Categorieën
Beauty Make-up

Blue meets purple ooglook

Voor de ooglook van vandaag heb ik er weer eens een palette bijgepakt dat ik naar mijn gevoel echt al heel lang niet heb gebruikt en heb er een look mee gemaakt met kleurtjes die ik ook een hele tijd niet gedragen heb: lichtblauw en lichtpaars!

Het palette dat ik heb gebruikt lijkt heel erg op het Zoeva Metallic Stones Palette, maar heeft net iets andere kleurtjes. Ik weet niet meer precies waar ik dit palette gekocht heb, volgens mij bestaat de betreffende webshop inmiddels niet meer. Voor de blue meets purple ooglook heb ik vier oogschaduws gebruikt: lichtpaars, lichtblauw, donkerpaars en donkergrijs/zwart.

De oogschaduws uit dit palette zijn echt supergepigmenteerd en hebben allemaal een metallic, glanzende finish. Velen hebben daar bovenop ook nog eens een groot aantal kleine shimmertjes, dus dat maakt dat ze wel opvallen en van je ogen knallen!

Om de kleurtjes nog meer te laten knallen heb ik mijn oogleden eerst ingekleurd met een wit NYX Jumbo Eye Pencil in Milk en daarmee als het ware een basis gecreëerd. Daaroverheen heb ik in meerdere laagjes de mooie lichtblauwe kleur aangebracht, zodat deze lekker opvalt. De volgende stap was het aanbrengen van de lichtpaarse oogschaduw in mijn buitenste ooghoek en crease en een beetje daarboven. Als highlighter op mijn wenkbrauwbot heb ik de matte Nougat uit het Sleek Au Naturel palette gebruikt, bij al die glanzende oogschaduws ook nog een shimmery highlighter vind ik dan weer een beetje te. Over de lichtpaarse oogschaduw heb ik vervolgens heel licht wat van de donkerpaarse en donkergrijze kleur gedept, maar vooral niet teveel want deze moeten niet teveel naar voren komen.

In mijn binnenste ooghoeken heb ik wat van het witte NYX Jumbo Eye Pencil aangebracht zodat ik een wat meer open en wakkere blik krijg. Ook op mijn onderste waterlijn heb ik de Milk aangebracht, zodat je ogen optisch groter lijken en ook dit draagt bij aan een meer heldere oogopslag. Vervolgens heb ik nog wat van de lichtpaarse oogschaduw onder mijn ogen aangebracht zodat deze als het ware doorloopt vanaf mijn oogleden.

Om de look iets donkerder en meer sprekend te maken heb ik langs mijn bovenste wimperlijn met de Maybelline Master Precise liquid liner een lijntje met aan het uiteinde een vrij forse wing gezet. Als laatste nog een beetje mascara (Essence Multi Action) en klaar is de look!

Ik moet zelf nog wel een beetje wennen aan het dragen van dit soort opvallende, koele, lichte kleurtjes maar toch zijn ze wel heel mooi om te gebruiken. Op onderstaande fullface foto draag ik verder nog de Essence Silky Touch blush in 20 Babydoll en Hema Jip & Janneke lipgloss in Light Pink.

Q: Wat vind jij van deze look? Draag jij zelf veel lichtblauw en/of lichtpaars?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter

18 reacties op “Blue meets purple ooglook”

Heel erg mooi! Zelf draag ik echt nooit lichtblauw of lichtpaars, ik ben echt een smokey eyes persoon! Maar ik zou het dus echt vaker eens moeten dragen, ik ga er zeker werk van maken 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.