Tandoori Chicken

Een rijkelijk gevulde maaltijd die in de categorie ‘gezond’ past. Zo zien wij ze het liefste. Geen pak komt hier aan te pas, we maken het helemaal zelf klaar. Om trots op te zijn! Door zelf de ingrediënten te kiezen heb je een maaltje naar je hart.

tandoori 2

De Indiase keuken staat bekend op haar heerlijk specerijen, deze komen je tegemoet zodra je start met koken. Wat leuk is aan deze gerechten is dat er gekookt wordt met allerlei verschillende producten zoals: aardappelen, peulvruchten, mager vlees en een variatie aan groenten. De Nederlanders kunnen nog wat leren van deze bereidingen, onze pannetjes zijn gevuld met losse componenten die samen worden gevoegd door een goede lepel jus of een aangemaakt maïzena- papje. Daarom is het des te leuker om flink uit te pakken en jezelf te verwennen met deze smakelijke Tandoori.

tandoori

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram kipfilet
  • 4 el tandoori massala
  • 5 el zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 300 gram rode linzen
  • 250 gram champignons
  • 3 bospenen
  • 3 tomaten
  • 350 ml magere yoghurt
  • Naanbrood

Benodigdheden

Mengkom, kookpan, hapjespan, snijplank, mes, dunschiller

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in grove stukken. Meng deze samen met de fijngesneden knoflook en uit. Schenk 4 eetlepels zonnebloemolie eroverheen en roer goed door elkaar. Mix de Tandoori kruiden en de yoghurt door de kipfilet, dek de schaal af en laat een paar uur marineren. Als je er de tijd er voor hebt, laat de kip dan een hele nacht in het kruidenmengsel staan voor nog meer smaak.

Laat de linzen voor 30  minuten wellen en giet deze af. Kook de linzen vervolgens in 20 minuten gaar Neem een een pan met ruim water, de linzen zullen nog meer water opnemen dus zorg voor een grotere pan.

Maak met behulp van de dunschiller de bospeen schoon en snijd in dunne plakjes.

Kook deze in ruim water voor ongeveer 10 minuten en giet ook deze af.

Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een eetlepel zonnebloemolie in een hapjespan totdat ze mooi bruin zijn. Neem de champignons uit de pan en schep ze over in een schaaltje. Snijd de tomaten in 4 stukken en haal het binnenste gedeelte eruit met het mes. Vervolgens snijd je de tomaten in dunne reepjes.

Zet een hapjespan op het vuur en laat de pan warm worden. bak de gemarineerde kip in 10 minuten gaar. Voeg hierna de champignons, tomaat en bospeen aan toe. Meng dit goed door elkaar. Serveer de Tandoori samen met de rode linzen en een heerlijk warm naanbrood. Gebruik het brood als lepel en eet zo het geheel samen.

 

Comments

  1. Ziet er lekker uit.
    Liefs, xxx

  2. Yummie ik ben van afkomst Indiaase (Hindoestaanse).
    Heerlijk zo een gerecht! Zeker nu de Divali nadert.
    Toevallig had ik boodschappen gedaan en naanbrood gekocht 😉



Speak Your Mind

*