Categorieën
Beauty

By Sjanty’s merkoverzicht: waar te koop en dierproefvrij?

Afgelopen week plaatste ik op de By Sjanty Facebook pagina de vraag of jullie het fijn zouden vinden als ik voortaan bij reviews van cosmetica- en verzorgingsproducten zou vermelden of deze wel of niet dierproefvrij zijn. Veel meiden reageerden daarop met ‘ja!’ en dat bracht me op het idee een overzicht te maken van (bijna) alle make-up en beautymerken met waar deze te koop zijn en of ze wel of niet dierproefvrij zijn. Een paar dagen later heeft dit geresulteerd in het grote By Sjanty merkoverzicht, dat je hier vindt!

Ik heb het overzicht hieronder als afbeeldingen geplaatst en kun je dus in één oogopslag zien waar je jouw favoriete merk kunt verkrijgen en of deze wel of niet dierproefvrij is. Ik heb heel erg mijn best gedaan de lijst zo volledig mogelijk te maken maar ik ben er nog niet van ieder merk achter of ze wel of niet dierproefvrij zijn en wacht ik hier en daar nog op antwoord (edit: inmiddels heb ik ook bericht gekregen van Rimmel, Kiehl’s, Vichy, Lancôme, EOS, Biotherm, Nivea, Sigma en Zoeva en zijn aangepast in de lijst). Mocht je na het bekijken van het overzicht op- of aanmerkingen hebben zijn deze van harte welkom, zo kunnen we met z’n allen een zo compleet en kloppend mogelijk overzicht creëren.

Als laatste wil ik graag nog even kwijt dat je deze lijst voor eigen gebruik best mag opslaan op je computer, dat is geen probleem. Wil je het overzicht graag op je eigen blog op website plaatsen wil ik je vragen hier als bronvermelding www.bysjanty.nl bij te vermelden, aangezien ik alles zelf allemaal heb uit- en opgezocht heb lijkt me dat wel zo netjes.

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

41 reacties op “By Sjanty’s merkoverzicht: waar te koop en dierproefvrij?”

Fijn dat je zo’n lijst heb gemaakt! Jammer van een paar van die grotere drogisterij merken. Wel fijn om te zien dat een groot deel van mijn stash wél proefdiervrij is. Ik heb mijzelf voorgenomen dit jaar meer op proefdiervrije make up letten. Ik leef vrij milieubewust en ben vegetariër, dus dan is het logisch om ook aan de proefdieren te denken! Jou lijst komt handig van pas nu. Ik heb ‘m opgeslagen…

Erg fijn om te weten welke merken proef dier vrij zijn!
ik vind dat testen op dieren ook verboden moet worden (over al op de wereld)
Ik dacht dat etos eigen merk ook proef dier vrijwas.. teminste dat zei me collega toen tegen mij..

heel handig !
eigenlijk let ik er nooit echt op als ik bijvoorbeeld in de DA sta, maar dat sluit niet uit dat ik het belangrijk vind dat het dierproefvrij is !
ik ben wel heel blij om te zien dat toch wel heel veel merken niet (meer) op dieren testen, maar van een paar merken valt het me wel tegen..

ik had het niet verwacht van Kiehls, Maybelinne, Nivea en Vaseline niet proefdiervrij waren. Van Max Factor en L’Oreal wist ik het wel en had het niet verwacht. Wel handig zo’n overzicht, dan weet ik welke merken ik niet moet kopen 😥

heel handig!
probeer er de laatste tijd echt op te letten dat ik dierproef vrij koop 🙂
(al ben ik niet zo heel streng. the body shop is bijv zelf wel dierproefvrij, L’oreal (de eignenaar, waar dus eignelijk je geld komt) niet. toch koop ik dit soort merken wel nog gewoon. L’oreal zelf dan weer niet.)

Heey Chantal,
In Antwerpen was er ooit een petitie voor anti-dierenproeven en daar heb ik info meegekregen. Ook een lijst met dierproefvrije producten ik zal er enkele geven die ik ken en waarschijnlijk jou en andere misschien ook interesseren. *A. Vogel, *Essenza, *Frenchtop (Henna-plus-Hairwonder-Skinwonder-….), *Hema (huismerk),*Lavera, *Louis Widmer, *Lush,*Weleda
Er staan nog merken bij, als je graag allemaal wilt hebben moet je het maar laten weten,
Ps: ik ben dat meisje die je vroeg achter die mascara voor lange maar stugge wimpers,
Groetjes xxx 😳

Ik gebruik zelf Vichy en op de verpakking staat toch echt zon konijntje.

Of staat er alleen ‘nee’ in een rood vakje, omdat de aanvraag nog niet binnen is?

Fijn, zo’n lijst! Ik koop ook liever geen producten van merken die nog op dieren testen. Ik vind ’t bijzonder raar dat juist de grote merken als L’Oréal, Maybelline en Max Factor nog op dieren testen. Echt belachelijk!

Handig zo’n lijst! Ik vind dierproeven zoiets afschuwelijks en ik probeer er goed op te letten of ik wel ‘cruelty free’ koop. Wel vind ik het tegenwoordig soms lastig, als dierproefvrije merken of ketens opgekocht worden door grote ketens waarvan sommige merken wel op dieren worden getest.. Ik vroeg me onlangs af of MAC wel dierproefvrij was, een hele opluchting om te zien dat dat zo is! Dit overzicht ga ik zo dan ook maar eens goed doornemen en proberen te onthouden (:

Fijn dat je er een artikel aan besteed hebt! gebruik zelf al jaren dierproefvrij. Ik vroeg mij echter af of het merk W7 dierproefvrij is, staat nergens op internet en krijg geen antwoord op mijn mails. Iemand hier die het toevallig weet?

En in je lijst staat dat H&M dierproefvrij is, vind ik raar van H&M dat ze dat zeggen, De producten worden namelijk geproduceerd in China en daar zijn dierproeven verplicht volgens de wet.

groetjes

Garnier en Maybelline zijn onderdeel van de L’Oreal groep. L’Oreal test geen eindproducten meer op dieren sinds 1989. Ook zet L’Oreal zich in om alternatieve test manieren te ontwikkelen, in 1983 hebben we de eerste kunsthuid gemaakt genaamd EpiSkin. Meer informatie over dierproeven en hoe L’Oreal hiermee omgaat, bekijk het artikel in de laatste editie van Vega Magazine.

Dit bericht ontving ik van Maybelline en Garnier, beiden onderdeel van L’Oréal en zeggen dus dierproefvrij te zijn, in tegenstelling tot berichten waarin het tegendeel beweerd wordt…..

Wat een goed overzicht. Alleen had ik van Nivea en Loreal niet verwacht dat hun het nog op dieren testen. Ik wil al mijn producten proefdier vrij hebben maar helaas is dat bij Loreal en Nivea dus niet het geval jammer

Hey, leuk om te zien dat andere beauty bloggers zich hier ook mee bezig houden =) Alleen zie ik toch best wel veel merken in jouw lijst staat die nog op dieren testen: Benefit, Dior, Estee Lauder en MAC (en nog wel meer) bijvoorbeeld testen allemaal juist wel op dieren. Wanneer je naar hun website gaat of ze mailt dan geven ze dit ook toe.. eigenlijk elk bedrijf wat in China producten verkoopt test op dieren want dat is daar verplicht van de wet. Dus als je echt een correcte lijst wilt hebben moet je er wel een paar merken uithalen… trouwens een bedrijf wat aangeeft eindproducten niet op dieren te testen (wat je hierboven in een comment zegt) test nog wel de productie en ingrediënten op dieren! Zo’n bedrijf is dus absoluut niet dierproefvrij.

Succes iig, ik hoop dat je er een paar merken die echt niet dierproefvrij zijn uithaalt =)

Kun je de lijst ook bijwerken, deze is n.l. al meer dan ’n jaar oud.
Voor de rest ben ik heel blij met de lijst, wordt het voor iedereen duidelijk.
Er mogen welliswaar geen dierproeven meer worden gedaan maar toch je weet het maar nooit, leer mij de mensen kennen.

Net zoals Sophie aanhaalt merk ik jammer genoeg klopt deze lijst niet volledig…
De gedachte hierachter is wel super! Heel fijn om zo’n lijst op te maken. Mensen zouden er vaker bij moeten stilstaan.

Jammer genoeg worden er meer merken wel dan niet op dieren getest. Merken zoals Chanel, Dior, … (zelf niet cosmetica zoals tampax en always!!) zijn niet dierproefvrij. Ook al testen sommige merken misschien hun eindproducten niet op dieren, de ingrediënten kunnen dus wel op dieren getest zijn. Als je echt dierproefvrij wil kopen, kan je best zoeken naar gecertificeerde producten (zoals vegetarian society, vegan society, leaping bunny…). Volledige lijsten kan je terugvinden via website van dierenrechtenorganisaties zoals Peta bv. Maar ook landelijke dierenrechtenorganisaties kunnen je normaal een overzicht bezorgen.
Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.