Categorieën
Beauty Make-up

2x big & bold mascara – Rimmel Scandaleyes Lycra Flex en NYC Big Bold Curl

Wat nou normale, smalle mascara’s, groot, groter, grootst is juist helemaal hip and happening. Het is dan ook geen toeval dat én Rimmel én NYC met een nieuwe megamascara komen die, je raadt het al, moeten zorgen voor megawimpers met megavolume en megalengte. Allright, let’s try them out!

De allereerste Scandaleyes variant heeft er inmiddels al aardig wat zusjes bijgekregen en de Lycra Flex is de volgende in rij. Wat deze nieuwste telg in petto heeft? Als het goed is zachte en soepele wimpers met veel volume en lengte. Hoeveel laagjes je ook aan zou brengen (zóu, want dat doen we natuurlijk niet hè meiden!), dankzij de Lycra-technologie zouden je wimpers ten alle tijde zacht en soepel moeten blijven en niet afbreken.

De borstel is redelijk huge, maar er is op zich wel prima mee te werken. Het ding met dergelijke, forse borstels is wel dat er snel (te)veel mascara aan hangt en dan lieve dames, komt daar het beroemde spinnenpooteffect om de hoek kijken. Om dit te voorkomen is het een kwestie van het borsteltje goed afstrijken aan de rand en zorgen dat er geen hele klonten mascara aan hangen.

Wat na het aanbrengen van deze mascara opvalt is dat mijn wimpers inderdaad lekker flexibel en zacht blijven en ze mooi zwart, vol en lang zijn. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet helemaal weggeblazen ben door de Lycra Flex, maar er is ook niet echt iets mis mee: het is eigenlijk gewoon een prima mascara.

RimmelLycraVan een mascara van € 11,99 gaan we nu naar een exemplaar van slechts € 3,99 en ja, dan ben ik toch wel heel benieuwd naar het verschil. De NYC Big Bold Curl belooft eindeloos lange, weelderige en supersexy wimpers met tot zo’n 12 keer meer volume en tot 99% meer lengte. Holy moly, als dat toch eens waar zou zijn!

De NYC Big Bold Curl heeft, zoals NYC het zelf zegt, een oversized borsteltje dat het aanbrengen van meerdere laagjes overbodig zou maken. Verder belooft deze Big Bold Curl niet te vlekken en niet af te geven, is hij dermatologisch getest en geschikt voor dames met contactlenzen. Nou, da’s alvast fijn, toch?

Het borsteltje is inderdaad redelijk uit de kluiten gewassen, maar is wel een stuk minder groot dan die van de Lycra Flex en het heeft een klein kniekje in het midden waarmee je heel makkelijk de vorm van je wimpers kunt volgen. Ook blijft er aan dit borsteltje minder snel (te)veel mascara aan hangen en is daarmee de kans op spinnenpoten ook kleiner. De NYC Big Bold Curl maakt mijn wimpers minder zwart dan de Rimmel mascara, maar ze zijn wel vol, lang en mooi gesepareerd en zo vind ik ze eerlijk gezegd ook ietsje mooier dan bij de Lycra Pro. Zo zie je maar weer: duurder is niet altijd beter!

De Rimmel Scandaleyes Lycra Flex mascara is voor € 11,99 verkrijgbaar bij onder andere DA, Etos en Kruidvat en de NYC Big Bold Curl mascara vind je vanaf 1 april voor € 3,99 bij deze Kruidvat filialen.

Q: Welk van deze 2 mascara’s spreekt jou het meest aan?

23 reacties op “2x big & bold mascara – Rimmel Scandaleyes Lycra Flex en NYC Big Bold Curl”

Ik ben het helemaal eens met je review! Ik heb ze toevallig ook allebei getest en ik vind de mascara van NYC ook veel fijner. Bij de Lycraflex krijg ik best snel klontjes en spinnenpoten, terwijl die van NYC juist mooi separeert . 🙂

Leuke hulzen, al vind ik ze wel best veel op elkaar lijken haha, net zoals die van Maybelline, ook in beetje in deze stijl. Ach, wel leuk en het resultaat vind ik ook mooi! Moet trouwens denken aan een opmerking van mijn Nederlands leraar, dat ‘dermatologisch getest’ niet per se hoeft te betekenen dat de uitslag goed was, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.