Snacken zonder erbij na te denken

Snacken zonder erbij na te denken dat is wat we willen. En dat is precies wat we vandaag gaan doen, we gaan een superhealthy bananenbrood bakken. Voor alle health foodies is dit het perfecte tussendoortje. 

bananenbrood

“Diëten”, aan dat woord doen we niet, gezonde lifestyle juist des te meer. En daarbij hoort een uitgebalanceerde voeding met jawel ook genoeg tussendoortjes. En alhoewel snoeptomaatjes en worteltjes best lekker zijn, op een gegeven moment komen deze ook je oren uit. Daarom een gezonde manier om te snacken, met een handvol healthy ingrediënten duiken wij de keuken in om er met een heerlijke vullend bananenbrood uit te komen. Snijd het brood in grote plakken en je hebt een week lang plezier van jou gezonde en zelfgemaakte snack.

Tell everyone want er komt geen olie, boter of suiker aan te pas en nog steeds smaakt het brood verrukkelijk. Met natuurlijke suikers uit de dadels en banaan wordt alles op smaak gebracht, en door de binding van banaan en ei hoeven we geen enkele soort vet toe te voegen. Wat willen we nog meer? En doordat er amandelmeel is gebruikt is dit brood ook nog eens glutenvrij.

Door de vochtige textuur heeft het brood meer iets weg van een cake, maar omdat “cake” ons toch iets te ongezond in de oren klinkt noemen we het gewoon een bananenbrood. Ook voor op een feestje of verjaardag is dit een heerlijk lekkernij.

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 100 gram dadels
  • 3 eieren
  • 75 gram walnoten
  • 250 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el zonnebloemolie

Benodigdheden

Mengkom, staafmixer, garde, cakeblik, snijplank, mes, siliconenkwast

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de dadels in kleine stukjes.

Pureer de bananen en dadels glad met een staafmixer in een mengkom.

Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.

Spatel het amandelmeel en bakpoeder door het beslag.

Hak de walnoten in stukjes en spatel deze door het beslag.

Vet het cakeblik in met de olie en het siliconenkwastjes, giet het beslag in de vorm.

Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in de oven. Om te controleren of het brood gaar is prik je met een satéprikker in het brood. Wanneer er niks aan de prikker blijft plakker dan is het bananenbrood gaar.

 

Q: Wat is jullie favoriete  healthy snack?

 

 

Comments

  1. Het klinkt heel lekker zo een brood!
    Ik ga meteen het recept noteren 😉



Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.