Categorieën
Beauty Make-up

Budget blushes – Catrice Multi Colour Blush en Essence Silky Touch Blushes

Met al die extravagante uitgaven zo aan het einde van het jaar moeten we allemaal een beetje op de kleintjes gaan letten en zijn goede budget make-upjes altijd welkom. Daarom heb ik twee soorten budget blushes voor je getest, de Catrice Multi Colour Blush en de Essence Silky Touch Blushes.

Ik begin met de Catrice Multi Colour Blush, die ik eerlijk gezegd nog nooit eerder had gezien. Deze blush bevat een mix van vier natuurlijke tinten die ideaal zijn voor een subtiel kleurtje op je wangen en voor het contouren van je gezicht. De blush is verkrijgbaar in twee kleurcombinaties: de lichte 010 Riviera Rose en de wat meer donkere 040 Pacific Beauty.

De blush komt in een strak, stylish en stevig transparant vierkant doosje dat in totaal 8 gram bevat. Qua vormgeving lijkt het heel erg op andere producten van Catrice zoals de Compact Powder en de Absolute Eye Colour Quattro’s.

Zoals je kunt zien zitten de kleurtjes in verschillende banen in het doosje gedrukt, waarbij de één wat groter en breder is dan de ander. Een nadeel van meerdere kleurtjes blush die zo dicht tegen elkaar aan liggen is dat je ze erg lastig stuk voor stuk met een kwast te pakken kunt krijgen en dat is ook bij deze een beetje het geval. Met je vinger is het op zich nog wel te doen, maar dat is toch niet de meest handige manier.

In het doosje vind je helemaal bovenaan een donkerbruine, daaronder een lichtbruine en als derde een lichtroze kleur en de onderste lijkt met de lichte, witte tint meer een highlighter dan blush.

Tot zover de kleurtjes van de blushes, over naar het gebruiksgemak. Ik kan beginnen met te zeggen dat ze prima gepigmenteerd zijn, al heb ik voor de onderste twee tinten wel even wat meer moeite moeten doen om ze goed zichtbaar te krijgen. Afgezien van de wat lastige ligging van de blushes zijn ze ook allemaal behoorlijk los van structuur en korrelig waardoor je ze echt goed moet aftikken voor je ze opbrengt. Ondanks de fall-out en de kleine vakjes vind ik deze Multi Colour Blush wel erg mooie en subtiele kleurtjes hebben.

Dan de Silky Touch blushes van de tegenhanger van Catrice: Essence. Deze zijdezachte blushes moeten je gezicht een frisse en gezonde teint geven en zijn verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren: 10 Adorable, 20 Babydoll, 30 Secret it-girl en 40 Natural beauty. 

De Silky Touch blushes van Essence komen in kleine, ronde plastic doosjes waar 5 gram in zit. De doosjes zijn geheel transparant en zien er nogal simpel uit, maar in de poeder zelf is wel een leuk patroontje verwerkt.

De 10 Adorable is een mooie oudroze kleur waarin ook hele kleine glittertjes verwerkt zijn en ook heeft het een subtiel glansje over zich. De 20 Babydoll neigt iets meer naar roodbruin, maar dan wel op een natuurlijke manier.

De blushes zijn beiden goed gepigmenteerd en voelen lekker zacht aan. In tegenstelling tot de Catrice Multi Colour Blush zijn deze gelukkig lang niet zo korrelig en brokkelig, maar lekker vast en stevig van structuur. Als ik zou moeten kiezen zou ik denk ik gaan voor de mooie, zachte Silky Touch blushes van Essence, vanwege de mooie, natuurlijke kleurtjes, vaste structuur en erg voordelige prijs.

Pluspunten
Blushes hebben allemaal mooie, natuurlijke kleuren
Blush Catrice heeft een mooie, stevige verpakking
Alle blushes hebben redelijke, budget prijs

Minpunten
De Catrice Multi Colour blushes zijn allemaal nogal korrelig
De kleuren van de Catrice Multi Colour blush zitten in kleine vakjes en liggen nogal dicht tegen elkaar

De Catrice Multi Colour Blush is voor € 2,99 en de Essence Silky Touch Blushes zijn voor € 2,49 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: Ben jij bekend met één van deze budget blushes van Catrice en/of Essence?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

13 reacties op “Budget blushes – Catrice Multi Colour Blush en Essence Silky Touch Blushes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.