Categorieën
Beauty Make-up

Bourjois Mascara: 2 Borsteltjes in 1

Bourjois heeft iets nieuws bedacht. En dan bedoelen we ook écht iets nieuws. Ze hebben een mascara ontwikkeld met een borsteltje dat we nog niet kennen. Dit borsteltje kan namelijk twee verschillende standen aannemen. Eén stand is voor ‘lengte van wimper tot wimper’. De andere stand van het borsteltje kun je gebruiken voor ‘oversized volume’.

Bou1

Bovenop de dop van de ‘Twits up the volume’ mascara zit nog een klein wit dopje. Dit dopje kan gedraaid worden, en met die draaiende beweging verandert de stand van het borsteltje in positie 1 of positie 2.

Bou3

Wanneer de (rubberen) haartjes van het borsteltje recht over dwars staan, in positie 1 (rechts in de afbeelding), zou dit zorgen voor volume. Wanneer je het dopje de andere kant opdraait in positie 2 (links in de afbeelding) gaan de haartjes van het borsteltje wat schuiner staan waarmee de mascara zich per wimper in de volle lengte kan verdelen en lengte kan geven.

Bou4

Femma Magazine’s Mariëlle heeft het uitgeprobeerd en om een duidelijk resultaat te krijgen heeft ze het oog links in de afbeelding wimperlengte gegeven door de haartjes van het borsteltje schuin te draaien en heeft ze de wimpers van het oog rechts volume gegeven door de haartjes van het borsteltje recht te draaien.

Bou2

Eigenlijk had ze verwacht dat het tegendeel bewezen werd, want ze had verwacht dat de wimpers langer zouden lijken door gebruik te maken van de stand waarin de haartjes van het borsteltje recht zouden staan. Maar het resultaat liegt niet. Heel veel verschil is er niet te zien, maar toch: de wimpers links in de afbeelding hebben meer lengte en de wimpers rechts in de afbeelding hebben meer volume.

Het is niet de bedoeling dat je kiest tussen de twee standen. Het is juist de bedoeling dat je én lange én volumineuze wimpers creëert.

Van dit model is er ook een waterproof versie beschikbaar, die te herkennen is aan zijn blauwe dopje. Hiermee ben je verzekerd van 24 uur geen uitgelopen mascara, ook niet wanneer de tranen over je wangen biggelen. Het nadeel van waterproof mascara’s is dat ze zo lastig van je ogen af te poetsen zijn. Waterproof mascara’s gebruikt Mariëlle zelf alleen wanneer ze zeker weet dat ze het niet droog kan houden. Bijvoorbeeld als het buiten pijpenstelen regent of als haar ogen een plaatselijke bui vertonen. Beide mascara’s zijn €15,99 per stuk. En dan te bedenken dat je eigenlijk twee soorten mascara hebt voor die prijs.

Conclusie:
– De verschillende standen hebben daadwerkelijk een verschillend effect.

4 reacties op “Bourjois Mascara: 2 Borsteltjes in 1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.