Categorieën
Beauty

Beauty question van de week #10

Dagelijks spoken er allerlei beautygerelateerde vragen door mijn hoofd als: wat is nou een normale en redelijke prijs voor een oogschaduw, hoeveel zou iemand anders maximaal voor deze lipstick over hebben, gaan andere meiden zonder make-up de deur uit? en lijkt het me leuk jullie wekelijks een vraag voor te leggen om erachter te komen hoe jullie over sommige stellingen denken en om hier een beetje over te discussiëren!

De vraag van deze week luidt:

In hoeverre vind jij het belangrijk of een merk wel of niet dierproefvrij is, koop je uit principe bijvoorbeeld echt geen producten van merken die nog dierproeven uitvoeren of knijp je nog wel eens een oogje dicht als je iets écht heel graag wil hebben?

Deze vraag is natuurlijk afgeleid van het merkoverzicht dat ik gister plaatste en waarbij veel meiden reageerden het heel fijn te vinden te weten welke merken wel en welke nog steeds niet dierproefvrij zijn. Door er zo mee bezig te zijn ben ik zelf ook eens meer ga nadenken hoeveel belang ik eigenlijk hecht aan het feit of een merk wel of geen dierproeven uitvoert. Gelukkig zijn de merken in de lijst overwegend dierproefvrij gebleken en zijn er voor de meeste make-up die ik heb geen onschuldige beestjes gebruikt, maar zit er hoogstwaarschijnlijk ook wat tussen dat wel met een gruwelijke achtergrond is geproduceerd. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik me er nooit zo heel erg mee bezig heb gehouden, ik koop en gebruik in principe gewoon ieder merk dat ik leuk vind, maar nu ik er wat meer bij stilsta is het natuurlijk gruwelijk als je bedenkt dat er onschuldige diertjes zijn gebruikt om mijn make-up te testen. Gelukkig zijn de meeste merken dierproefvrij en hoef je je daar geen zorgen om te maken, maar degene die zich er nog wel schuldig aan maken zouden we eigenlijk met z’n allen collectief moeten boycotten en niet meer aanschaffen. Anno 2012 zou het uitvoeren van dierproeven tenslotte toch niet meer nodig moeten zijn, daar zijn inmiddels toch echt allerlei alternatieven voor.

Hoe is dit voor jou?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

15 reacties op “Beauty question van de week #10”

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er eigenlijk nooit op let en dat ik er ook niet echt over na denk. Als een product mij goed bevalt en fijn is, maar wel op dieren is getest blijf ik het wel gebruiken. Klinkt misschien wel wat egoïstisch.

Moeilijke vraag! Ik let er eerlijk gezegd niet zo op. Ik ben wel voor het collectief boycotten van die merken want er zijn inderdaad genoeg alternatieven! Dieren hoeven niet de dupe te worden van mensen die er zo nodig mooi uit willen zien.

Liefs, Linda

Ik moet eerlijk zijn, ik heb er eigenlijk nog nooit opgelet als een merk al dan niet dierproef vrij is. Als ik iets leuks tegenkom neem ik het gewoon mee, zonder te kijken naar de ‘achterkant’ zeg maar. Het is toch wel fijner om te weten dat ze niet getest zijn op dieren (bij deze bedankt om dat overzicht te plaatsen!).

ik let er bijna altjd wel op. Ik probeer zoveel mogelijk dierproefvrij te kopen, maar als ik toch een keer een foutje maak vind ik dat ook niet zo heel erg. (bijv op vakantie als ik het van merken gewoon niet weet omdat ik ze niet ken. verder ben ik met shampoo ook niet te moeilijk in wel of niet dierproef vrij omdat ik zelf gewoon tegen veel shampoo’s niet kan.)
ik denk dat zo’n 85/90% van wat ik koop aan make-up en verzorging wel dierproefvrij is.

(merken als the body shop die zelf wel dierproefvrij zien maar een eigenaar (in dit geval l’oreal) hebben die dat niet zijn (en waar je geld dus heen gaat) koop ik nog wel. Lóreal zelf bijv zou ik dan weer niets van kopen)

Ik sta er, sinds ik anderhalf jaar geleden vegetarisch ben geworden, absoluut bij stil. Ik heb nog wel een paar producten van bijvoorbeeld Max Factor, maar deze heb ik gekocht voor ik me bewust werd van dierproeven. Nu komt er al anderhalf jaar niks meer in mijn make-up la dat op dieren getest is 🙂

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet echt over nadenk of iets dierproefvrij is of niet.. Ik vind het vreselijk dat er op dieren getest wordt, dat wel.. Maar als ik een make-up product fijn vind, dan koop ik het gewoon.. Erg eigenlijk, want als ik zie hoe het getest wordt op die diertjes hoef ik het niet meer denk ik 😐

In het begin dat ik make up kocht dacht ik daar helemaal niet over na, maar sinds ik een konijntje heb ben ik daar steeds meer over na gaan denken. Hoe testen ze een mascara op een beestje? Ik heb af en toe dat ik gewoon een paar weken allergisch voor mascara ben. Dan zijn mijn ogen rood en opgezet en zit er een soort exceemachtig korstje op. Ik heb dan de keuze om de mascara niet op te doen, maar een konijntje daar in een kooitje niet. Nou weet ik ook wel dat bedrijven gewoon doorgaan met het testen op dieren als ik hun producten niet koop. Maar het is het niet gebruiken van hun producten is dan het minste wat ik kan doen. Nou weet ik ook niet precies wat in mijn stash niet proefdiervrij is. Al sta ik daar in de winkel ook lang niet altijd bij stil, maar aangezien merken als Essence, Catrice, Gosh, Sleek en NYX sowieso proefdiervrij zijn, kan ik die producten kopen zonder schuldgevoel.

Ik koop liever geen producten van merken die nog op dieren testen. Ik heb wel twee lipsticks van Maybelline (shame on me), en een paar mascara’s van L’Oréal (die vind ik gewoon erg goed, al baal ik daar wel van natuurlijk), maar verder heb ik vrij weinig van merken die nog op dieren testen. Ik ben het helemaal met je eens, we leven in 2012 en het is echt niet meer nodig om die arme dieren te gebruiken voor onze make-up.

Als ik eerlijk ben let ik er nooit op. Natuurlijk ben ik tegen producten die op dieren getest zijn, maar als ik iets koop dan kijk ik puur of ik het mooi vind en verder let ik nergens op. Sowieso kan ik de tekst op de verpakkingen toch nooit lezen omdat ik slechte ogen heb. Misschien heel slecht, maar wel een eerlijk antwoord 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.