Categorieën
Beauty Haar

Zij durfden het aan: celebs met een kort koppie!

Ik weet nog goed dat ik het deed toen ik op de basisschool zat: hup knip, die hele staart eraf. Yup, ik ging voor een bob. Een aantal jaar geleden deed ik het nog eens dunnetjes over en hoewel ik er geen spijt van heb zou ik nu toch niet zo heel gauw de schaar meer in mijn lange lokken laten zetten. Veel celebs blijken toch wat meer lef te hebben en laten geregeld hun mooie lange coupe omtoveren tot een kort koppie.

Ja weet je, als je Rihanna heet is bijna niks te gek en kun je eigenlijk alles hebben, ook een kort koppie. Het is alweer een jaar of wat geleden dat RiRi voor het eerst met een coupe de kort verscheen en zeker de wat meer sophisticated versie (rechts) kon ze goed hebben.

De inspiratie voor het aanmeten van een bob een jaar of wat geleden was niemand minder dan Victoria Beckham. Het was niet haar eerste korte coupe, want even daarvoor had ze de schaar rigoureus in het haar gezet en ging ze door het leven met een écht kort koppie. Hoewel je met zo’n pretty face (alleen woman: lách af en toe eens een beetje!) op zich alles kunt hebben, vind ik (wat) lang(er) haar geloof ik toch nét wat mooier staan.

Oei, ik schrok behoorlijk toen Angela Schijf op Twitter een selfie plaatste met haar korte koppie. Ze had juist zulk prachtig lang haar – waar ik stiekem best een beetje jaloers op was – en ik kon er daarom echt niet bij dat je dat zo – huppatee – afknipt. Nu ik er een beetje aan gewend ben moet ik concluderen dat het haar zeker niet misstaat, maar het maakt haar aan de andere kant ook wel meteen een paar jaar ouder, vind je niet?

Met zo’n mooi gezichtje kun je heel veel hebben, maar ik geloof niet dat ik Miley haar nieuwe hairdo echt mooi vind. Zeker niet dat opgeschoren gebeuren aan de zijkanten, het is zo zonde. Bring back the long hair, please!

Q: Welke celebs vind jij een korte coupe het beste staan? Heb je zelf ooit je een kort koppie gehad?

19 reacties op “Zij durfden het aan: celebs met een kort koppie!”

Ik ben mijn pixie aan het uitgroeien, maar ik hou het niet vol. Lang haar staat niet bij me. Mijn gezicht komt beter uit bij kort haar dus ik ga binnenkort weer naar de kapper. Ik zou niet weten wat er nou zonde aan is. En lef? Als we iets wilt dan doe je dat toch? Het is best makkelijk hoor

Kennen jullie dat gekriebel wat je soms kunt hebbeb? Dat gebriebel wat zegt ‘ik wil wat nieuws’! Zo eens in de tijd spelen de kriebels om mijn haar kort, écht kort te knippen, weer op. Zeker toen ik een paar maanden terug Sylvie’s korte koppie zag. Ik wil wat nieuws! Iets anders! Iets met pit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.