen, maar de snoeperig roze C01 Sugar Shock blush is heel regelmatig op mijn wangen terug te vinden. De 4 gebakken oogschaduws C01 I Scream: Ice Cream!, C02 Play It Blue, C03 Bring Me Peach en C04 It’s Honey Money zien er al net zo prachtig uit met het mooie gebakken motiefje en de zachte kleurtjes. Eyecandyyy!

De omschrijving van Catrice bij deze oogschaduws luidt als volgt: twee warme en twee koele, zoete kleurtjes met een textuur die lijkt op die van een suikerspin. Je bepaalt zelf de intensiteit van de kleur: wonderlijk licht en delicaat wanneer het droog wordt aangebracht en betoverend intens met of zonder metallic effect wanneer het nat wordt aangebracht.

Nou, dat ziet er goed uit, toch? Vaak zit het met het pigment van gebakken oogschaduws wel goed, maar daar kunnen we natuurlijk nooit zomaar klakkeloos van uitgaan. It’s time to do some swatching!

Tja, dat ziet er uiteindelijk dan toch wel een tikkie anders uit dan in het doosje. De C01 I Scream: Ice Cream! geeft dus geen roze maar een zilvergrijze kleur, de C02 Play It Blue is zilver met een héél klein beetje lichtblauw, de C03 Bring Me Peach goudgeel en C04 It’s Honey Money taupebruin.

Wanneer je de oogschaduws aanbrengt met behulp van een beetje water krijgen ze een meer metallic-achtige finish en worden de kleuren een stukje intenser en donkerder. Ik moet zeggen dat ze ietwat vochtig ook wat fijner werken, dan zijn ze niet zo kruimelig en heb je geen gedoe met fall-out. Verder vind ik de kleurtjes wel leuk en goed bruikbaar, maar echt shocking candy zijn ze niet en da’s dan toch weer een beetje jammer als je kijkt naar de naam en het thema van deze collectie.

De Catrice Candy Shock Soft Baked Eyeshadows zijn nog tot en met half mei voor € 3,89 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: Wat vind je van de Candy Shock oogschaduws? Heb je ze zelf al aangeschaft?

17 reacties op “Catrice ‘Candy Shock’ Soft Baked Eyeshadows”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.