Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Van anorexia naar super healthy

Vol goede voornemens stromen we het nieuwe jaar in. Afvallen, gezond leven en stoppen met roken verdedigen samen de top. Tips en trucs dwarrelen om ons heen. Met die goede voornemens kun je ook doorslaan en dat is niet de bedoeling. Slank is mooi, maar té is nooit goed. Als iemand daar iets vanaf weet dan is het de 18-jarige Antonia Eriksson wel. Vanuit haar anorexia verleden krabbelde ze naar de top van een super gezond en sportief leven. En eten? Dat ze dat doet bewijst haar Instagram account. Zoals ze zelf al zegt: “magere meisjes zien er goed uit in kleding, fitte meisjes zien er naakt goed uit.” Al is dat ook maar een mening.

Ana.fit
Het is nog maar een jaar geleden dat bij Antonia de botten door haar vel staken. Zo mager, dat de vormen van haar skelet met het oog zichtbaar te volgen waren over haar lichaam en haar veel te groot geworden kleding om haar lichaam flodderde. Ze leed aan anorexia.

Ana.fit.2png
Binnen een jaar tijd is ze van een door vel bij elkaar gehouden skelet omgeslagen tot een gezondheidsfreak. Haar leven bestaan niet meer uit zo min mogelijk eten, maar uit sporten en super gezond eten. Inmiddels heeft ze een lichaam waar menig vrouw mee zou willen ruilen inclusief rondingen die in 2013 nog ver te zoeken waren.

Ana.fit.4png
Op haar website en  Instagram-account houdt ze haar duizenden volgers op de hoogte van haar voeding en de veranderingen van haar lichaam. Hoe verder je de foto’s doorscrolt naar het verleden, hoe magerder je haar ziet worden. Bij de foto’s bovenaan haar pagina, de nieuwste foto’s, zie je een gelukkig, stralend meisje met een geweldig gezond lichaam. Onderaan de pagina, begint haar Instagram-account met ziekenhuisbed, omdat ze het gevecht tegen anorexia niet meer alleen aankon, het liep echt uit de hand. Ook laat ze in een selfie zien hoe mager ze is (de eerste foto op deze pagina). Ook al draagt ze kleding, het is overduidelijk dat de anorexia haar in de hand heeft.

Ana.fit3
Deze foto’s laten zien hoe Antonia er nu uitziet. Geen anorexia-patiëntje meer zoals je ziet, maar een, nog steeds erg slanke, maar gezonde vrouw.

Anorexia ontstaat vaak doordat meisjes mooi slank willen zijn en als ze erachter komen dat het ‘niet eten’ ongeveer het enige is dat ze in de hand hebben in hun leven dan slaan ze door. Dan is sporten in combinatie met gezond eten een veel betere manier om je leven in je eigen hand te hebben en houden. Wat zal Antonia’s omgeving trots op haar zijn. En terecht. Antonia kan voor iedereen een voorbeeld zijn en voor meiden met de vreselijke ziekte anorexia in het bijzonder.

Q: wat vind jij van deze manier om anorexia te verslaan?

4 reacties op “Van anorexia naar super healthy”

Ik vind het erg knap, maar hopelijk slaat ze hierin niet door. Ik vind het eigenlijjk niet heel aardig verwoord bij die foto’s van nu; ‘geen anorexia-patientje meer’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.