Gezonde stoof

Echt onze favoriet.. gooi in de pan gerechten. Oftewel, neem een grote pan en vul deze met de meest lekkere ingrediënten, zet het even op het vuur en klaar is je maaltijd.

foto1

En natuurlijk kiezen wij voor een berg gezonde producten, want we kunnen geen genoeg krijgen van onze dagelijkse portie groenten. En in een stoofpannetje is er altijd ruimte om nog meer  aan toe te voegen. Het is trouwens een hele easy manier wanneer je druk in de weer bent en daarnaast toch een lekker en gezond gerecht op tafel wilt krijgen.

Het enige wat je hoeft te doen zijn alle groentes even te snijden, op het juiste moment even door de pan roeren en tijdig extra groenten toevoegen. Dan heb je binnen een uurtje je stomende pannetje op tafel staan en hoef je alleen maar aan te schuiven. Wie zei dat gezond koken veel tijd kost?

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappelen
  • 500 gram broccoli
  • 250 gram champignons
  • 3 tomaten
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 350 gram rundvleesreepjes
  • 1 bouillonblokje
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 ml water
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 el zonnebloemolie

Benodigdheden

Snijplank, mes, dunschiller, braadpan

Bereidingswijze

Verhit de zonnebloemolie in de braadpan en laat deze warm worden. Voeg de rundvleesreepjes toe en bak deze voor 10 minuten even aan.

Snijd de ui en knoflook fijn, snijd de champignons in grove stukken en voeg deze samen met de paprikapoeder toe in de pan, roer het geheel even goed door.

Schil de zoete aardappel met de dunschiller en snijd de aardappel door de helft. Snijd deze dan in schijfjes.

Voeg de aardappelen toe en blus het geheel af met water, verkruimel het bouillonblokje en roer goed door. Zet de deksel schuin op de pan en zet het vuur laag, laat het geheel 20 minuten rustig aan gaar worden.

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en was deze, snijd ook de tomaten in grove stukken. Voeg de broccoli en tomaat toe aan het heerlijke mengsel. Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer nogmaals even door de pan. Laat de broccoli in ongeveer 20 minuten gaar stoven en dan is het de heerlijke stoof klaar.

foto2

Zodra je de deksel van de pan haalt komen de geuren je tegemoet, schep al watertandend je bord vol en genieten maar.

 

Comments

  1. Mmmm heerlijk…..
    Vraagje over de pan is het een grote braadpan op de foto of is het zo een mini pannetje.
    Dit is namelijk niet goed op de foto te zien.

    • Daphne van den Berg zegt:

      Hai Chucky,
      Het stoofpotje zit op de foto in een klein pannetje. Maar het is in een grote braadpan klaargemaakt. Deze is ideaal om de stoofpot langzaam te laten garen.
      Groetjes Daphne



Speak Your Mind

*