Marokkaanse Citroenen

Buiten het kookboekje koken, dat gaat met deze geweckte citroenen helemaal lukken.  Met deze gezouten citroenen creëer je de frisse twist welke de smaak van het gerecht laat stijgen.

citroen1

Om stoofpotjes op smaak te brengen gebruiken we heerlijke kruiden. Nu kunnen we hiervoor ook fruit  gebruiken. En dan bedoelen we frisse citrusvruchten zoals een citroen. De Nederlandse keuken staat er nu niet echt om bekend haar creativiteit, maar wij brengen hier graag verandering in. We reizen af naar het warme Marokko, hier wordt dit recept op z’n tijd klaargemaakt. Van deze sappige geweckte citroenen kun je bijvoorbeeld smakelijke stoofschotels, ook wel Tajines, met groente,rund of lamsvlees, yummie.

Zodra je de pot openmaakt komt er een frisse citruslucht  je tegemoet, spoel de citroenen af en snijd ze dan in kleine stukjes. Zo breng je

Ingrediënten                                   

  • 7 citroenen
  • Zeezout
  • Flesje citroensap
  • Anijs
  • 2 kaneelstokjes
  • Gekookt water
  • Olijfolie

Benodigdheden

Snijplank, mes, mengkom, waterkoker, weckpot(1 Liter)

Bereidingswijze

Kook alvast wat water in de waterkoker.

Was de citroenen schoon, snijd het kopje eraf. Snijd de citroenen in partjes.

citroen2

Vul de mengkom met de citroenpartjes en bestrooi deze met zeezout. Wij hebben gekozen voor een zeezout vermengt met gedroogde tomaten.

citroen3

Nu kun je de weckpot gaan vullen. Druk de citroenen met genoeg kracht in de pot en druk de partjes goed op elkaar zodat er sap uitkomt.

Halverwege het vullen van de pot voeg je de specerijen toe.ga verder met het vullen van de weckpot.

citroen4

Mocht je na het vullen van de pot te weinig sap in de pot hebben, vul dit dan aan met kant en klare citroensap.

Om de pot helemaal te vullen schenk je er het afgekoelde gekookte water over, strooi er nog een schep zeezout over. Hier bovenop komt er nog een laagje olijfolie en nu is het tijd om de pot af te sluiten.

citroen5

Laat de pot drie dagen rusten buiten de koelkast, schud de fles eens per dag zodat de smaken zich kunnen gaan verdelen. Na de drie dagen zet je pot in de koelkast en deze kun je hier zo lang laten staan totdat alle citroenen op zijn. Zooo ontzettend lekker.



Speak Your Mind

*