Categorieën
Beauty

Beauty question van de week #6

Dagelijks spoken er allerlei beautygerelateerde vragen door mijn hoofd als: wat is nou een normale en redelijke prijs voor een oogschaduw, hoeveel zou iemand anders maximaal voor deze lipstick over hebben, gaan andere meiden zonder make-up de deur uit?en lijkt het me leuk jullie wekelijks een vraag voor te leggen om erachter te komen hoe jullie over sommige stellingen denken en om hier een beetje over te discussiëren!

De vraag van deze week luidt:

‘Zou jij plastische chirurgie of botox overwegen als je oogleden wat gaan hangen of rimpels gaat ontdekken’?

Persoonlijk kan ik daar heel kort over zijn: nee. Ik ben in mijn leven al een heel aantal keer geopereerd en ik dat dit één van de grootste redenen is dat ik niet in me zou laten snijden zonder een echt medische reden. Kijk, als ik over dertig jaar echt heel veel last van mijn oogleden krijg (zere ogen, hoofdpijn) zou ik er misschien nog over nadenken, maar alleen puur voor de mooi peins ik er niet over. Ook botox is niks voor mij, als ik al die sterren en celebs met zo’n lelijk strakgetrokken Donald Duck gezicht zie denk ik: had nou in godsnaam maar gebleven zoals je was. Ik snap best dat rimpels niet helemaal binnen het schoonheidsideaal passen, maar waarom eigenlijk? Wie heeft dat bedacht? Het hoort bij het ouder worden en zo zie je tenminste dat je geleefd hebt! Ik vind het gewoon lelijk als het er zo dik bovenop ligt dat je iets aan jezelf hebt laten doen en dan denk ik ook: waarom doe je het eigenlijk? Echt alleen voor jezelf of toch meer voor de buitenwereld?


Hoe denk jij hierover?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

8 reacties op “Beauty question van de week #6”

Oeh, daar heb ik ook al serieus over nagedacht. Ik vind het heel moeilijk om met rimpels om te gaan, en ikwil er zoveel mogelijk voor doen om het tegen te gaan. Plastische Chirurgie is zowiezo uitgesloten voor mij en botox was een twijfelgeval eerst. Maar het is een te tijdelijk effect, heel duur en het ziet er vaak heel raar uit. Dus ik denk dat ik het toch puur natuur ga doen, hehe. Leuk onderwerp!

Goeie vraag… Ik denk dat de kunst gewoon is om gelukkig te zijn met wie je bent. Rimpels horen inderdaad bij het ouder worden en verder dan crèmes zou ik ook niet gaan. Want chirurgie zal je uiteindelijk toch niet gelukkiger maken, als je jezelf niet accepteert.
Wat ik wél serieus zal overwegen is een borstcorrectie, als ik kinderen heb gekregen. Of een huidcorrectie als je 50kilo bent afgevallen.
Je moet comfortabel ziitten in je eigen lichaam, maar de mogelijkheden zíjn om er iets aan te doen er wel!
Hangt er gewoon allemaal vanaf hoe hard het met je rimpels/lichaam is gesteld. Als het natuurlijk is, niet doen dan…

Leuke vraag!

Ik heb van die hooded eyes, dus als ik oogschaduw op doe zie je de helft niet eens. Dit stoort mij al een paar jaren en ik denk meer en meer om dit te laten weghalen. Ik woon nu nog thuis en studeer nog, dus het zal wel niet voor meteen zijn, maar het is echt puur voor mezelf en niet voor de buitenwereld. Ik heb er nog nooit negatieve reacties opgehad. Gelukkig maar! 🙂

eerlijk, ja. ik heb hooded eyes/hangende oogleden. heeft bij mij helaas niets met leeftijd te maken, ben er mee geboren. Het liefst zou ik er nu al wat aan laten doen, en denk hier soms ook serieus over na. toch vind ik het ook nog wel een beetje eng, wat als er iets mis gaat? Nu gelijk doen zou ik dus niet, maar ik denk dat het ooit wel gaat gebeuren.

Nee, ik denk het niet. Ten eerste is het niet te betalen, ten tweede is het niet altijd gegarandeerd dat dit soort ingrepen goed gaan en dat er later geen vervelende bijwerkingen bij komen of dat het fout gaat. Sowieso vind ik dat mensen gewoon oud mogen worden zonder dat ze er persé heel jong uit moeten blijven zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.