Categorieën
Gezond eten Recepten

Smaakvolle linzenspread

Kaas,  jam, vleeswaren, pindakaas.. Standaard broodbeleg voor de meeste Nederlanders. Tegenwoordig is er van alles op de markt om af te kunnen wisselen, maar wil jij eens zelf aan de slag en een gezonde spread maken voor op je brood, op toastjes of om in te kunnen dippen? Dan staat hieronder voor jou wellicht een ideaal recept!

Linzenspread (3)

Linzen staan bekend om hun hoge vezel- en ijzergehalte, twee voedingsstoffen die we absoluut nodig hebben. Vooral in deze wintermaanden, staan linzen wat vaker op het menu, omdat ze goed voeden en omdat we in de winter vaak wel wat extra ijzer kunnen gebruiken tegen de grote vermoeidheid.

Combineer het idee van hummus met een traditioneel Italiaans gerecht genaamd ‘zuppa di lenticchie’ en je krijgt een smaakvolle gezonde linzenspread met een Meditteraans tintje!

Het typisch Italiaans wintergerecht zuppa di lenticche bevat slechts de ingrediënten water, linzen, olijfolie, peper, zout & peterselie. Met een kleine aanpassing en de vervanging van een soeppan door een keukenmachine, maak je in een handomdraai een smeuiige spread.

Ingrediënten
Wat heb je nodig?
– Een blik linzen, uitgelekt
– Peterselie (liefst vers)
– Zeezout
– Gemalen peper.

Linzenspread (1)

Bereidingswijze

Doe de uitgelekte linzen in de keukenmachine en voeg naar smaak zeezout, gemalen peper & peterselie toe. Liever niet te veel; je kunt altijd proeven en daarna extra kruiden!

Laat de keukenmachine een minuutje draaien op de maximale stand, proef en voeg eventueel kruiden toe. Als tevreden bent, schep je de linzenspread in een bakje en bewaar je deze ruim een week in de koelkast.

Linzenspread (2)

Erg lekker op stevig (zuurdesem)brood, crackers, rijstwafels, toastjes of om worteltjes & stukjes komkommer in te dippen.

Buon appetito!

5 reacties op “Smaakvolle linzenspread”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.