Categorieën
Beauty Nagels

3x Oranje Nailart (inclusief fototutorials!)

Door Lin – Ik hoef jullie denk ik niet meer te vertellen dat Koningin Beatrix na 33 jaar haar kroon overgeeft aan Prins Willem-Alexander en het na een hele hoop Koninginnendagen nu Koningsdag wordt. Ter ere hiervan heb ik een aantal leuke Oranje nailarts voor jullie gemaakt en laat ik stap voor stap zien hoe je deze zelf na kunt maken. Om me op weg te helpen heb ik van Chantal een aantal leuke Kleancolor stripers gekregen en zou ik zeggen: kijk mee hoe je een aantal leuke Oranje nailart creaties maakt!

Als eerste laat ik je de 4 leuke Kleancolor stripers zien, van links naar rechts zie je: 30 Hallowed Orange, 16 Baby Boo, 04 Wedding Gown White en 53 La La Land.

Om de kwastjes goed te laten zien heb ik ze even afgestreken en op de foto gezet. Bij alle stripers is het puntje smaller dan de rest van het kwastje. Door het kwastje goed af te strijken en alleen het puntje in de lak te dippen kun je met een beetje oefening mooie dunne en strakke lijntjes trekken.

Ook kreeg ik een leuk stickervelletje van DA met daarop 20 gouden kroontjes. Ook als je dus helemaal niet goed bent in nailart kun je met behulp van deze stickertjes in een handomdraai leuke oranje nagels maken.

Nailart 1 – Oranje kroontjes
De stickers brengen makkelijk aan en blijven goed zitten. Voor een leuke accentnagel heb ik de Kleancolor stripers gebruikt voor het maken van de Nederlandse vlag.

Ik heb de kroontjes voorzichtig van het velletje gehaald en met behulp van een pincet op mijn nagels geplaatst. Het aanbrengen hoeft niet perse met een pincet, maar dat vond ik zelf makkelijker. Ik wilde de kroontjes namelijk zo recht mogelijk plaatsen en als het kleine stickertje nog half aan mijn vinger vast zat ging dat niet zo makkelijk.

Ik zal je vertellen hoe ik in 3 kleine stapjes de Nederlandse vlag maakte (ik heb er zelf trouwens nog een rode striper van MAX bij gepakt)
1. Zet eerst met de witte striper een diagonale streep tot waar je de vlag wilt maken. Doe dit rustig zodat je een strak lijntje kan zetten, als ik dit te vlug wil doen krijg ik meestal een bibberlijntje
2. Probeer zo parallel mogelijk aan de witte lijn de rode lijn te maken. Ik heb in gedachten het witte vlak in drieën geprobeerd te verdelen en vervolgens het rode gedeelte ingekleurd door ook weer eerst de lijn ze zetten en daarna pas het vlak in te kleuren.
3. Met de blauwe striper heb ik de vlag afgemaakt. Ik heb als eerste een blauwe streep zo dicht mogelijk langs de onderkant tegen de witte lijn gezet en daarna met streepjes omhoog gewerkt totdat ik het blauwe dik genoeg vond

Nailart 2 – Gouden kroontjes
Als je al iets beter bent in nailart kun je bijvoorbeeld zelf een kroontje op je nagels maken. Ik heb hiervoor nailart kwastjes gebruikt die ik op eBay heb gekocht. Als je niet op eBay kunt of wil bestellen: Catrice had bijvoorbeeld in de NeoNaturals collectie ook een nailart kwastje en heeft ook zo’n gebogen eyeliner kwastje in haar assortiment die je ook (puur) voor nailart zou kunnen gebruiken.

Ik begon met het Bourjois 1950 lakje als basis, deze is in mijn ogen echt Koning(inn)endag oranje. Op de foto zie je dat ik mijn ringvinger wit heb gelakt, ik besloot later pas dat ik deze goud wilde lakken.

Om te laten zien hoe ik het kroontje heb gemaakt zie je hieronder een overzicht van 6 simpele stappen. Voor deze creatie heb ik trouwens gebruik gemaakt van een dottingtool, maar als je die niet hebt kun je ook een speldenkop gebruiken of bij Kruidvat even in het tweede Essence schap kijken. Voor het kroontje gebruikte ik de oranje striper.
1. Begin met een oranje nagel
2. Zet iets onder het midden van je nagel een horizontale streep
3. Ik maakte er zelf daarna een B van door er twee ‘bobbels’ op te tekenen. Je kunt er ook voor kiezen om een ‘M’ te maken
4. Vervolgens heb ik er nog een rondje bovenop gemaakt
5. Ik zette met een dottingtool een gouden stip in het rondje van stap 4, en onder de streep van stap 2
6. Als laatste zette ik nog een streep met de striper onder de rij gouden stipjes

Nailart 3 – De Nederlandse vlag
Deze nailart is een beetje rommelig, maar ik vind het zelf wel heel leuk. Voor deze creatie heb je een witte, 2 of 3 rode en 2 of 3 blauwe nagellakken nodig. That’s it!

Eerst heb ik mijn nagels wit gelakt in twee laagjes. Je kunt een nailart kwastje, maar ook gewoon het kwastje van de nagellak zelf gebruiken. Wel goed langs de rand afstrijken, anders zit je of zelf onder of zitten er allemaal druppels op je nailart en dat willen we natuurlijk niet!

1. Ik heb met een van de rode lakken kleine streepjes naast elkaar gezet
2. Met de twee andere lakken heb ik er nog streepjes bijgezet. Ik heb zelf gekozen voor een rode lak die iets donkerder is en eentje die shimmer bevat
3. Dit deed ik ook met de blauwe lak: streepjes naast elkaar zetten
4. Ik koos voor een lichtere blauw (Bourjois 1980) en een donkere blauw met shimmer

oranjenailart013Dat waren de 3 nailarts die ik bedacht en gemaakt heb voor jullie. Ik heb de namen van de lakken die ik gebruikte er verder niet bijgezet, omdat je iedere lak kunt gebruiken die je maar wilt. Als je zelf lakken hebt die qua kleur in de buurt komen is dat helemaal prima! Als laatste wil ik jullie nog een tip meegeven: je wil je nagellak natuurlijk heel de dag mooi houden en niet uren hoeven wachten tot het droog is en Essence heeft sneldrogende topcoats die ik vergelijkbaar vind met Seche Vite en INM out the door. Het mooiste is: deze kosten slechts € 2,59! Het verschil tussen onderstaande flesjes is dat de rechter meer shiney is dan de linker.

De stripers van Kleancolor kosten € 3,50 per stuk en kun je kopen bij The Make Up Spot. De stickers van DA krijg je gratis als je een DA eigen merk nagellakje (misschien een leuke oranje, rode, witte of misschien blauwe lak) van € 2,99 koopt.

Q: Met welk van deze 3 superleuke nailart creaties zie jij jezelf 30 april wel rondlopen?

20 reacties op “3x Oranje Nailart (inclusief fototutorials!)”

Wat een leuke nailarts, ze hebben alledrie iets speciaals, maar de eerste en derde vind ik het leukst. De stickertjes heb ik ook en het lijkt me wel leuk om die te gaan combineren met de derde nailart…. Ik ga morgen maar eens wat proberen, bedankt voor deze leuke voorbeelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.