Categorieën
Beauty

Beauty question van de week #11

Dagelijks spoken er allerlei beautygerelateerde vragen door mijn hoofd als: wat is nou een normale en redelijke prijs voor een oogschaduw, hoeveel zou iemand anders maximaal voor deze lipstick over hebben, gaan andere meiden zonder make-up de deur uit? en lijkt het me leuk jullie wekelijks een vraag voor te leggen om erachter te komen hoe jullie over sommige stellingen denken en om hier een beetje over te discussiëren!

De vraag van deze week luidt:

Kort, maar krachtig: wat is voor jou de grootste en meest beschamende beauty- en/of make-up blunder waar je ooit mee rondgelopen hebt? Denk aan spinnenpoten, te donkere of te lichte cakey foundation, te lichte of duidelijk zichtbare concealer, streepjes/boogjeswenkbrauwen, bruine lipliner met nude lipstick…

Toevallig zag ik onlangs wat oude foto’s op een USB stick voorbijkomen en oh, oh, oh wat heb ik er beschamend bijgelopen, zeg. Ik heb nog even overwogen enkele van die foto’s ter illustratie bij dit artikel te plaatsen, maar ik vind het echt te erg. Mijn ergste make-up blunders zijn wat mij betreft in ieder geval spinnenpoten, cakey te lichte en/of te donkere foundation, veel te dikke eyeliner, veel te dunne, ronde of juist verwilderde wenkbrauwen en niet geblende oogschaduw geweest. Ik ging dus gewoon rustig de straat op met 5 lagen mascara waardoor ik aan de boven- en onderkant nog slechts 4 wimpers overhield, véél te aanwezige en te lichte of te donkere foundation, concealer die je duidelijk zag zitten en wenkbrauwen die niet meer waren dan twee ronde boogjes, ik schaam me nu echt dood. Behalve dat ik mijn ogen al verpestte met veel te dikke mascara smeerde ik op mijn oogleden ook nog eens flink wat oogschaduw (blenden? nog nooit van gehoord..) en kleurde ik mijn onderste waterlijn lekker enthousiast in met dikke lagen zwarte eyeliner dat in de loop van de dag ook nog eens mooi ging ophopen in mijn ooghoeken. Horror echt!

Ik ben benieuwd hoe dit bij jou is!

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

15 reacties op “Beauty question van de week #11”

Haha grappig om te lezen 🙂 Vroeger droeg ik veel te donkere foundation, ik dacht dat ik er een mooi kleurtje van kreeg 🙂 en ik had een tijdje veel te dunne wenkbrauwen, ook geen gezicht bij mij aangezien ik van nature hele volle wenkbrauwen heb!

Ik liep vroeger met te donkere foundation en dat zag er niet uit! Ook rende ik een keer naar de trein, waarna alle foundation van m’n gezicht afliep. Blunder! Nu draag ik nooit meer foundation eigenlijk, vind het niet fijn!

Liefs, Linda

Ik had vroeger zo’n unibrow, en ik heb nog eens zwarte haren dus dat viel echt op! Ik heb echt moeten smeken op mijn knieën vooraleer ik mijn wenkbrauwen mocht laten waxen. Zo schaamtelijk!

Een echte make-up blunder heb ik niet: behalve dan eyeliner dragen die na een paar uur helemaal uitgelopen is :p

Als eerste te donkere foundation. Ik vond het mooi en zomers haha, maar dat was toen ik net make-up droeg. Ik had vroeger ook een unibrow en ik wilde mijn wenkbrauwen niet epileren. Als ik dat nu terug zie schaam ik me dood! Een recentere beautyblunder is uitgelopen blauwe oogpotlood wat ik niet in de gaten had. Ik zag er uit alsof ik net op mijn oog geslagen was.

Haha, ik heb er ook behoorlijk beschamend bijgelopen toen ik zo’n 16 jaar was. Veeeel te donkere wenkbrauwen doordat ik ze veel te dik inkleurde met een te donker potloodje, kilo’s mascara inderdaad, en sowieso te donker opgemaakte ogen voor iemand van mijn leeftijd.

Vroeger te lichte en nude lipstick, teveel bronzer en een slechte foundation. Ik moet er echt niet aan denken hoe ik eruit zag, als een glitterbal waarschijnlijk, haha. Ach ik was jong en nu is het uit mijn systeem, liever toen dan nu, hehe :). Oh ja, mijn wenkbrauwen heb ik ook verschrikkelijk zitten epileren als tiener, afschuwelijk!

Ik zag gister nog een concealer palette liggen van Catrice. En ik dacht “hey die kan ik wel weer een keer gaan gebruiken!”. Kwam ik erachter dat het totaaaaaal niet de goede kleur was. Er zat al een pan in. Dus ik heb een tijdje keihard falend rondgelopen haha.

Vroeger deed ik eigenlijk niks met make-up omdat het niet echt wat voor mij was. Ik wist ook niet echt hoe het moest. Als ik het al droeg maakte ik me op een geheel verkeerde manier op, met een soort blokjes idee (bewegend ooglid verdeeld in 3 blokjes) en blenden had ik nog nooit van gehoord.

Ook heb ik een tijdlang te lichte foundation gebruikt. Het was mijn eerste en ook nog een knap dure van L’Oreal. Omdat ik er geen verstand van had heb ik advies gevraagd bij een medewerker van Etos, ik snap nog steeds niet dat ze me een veel te lichte foundation heeft kunnen aanraden, maar goed. Al doende leert men!

Mijn grootse beauty blunder is toch wel té veel oogpotlood onder mijn ogen. Als ik nu foto’s terug kijk denk ik echt van, Waaaaarom heb ik daar óóit mee gelopen!?

Ik wilde ’s avonds een keer nachtcrème opdoen, maar ik deed per ongeluk zelfbruiner voor je lichaam op. Nou, dat zag er niet uit! De volgende dag zei iedereen: ‘Wow, wat ben jij ineens bruin?’ Hahah, ik dacht; Huh hoe kan dat? En toen zei een meisje uit m’n klas: heb je misschien zelfbruiner opgedaan? dat heb ik ook een keer gehad!’ Oeps…..

Ik weet het eigenlijk niet. Omdat in “mijn tijd” van make-up beautyblogs bestonden en daarvan heb ik heeel veel opgestoken. Dus, ik heb eigenlijk geen idee. 🙂
Misschien heb ik trouwens wel een keer met een te donkere foundation rondgelopen, en met iets te veel blush op, maar that’s it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.