Categorieën
Beauty

Budget tip! Handboek beauty & style van Action

Afgelopen vrijdagavond ging ik met mijn vriend sinds hele lange tijd weer eens naar de Action, natuurlijk vooral om eens lekker heel goedkoop te beautyshoppen! Aangezien we in de buurt van mijn woonplaats geen Action hebben en voor ons het dichtsbijzijnde filiaal in IJsselstein is moet je het er dan ook meteen goed van nemen, toch? Tijdens ons shoptripje kwam ik onder andere een heel leuk beautyboekje tegen dat met € 2,99 met recht budget te noemen is!

Het boekje, of nouja boekje het heeft maar liefst 294 bladzijden, heeft een leuke girly knalroze harde kaft met paars en wit opschrift. Ik moet zeggen dat ik het boek er helemaal niet echt cheap uit vind zien, het is lekker stevig en heeft leuke hippe felle kleurtjes. In de inhoudsopgave zie je dat het boekje is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken zodat je snel naar het hoofdstuk kunt gaan waar je meer over wilt weten.

Het eerste hoofdstuk is Simpelweg mooi zijn en gaat over het schoonheidsideaal, een blik op de geschiedenis van beauty en schoonheid, de weg naar schoonheid, innerlijke schoonheid, gezonder leven en goede voeding. Behoorlijk breed dus!

Het volgende hoofdstuk Verzorging van huid en lichaam vertelt meer over de (werking van de) huid, de verschillende huidtypes, het belang van een goede reiniging, huidverzorging en het verband tussen huid en voeding.

Dan een heel uitgebreid hoofdstuk over Handen en voeten, dat bol staat met informatie en tips over hand- en voetverzorging, het verzorgen van nagels en nagelriemen, nagels vijlen en lakken, french manicure, eelt verwijderen en crèmes, peelings en maskers voor handen en voeten.

Dan een hoofdstuk over Opmaken waar je alles vindt over de perfecte make-up, wat voor soort make-up past het beste bij de vorm van je gezicht, informatie ver verschillende make-up producten en zie je aan de hand van foto’s hoe je make-up het beste en mooiste kunt opbrengen. Misschien dat je veel van de info uit dit hoofdstuk al weet, maar toch is het erg leuk en handig om door te kijken en lezen!

Natuurlijk kan ook een hoofdstuk over Het haar niet ontbreken. Hier lees je alles over de juiste verzorging van je haar, de verschillende haartypen, veel (stylings)tips, de verschillende haarproducten, stylingstechnieken en welk kapsel het best bij de vorm van je gezicht staat.

Het hoofdstuk Zelf cosmetica maken gaat over hoe je zelf makkelijk en goedkoop verschillende soorten maskers  zoals haarmaskers, gezichtsmaskers, hand- en voetmaskers kunt maken.

Het laatste hoofdstuk Type en style leert ons meer over de verschillende soorten kledingstijlen, persoonlijke stijl, verschillende stijltypes, figuuroptimalisatie, wat je beter wel en niet kunt aantrekken bij welk figuur, kleuren en vormen, kleurtypes. Erg interessant en handig!

Tenslotte vind je helemaal achteraan nog een handig register waarin je gemakkelijk en snel op alfabet kunt zoeken.

Ik vind dit handboek beauty & style echt een superleuk en fijn te lezen naslagwerk met nuttige informatie, al zitten er natuurlijk ook wel wat stukken bij die de meeste meiden wel weten, maar juist het feit dat vrijwel alle facetten van beauty en style aan bod zijn gekomen maakt het een compleet boekje. Zoals je op bovenstaande foto’s kunt zien is het handboek op vrijwel iedere pagina voorzien van afbeeldingen, wat het extra leuk maakt. De foto’s zijn niet allemaal superhip of van de beste kwaliteit, maar vallen me al met al nog helemaal niet tegen.

Het handboek beauty & style is voor € 2,99 verkrijgbaar bij Action.

Q: Wat is jouw favoriete beautyboek?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

25 reacties op “Budget tip! Handboek beauty & style van Action”

Oh wat een tof boek! Mocht ik dicht bij een Action wonen zou ik wel vlug eens gaan kijken, 3 euro is echt lekker goedkoop! 🙂

PS: ik vind jou nieuwe header trouwens supermooi!

Mij lijkt het boek heel leuk, kan het helaas niet vinden in de action 🙁
Waar staat het ongeveer in de winkel bij welke schappen? Bij de make-up?

My lijkt het boek heel leuk, kan het helaas niet vinden in de action 🙁
Waar staat het ongeveer in de winkel bij welke schappen? Bij de make-up?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.