Zij durfden het aan: celebs met een kort koppie!

Ik weet nog goed dat ik het deed toen ik op de basisschool zat: hup knip, die hele staart eraf. Yup, ik ging voor een bob. Een aantal jaar geleden deed ik het nog eens dunnetjes over en hoewel ik er geen spijt van heb zou ik nu toch niet zo heel gauw de schaar meer in mijn lange lokken laten zetten. Veel celebs blijken toch wat meer lef te hebben en laten geregeld hun mooie lange coupe omtoveren tot een kort koppie.

Ja weet je, als je Rihanna heet is bijna niks te gek en kun je eigenlijk alles hebben, ook een kort koppie. Het is alweer een jaar of wat geleden dat RiRi voor het eerst met een coupe de kort verscheen en zeker de wat meer sophisticated versie (rechts) kon ze goed hebben.

De inspiratie voor het aanmeten van een bob een jaar of wat geleden was niemand minder dan Victoria Beckham. Het was niet haar eerste korte coupe, want even daarvoor had ze de schaar rigoureus in het haar gezet en ging ze door het leven met een écht kort koppie. Hoewel je met zo’n pretty face (alleen woman: lách af en toe eens een beetje!) op zich alles kunt hebben, vind ik (wat) lang(er) haar geloof ik toch nét wat mooier staan.

Oei, ik schrok behoorlijk toen Angela Schijf op Twitter een selfie plaatste met haar korte koppie. Ze had juist zulk prachtig lang haar – waar ik stiekem best een beetje jaloers op was – en ik kon er daarom echt niet bij dat je dat zo – huppatee – afknipt. Nu ik er een beetje aan gewend ben moet ik concluderen dat het haar zeker niet misstaat, maar het maakt haar aan de andere kant ook wel meteen een paar jaar ouder, vind je niet?

Met zo’n mooi gezichtje kun je heel veel hebben, maar ik geloof niet dat ik Miley haar nieuwe hairdo echt mooi vind. Zeker niet dat opgeschoren gebeuren aan de zijkanten, het is zo zonde. Bring back the long hair, please!

Q: Welke celebs vind jij een korte coupe het beste staan? Heb je zelf ooit je een kort koppie gehad?

Comments

 1. http://annajirina zegt

  Dat haar van Miley vind ik echt vreselijk haha. Rihanna kan het daarentegen wel goed hebben, mooi!

 2. ik vind het korte kapsel bij emma watson wel erg mooi x

 3. Mijn inspiratie voor een kort koppie is/was Ginnifer Goodwin. Ik ben met een foto van haar naar de kapper gegaan en mijn lange lokken rigoureus af laten knippen.

 4. Sommige staan wel erg mooi, maar als ik dan kijk naar hoe ze er uit zagen met langer haar vind ik dat toch vaak wel mooier staan.

 5. Ik vind Keira knightley mooi met kort haar!

 6. Ik vind dat korte haar bij sommige meiden heel mooi, maar die opgeschoren stukken van Miley vind ik echt zonde.

 7. Kan hier mooi zijn, bij Miley vind ik het verschrikkelijk. Zelf zou ik het nooi doen.

 8. http://Wendy%20(B) zegt

  Van lang naar zo kort zou ik niet durven.

 9. Ik kan kort haar heel erg waarderen, alleen al omdat die mensen zoveel lef hebben gehad om het af te knippen. Bij Rihanna vind ik het het mooist!

 10. Ik ben mijn pixie aan het uitgroeien, maar ik hou het niet vol. Lang haar staat niet bij me. Mijn gezicht komt beter uit bij kort haar dus ik ga binnenkort weer naar de kapper. Ik zou niet weten wat er nou zonde aan is. En lef? Als we iets wilt dan doe je dat toch? Het is best makkelijk hoor

 11. Eigenlijk vind ik ze met lang haar allemaal leuker/mooier!

 12. Ik vind vooral de korte kapsels van Rihanna erg leuk!

 13. Ik hou meer van lang haar, maar Rihanna staat het écht goed!

 14. ik zou het zelf echt nooit zo kort knippen >.<

 15. http://Jana%20Zwaenepoel zegt

  Ik heb mijn haar vorige week ook kort laten knippen. De familie herkende mij niet meer xpxp. Wel grappig

 16. Rihanna is wel mooi met kort haar 😀 x

 17. Iedereen staat zo mooi met die korte koppies, bij mij past het gewoon niet 🙂
  Bij miley trouwens ook niet, AF-SCHUW-ELIJK! Haar bruine lange haren waren zoveel mooier & meisjes-achtiger 🙂

 18. Ik heb een aantal jaar geleden een bob gehad. Geinspireerd door Victoria Beckham en Rihanna :D!

 19. Kennen jullie dat gekriebel wat je soms kunt hebbeb? Dat gebriebel wat zegt ‘ik wil wat nieuws’! Zo eens in de tijd spelen de kriebels om mijn haar kort, écht kort te knippen, weer op. Zeker toen ik een paar maanden terug Sylvie’s korte koppie zag. Ik wil wat nieuws! Iets anders! Iets met pit!Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.