Categorieën
Lifestyle

Nachtje naar Gent!

Morgenochtend vertrekken mijn vriend en ik naar het Belgische Gent waar we een nachtje in een (hopelijk) lekker luxe hotel zullen vertoeven. Als echte beauty- en fashionista ga ik vanavond natuurlijk nog wel even wat voorwerk doen en kijken welke winkels ik echt niet mag missen! Ik neem mijn camera mee dus hoop bij terugkomst wat leuke foto’s aan jullie te kunnen laten zien!

Q: Ben jij al eens in Gent geweest en welke winkels, restaurantjes, bezienswaardigheden zijn volgens jou echt de moeite waard? Ik hoor het graag!

12 reacties op “Nachtje naar Gent!”

Zelf ben ik er al een paar keer geweest maar ken het nog niet zo supergoed 🙂

Ik weet wel dat ze er een MAC winkel hebben en verder een hele fijne kapper genaamd de Client en de Clientology, verder hebben ze ook een shoppingcentrum genaamd Het Zuid en een leuke winkelstraat genaamd Veldstraat waar ze o.a. Pieces hebben. Tenslotte is de Korenmarkt erg gezellig en hebben ze heerlijke restaurantjes en zo van die karretjes waar je typische snoepjes kan proeven die Neusjes heten. Verder, weet ik niet zoveel maar heel veel plezier daar, het is een gezellige en mooie stad! 🙂

Ik heb 5 jaar in Gent gestudeerd, heb er ook een tijdje gewoond (en ik ga er vanaf februari opnieuw wonen) 🙂 Er is inderdaad sinds vorig jaar een Mac. Kiehl’s zit er sinds kort ook, maar weet even niet meer in welke straat (niet in de Veldstraat in ieder geval, maar je kan het online waarschijnlijk wel vinden). Als je van de Veldstraat komt en je loopt verder over de Korenmarkt en de Groentenmarkt (die ligt vlak achter de Korenmarkt en daar staat er inderdaad een karretje waar je neusjes kan kopen), kom je in de Langemunt, da’s ook nog een winkelstraat 🙂
Als je even in het Kruidvat langs wil, er zijn er drie: in de Veldstraat, de Langemunt en in het Zuid. Je kan best in die in de Langemunt of het Zuid gaan, daar is het veel minder druk dan in die in de Veldstraat.
Er komt ook een Starbucks op de Korenmarkt, maar ik weet niet precies wanneer deze open gaat. Ik vrees wel dat die nu nog niet af is…

In ieder geval: veel plezier!

Ik woon in Gent!

De kiehls zit in de Koesstraat en de MAC ligt daar zeer dicht bij op de Brabantdam. Verder is de Veldstraat DE winkelstraat van Gent! Vero Moda, WE, Zara, Berchka, Mexx, kruitvat, Etam, Inno … Wat je ook zeker eens moet doen is naar de Graslei gaan! Overdag zijn er veel studenten die er iets eten of drinken langs de oever en bij warm weer ik het ’s avonds the place to be!
De uitgaansbuurt is natuurlijk de Overpoortstraat, maar voor 12u is daar niet zo veel te beleven. Deze week is het er ook nog behoorlijk kalm, want het academiejaar moet nog starten en de herexames zijn nog steeds aan de gang. Langs de korenmarkt zijn wel leuke cafétjes te vinden. Het Spijker (bij de graslei, praatcafé) is echt eentje voor de gentenaars en de studenten.
Ik dacht dat de starbucks deze zomer zou openen, ze kwam tegenover de HEMA.
Ook in de overpoortstraat is het te doen wanneer je op zoek bent naar een goedkope typische studentenmaaltijd (kebap, kumpir, pizza, friet,…).
Vergeet ook niet te genieten van de Genste sfeer en de prachtige architectuur!

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.