Categorieën
Beauty Nagels

Beauty secret: nagels lakken

Nagels lakken lijkt zo vanzelfsprekend: kwastje in de vloeistof in een kleur naar keuze dopen en laken maar. Helaas bewijzen de afgekloven gekleurde stompjes van sommige vrouwen het tegendeel. En dat is helemaal zo vreemd nog niet. Nagels lakken vergt precisie en twee vaste handen. Zelfs veel pro’s vinden lakken met een andere hand dan je schrijfhand nog een heel gedoe. Naast de verzorging van je nagels, die minstens net zo belangrijk is voor het eindresultaat is de manier van lakken ook heel belangrijk.

Nagellak1
Het startpunt van je nagels lakken is de nagelriem. Langs de nagelriem zet je over dwars op je nagel een streep. Die streep veeg je uit in een U langs de nagelriem naar boven, zoals in afbeelding 2. Door eerst een streep te lakker, lak je de nagellak strak en voorkom je een hobbelige lijn van nagellakvegen. Probeer iets afstand te houden van je nagelriem, zodat de lak er niet in druipt.

nagellak2
De U maak je compleet door aan de andere kant van de nagel ook langs de nagelriem te lakken. Vaak is de nagel nu al volledig gelakt, soms heeft het in het midden ook nog een streepje nodig.

De gebruikte nagellak is van Sally Hansen kleur 546 Get Juiced.

Q: Kende jij deze manier al?

6 reacties op “Beauty secret: nagels lakken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.