Frambozen bavarois

Met dit warme weer lusten wij natuurlijk graag een lekker zomers toetje. Romig en met frisse frambozen bereiden we vandaag een heerlijke bavarois. En om dit roze feestje af te maken een paar heerlijke stukken chocolade, gewoon omdat we niet zonder onze dagelijkse dosis kunnen.

 bavarois

In de winter heerlijke zware nagerechten zoals tiramisu en crêpes met warme kersen, maar in de zomer zoeken wij verfrissing. En dit vinden we vaak in lekker zoet fruit. Bakken met aardbeien en kersen vliegen er doorheen en ook die heerlijke zachte frambozen laten we niet aan ons voorbij gaan. Deze van nature zoete vrucht is een sterk antioxidant en zit vol met vitamine C. Een schaaltje frambozen zorgt al voor de helft van je dagelijkse behoefte vitamine C en het is nou niet bepaald een straf om deze kleintjes te mogen eten.

Ingrediënten

  • 50 gram witte chocolade,
  • 50 gram pure chocolade
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 pakje ontdooide frambozen
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 100 ml volle yoghurt

Benodigdheden

Steelpan, 3 schaaltjes, 1 mengkom, bakpapier, handmixer, siliconenspatel

Bereidingswijze

Neem een schaaltje en vul deze met de pure chocolade, verwarm deze in de magnetron op de laagste stand voor 2 minuten.  Smelt de witte chocolade in een steelpannetje op laag vuur, zo kun je de chocolade goed in de gaten houden. Wanneer je deze in de magnetron zet kan het proces te snel gaan en kan de witte chocola bruin kleuren.

Strijk de gesmolten chocolade met een spatel dun uit op het bakpapier, smeer de twee soorten chocolade lekker door elkaar en laat in de koelkast afkoelen en hard worden.

Week de gelatine voor 5 minuten in een schaaltje koud water.

Prak de frambozen fijn in een schaaltje, je kunt wanneer je de pitjes uit je bavarois  wilt de puree zeven. Meng de suiker door de vruchtenpuree.

Klop de slagroom lobbig. Knijp de gelatine uit. Verwarm in een pannetje 3 el water, haal van het vuur en los de gelatine erin op.

Roer de gelatine door de frambozenpuree.

Meng de yoghurt met de vruchtenpuree en spatel voorzichtig de slagroom erdoor.

Schenk het mengsel in de schaaltjes en laat ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven. Trek het bakpapier van de chocolade en snijd met een mes of breek in ongelijke, puntige driehoeken.

Neem een bordje en snijd met een mes de bavarois langs de zijkant van het schaaltje los. Keer de bavarois op de bordjes, schud anders een keer met het schaaltje om de bavarois eruit te krijgen.

Neem de chocolade die nu afgekoeld is en breek deze in stukjes, steek deze in de bavarois en zo heb je een restaurantwaardig toetje.

 

Comments

  1. Yummie 😉

  2. Daniëlle zegt:

    Oehhhh!!! Interesant!!!



Speak Your Mind

*