Categorieën
Beauty

Beauty in public, wat wel en wat niet?

Huh, je hebt een website die grotendeels over beauty gaat en nu kom je met een artikel over beauty in public? Ha, nee ik heb het over écht public, als in op straat, in de bus, trein, metro, de wachtkamer van de dokter of op het station. Ruimtes waarin je met andere mensen bent en waar iedereen kan meegenieten van het lakken van je nagels, het stiften van je lippen of het kleuren van je oogleden. Daarom vandaag alles over beauty in public, wat doe je wel en wat niet?

Nagels lakken

De meiden die er niet voor terugdeinzen in de trein een potje nagellak uit de handtas tevoorschijn te halen en op hun gemak de nagels ermee te kleuren, prima, maar zelf zou ik dit geloof ik niet snel doen. Ik ga in mijn kamer al bijna van m’n stokkie als ik niet snel een raam wagenwijd openzet om de chemische lucht snel te laten ontsnappen, laat staan in een afgesloten ruimte met ik weet niet hoeveel andere mensen. Nee, nagels lakken doe ik dan toch liever op m’n gemak thuis, mét het raam open.

Complete make-up aanbrengen

Ik heb gewoon bewondering voor meiden die ’s morgens lekker een half uur langer blijven liggen en het hele make-up gebeuren gewoon op hun gemak in de trein doen. Oh no, ik zou dat echt niet kunnen. Sowieso ga ik niet graag Toos make-up loos de straat op, maar van het idee dat ik m’n make-up moet doen in een zweterige en schuddende trein terwijl half Nederland meekijkt krijg ik sowieso al de kriebels. Nee, laat mij dan maar een half uurtje eerder opstaan en met m’n slaperige kop alles op m’n gemak voor de spiegel doen.

Lippen bijwerken

IMG_7915Op het station, in de trein of in de wachtkamer de lippen bijwerken met een balsem, stick of gloss moet natuurlijk gewoon prima kunnen maar ik weet niet hoor, ik voel me dan toch altijd een beetje bekeken. Vorige week haalde ik op een bankje op het station mijn beloved Teeez Paradise Pink en een spiegeltje uit m’n tas en de hele 20 seconden dat het duurde om mijn lippen van een nieuw laagje te voorzien werd ik scherp in de gaten gehouden door een meisje die het kennelijk ontzettend boeiend vond om te zien. Call me a pussy, maar op één of andere manier zorgen dit soort figuren er dan toch voor dat ik het een volgende keer liever op een niet publiek plekje doe.

Q: Hoe denk jij over beauty in public, werk jij in de trein op je gemak je nagels of make-up bij of doe je dat toch liever zonder pottenkijkers?

37 reacties op “Beauty in public, wat wel en wat niet?”

In de trein mijn make-up doen, dat zou ik niet eens kúnnen. Volgens mij schiet ik dan de hele tijd uit haha.
Maar lipstick/lipbalsem bijwerken dat vind ik geen probleem in het openbaar, al voel ik me dan inderdaad vaak wel een beetje bekeken.

nagellakken vind ik ook echt storend, het stinkt gewoon en sommige mensen krijgen gewoon last van hun ademhaling bij zo’n sterke geur… dus ik zou dat ook lekker thuis doen!
oogpotlood bijwerken of even mijn lippen bijwerken daar heb ik geen problemen mee, maar ik zou geen full face make up aan gaan brengen in het openbaar…. maar als iemand dat zou doen zou ik daar geen problemen mee hebben! Ik zelf zou dan kijken omdat ik het interessant vind om te zien wat voor producten diegene zou gebruiken 🙂

Nagels lakken vind in gewoon hooguit asociaal. Wie doet nou zoiets? Het stinkt en je belast er anderen ook nog eens mee. Dat zou ik dus zelf ook absoluut niet doen. Make-up bijwerken en lippen bijwerken heb ik geen problemen mee.

Mezelf van nul tot einde opmaken gaat me weer iets wat ver. 🙂

Had trouwens iemand in het vliegtuig die haar nagels ging zitten lakken. Vet asociaal. ALLES meurde ernaar.

Ik heb een keer langs iemand in de trein gezeten die ook haar hele make up deed.. Opzich niet zo erg.. Maar wel als ik dan telkens een elleboog in mijn gezicht krijg als ze dr mascara doet :S Echt dodelijk irritant!
En nagels lakken in een trein vind ik echt niet kunnen! In de buitenlucht is het nog niet zo erg..

Ik wou dat nagellak niet zo sterk rook, dan kon ik gewoon lekker nagels lakken onder de les! Maar lippen bijwerken doe ik ook niet zo snel in het openbaar, dan voel ik me inderdaad toch een beetje bekeken. En al mijn make-up in de trein of auto doen lijkt me gewoon vet onhandig.

Ik zou echt niet mijn gehele make-up in de trein kunnen doen. Ik zie het al voor mij dat ik bezig met een eyeliner en de trein maakt opeens een noodstop. Eyeliner all over, als resultaat. Ik ben daar veel te onhandig voor! Ik zou geen nagellak aanbrengen in het openbaar, want ik vind dat de geur te belastend is voor andere mensen.

Voor de rest werk ik zelf ook wel eens mijn lippen bij in het openbaar.

Pff, in de trein jezelf optutten…No way! Ooit één keer gedaan; geen goed licht, ‘shakende’ trein en mensen die je aan zitten te staren. Verschrikkelijk! M’n lippen bijwerken met lipstick/lipgloss, vind ik geen probleem.
Of, deodorant/haarspray in het openbaar bijspuiten: zo’n walm waar je doorheen moet lopen, gatsie…Waarom doen mensen dat?!

Ik vind het altijd zo gek als mensen in de trein hun make up doen! Echt met foundation en al. Dat heeft iets intiems en dat doe je thuis. Of misschien desnoods op een vrouwentoilet.
Zelf ben ik inmiddels immuun voor de geur van nagellak, maar ik snap dat het voor anderen geen pretje is als je dat in het openbaar doet. Net als roken: doe het buiten, of thuis.
Lippen bijwerken vind ik dan wel weer kunnen. In gezelschap, tijdens een gesprek, is het wel raar. Maar op andere momenten mag je best even met een spiegeltje je lippen stiften.Voor mij valt dat onder simpele dagelijkse verzorging en is er ook niks vies aan.

Nagels lakken in het openbaar vind ik ook asociaal, full face make-up vind ik altijd interessant om te zien bij anderen. Zelf doe ik het niet in het openbaar. Laatst in de bus zat een meisje tegenover mij haar hele gezicht in te smeren met een coverstick, haha

Nagels lakken zou ik ook niet doen in het openbaar. Dat is ronduit onbeschoft, net zoals roken in een niet-rookruimte.
M’n make up doe ik wel altijd in de trein. Niet alles maar oogschaduw, eyeliner en mascara(vooral mascara dat doe ik nooit thuis altijd in de trein) omdat als ik op de fiets ga krijg ik altijd hele erge traanogen en is alles dus al uitgelopen. Zoveel beweegt de trein nieteens, dat kan makkelijk!

Ik doe zelf hooguit nog een beetje poeder en lippenstift op in de trein. Mijn kinderen willen me met lippenstift geen kus geven…. Vind het altijd wel leuk om maar anderen te gluren die aan het makeuppen zijn, wat gebruiken ze en hoe. Maar dat doe ik dan zo onopvallend mogelijk. Ik ben geen creep. Nagels lakken en vijlen kan echt niet. Zie best vaak mense vijlen, bah dat doe je thuis. En nagellak stinkt gewoon.

Haha nee, ik werk ook niet graag m’n make-up bij in het openbaar. En nagellak stinkt vreselijk, dat kan je niemand aandoen. Net als even deo opspuiten, vind het zo irritant als bijv. klasgenoten dat doen…

Ik ben het helemaal met je eens! Ik voel me ook al heel snel bekeken als ik even mijn lippen bijwerk en ik zou al helemaal niet mijn make-up kunnen doen in een trein.. aww hell no. Leuke artikel!

Nagels lakken doe ik alleen als er niemand echt om me heen zit. Stel ik zit in een wagon waar ik in mijn eentje in zit dan doe ik het wel. Of vandaag in de kantine op school. Als ik merk dat iemand er last van heeft dan stop ik er gewoon mee. Totaal opmaken in de trein of bus? Ik heb er respect voor, ik zou het nooit doen haha! Maar rustig wat lipstick opsmeren doen ik wel 🙂

Compleet make-uppen in het openbaar doe ik ook niet, dan voel ik me inderdaad bekeken, maar nagels lakken heb ik geen problemen mee en lipgloss oid al helemaal niet haha. Al is nagels lakken in de trein wel lastig omdat de trein beweegt 😛

M’n lipstick/lipbalm bijwerken doe ik waar ik wil en wanneer ik wil. Al merk ik wel dat ik sneller de quick fix van de lipbalm doe, dan echt de lipstick … Make-up vind ik weer not done, maar dat komt doordat ik een keer naast iemand heb gezeten die het wel deed en ik de halve treinrit een ellenoog uit mn gezicht heb zitten ontwijken! En de nagellak, tsja, als ze ’t maar niet in de ochtendspits doen. Kan die lucht echt niet hebben in de vroege uurtjes :p

Nagellak vind ik ook te ver gaan, eigenlijk hele make-up doen vind ik ook minder in het openbaar. Dan liever zonder make-up. Niet omdat ik me schaam om het in het openbaar te doen maar alles meeslepen is me teveel werk.
Lippenstift bijwerken doe ik wel altijd.

Leuk artikel! Nagels lakken in het openbaar, zéker in de trein, vind ik not done. Ook niet snel één nagel; de geur is écht verschrikkelijk sterk! Sommigen kunnen er gewoon hoofdpijn van krijgen. Je haren uitgebreid borstelen vind ik ook niet echt prettig trouwens, doordat alle losse haren lekker in de rondte vliegen. Verder.. make-uppen, snel een deo’tje bijspuiten, vind ik allemaal prima. Als je er een ander maar niet mee hindert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.