Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Origins Make A Difference Night

We halen letterlijk alles uit de kast om onze huid zo mooi mogelijk te maken en te houden. Daarbij moet je je huid zien als een basic kledingstuk en make-up als de passende accessoires. Als de kleding goed zit, kan er weinig meer verkeerd gaan. Maar als er een gat in zit, dan ziet het er meteen niet meer uit. De verzorging van de huid is het aller belangrijkste. En daar kan een nachtcrème niet aan ontbreken.

ori2

Wanneer is het een goede nachtcrème?
Minstens net zo belangrijk als een goede dagcrème is een goede nachtcrème. Maar waaraan moet een goede nachtcrème voldoen? Een nachtcrème heeft hele andere eigenschappen dan een dagcrème. Je kunt wel een dagcrème op je gezicht smeren voordat je gaat slapen (hé, het is beter dan niks), maar het voedt de huid niet met dat waar hij honger naar heeft. Een dagcrème biedt, naast dat het voedt, ook bescherming tegen alles waar de huid mee te maken krijgt overdag. Het houdt er rekening mee dat je niet net zo hard glimt als een opgepoetste biljartbal en zo heeft het nog meer eigenschappen die helemaal niet van toepassing zijn voor een nachtcrème. Bij een nachtcrème maakt het niet uit of je hoofd glimt. Who cares? Niemand die het ziet in het donker. Een nachtcrème hoeft de huid ook niet te beschermen tegen de grote, boze buitenwereld, tenzij jouw bed in de buitenlucht staat natuurlijk. Maar daar gaan we voor het gemak even niet vanuit. Omdat de huid ’s nachts in ruststand vernieuwt, bevat een goede nachtcrème ingrediënten die de huid helpen met die vernieuwing. En het geeft de huid een stoot aan voeding en vocht, zodat de huid zich kan herstellen en kan bijtanken.

ori1

 

Woestijnroos?!
Wij testten Origins Make A Difference Night. Het eerste wat opvalt is dat de verpakking er vrij clean uitziet. Heel onzijdig. Zowel te gebruiken door mannen als door vrouwen. Stap 2: we draaien de dop eraf en hangen ongeveer tegelijkertijd onze neus al boven de pot. Oeh, lekker. Citrus. Pluspunt! We hebben de crème een tijdje gebruikt. Uit onze ervaring blijkt dat deze crème alles in zich heeft wat een goede nachtcrème in zich hoort te hebben. In ieder geval voor een gemengde (zeer droge tot zeer vette, ingewikkelde) huid. Gedurende de nacht repareert en hydrateert het de huid. Het hoofdingrediënt van de crème is woestijnroos. Wat we aanvankelijk een beetje gek en vooral onsmakelijk vinden (woestijnroos ontstaat wanneer kamelen in het hele woestijnzand plassen, dus het is een mengsel van kamelenplas en woestijnzand). Maar dat gekke ingrediënt heeft wel veel voordelen voor de huid: het helpt namelijk tegen acne, huidvlekken, schimmels, zonnebrand, vermoeidheid en het heeft een ontgiftende werking. Dit ingrediënt is dus van groot belang tijdens het herstellen van je huid. De toegevoegde watermeloen helpt de vochtregulering van de huid.

ori3

Eerder schreven we al wat voor een leuk merk Origins eigenlijk is. Het heeft zoveel leuke weetjes in zich.

ori4

De crème smeert lekker soepel uit en je ontwaakt de volgende ochtend met een super zachte huid.

Q: Heb jij wel eens een product van Origins gebruikt?

2 reacties op “Origins Make A Difference Night”

Wow, dat is wel heel heftig! Dan is een goede nachtcrème zeker belangrijk. Misschien is een wat vettigere nachtcrème dan geschikter voor jou. En regelmatig (een aantal keren per week) exfoliëren is ook belangrijk, zeker als je een droge huid hebt. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.