CoffeeCream

Het ziet er buiten uit alsof we al in november zijn belandt, vies druilerig weer. Om somber van te worden, maar daar hebben we wel een remedie voor, heerlijk koffie ijs vol met stukjes chocolade. Hier kom jij je “zomer” zeker mee door. 

ijs 1

When summer meets winter, dat punt hebben we nu bereikt. De warme truien zijn gewoon al uit de kast gehaald en s ’avonds zitten we met dikke sokken op de bank met een grote kop thee. Nou nee!! Hier zitten we helemaal niet op te wachten, het is zomer verdomme en dan willen we genieten van warmte en zoeken we de verkoeling op.

Om dit een beetje te proberen te beïnvloeden gaan we daarom stug door met zomerse receptjes. Maar om toch te voldoen aan de dagen die korter beginnen te worden, om te genieten van  het heerlijke knusse gevoel geven we er een draai aan. We maken zomers ijs, gecombineerd met de smaak van een warme kop koffie. Hiermee kun jij ultiem genieten; om zo het druilerige weer buiten te kunnen vergeten.

Voor dit recept heb je geen ijsmachine nodig.

ijs2

Ingrediënten

  • 300 ml slagroom
  • 175 g gecondenseerde melk met suiker
  • 2 el instant espresso poeder
  • 50 gram pure chocolade
  • 2 el koffielikeur
  • Stroopwafels

Benodigdheden

Doe alle ingrediënten op de chocolade na in een kom. Neem de handmixer en laat deze net zo lang mixen totdat er pieken in het mengsel ontstaan.

Hak de chocolade in hele kleine stukjes en roer dit door het koffiemengsel.

Neem een cakeblik en vul deze met het ijsmengsel. Laat het ijs voor ongeveer 6 uur in de vriezer staan.

Schep een schaaltje vol met het ijs en snijd een stroopwafel door de helft. Steek de stroopwafel feestelijk in het ijs.

 

Comments

  1. Oeh……. dit lijkt me zoooooo een lekker ijsje 😉

  2. Wat een goed idee. Binnenkort eens maken!



Speak Your Mind

*