Categorieën
Beauty

Beauty question van de week #8

Dagelijks spoken er allerlei beautygerelateerde vragen door mijn hoofd als: wat is nou een normale en redelijke prijs voor een oogschaduw, hoeveel zou iemand anders maximaal voor deze lipstick over hebben, gaan andere meiden zonder make-up de deur uit? en lijkt het me leuk jullie wekelijks een vraag voor te leggen om erachter te komen hoe jullie over sommige stellingen denken en om hier een beetje over te discussiëren!

De vraag van deze week luidt:

‘Koop jij make-up producten als oogschaduw, foundation en concealer die qua kleur meestal wat lastiger te beoordelen zijn ook gewoon via internet of toch liever in de winkel?’

Producten als nagellak, lipstick en lipgloss koop ik vaak wel makkelijk via internet, deze zijn qua kleur meestal wel vrij goed te beoordelen, maar met oogschaduw, foundation en concealer vind ik dat toch een heel ander verhaal. Natuurlijk zijn er via Google van de meeste producten en merken vaak wel swatches te vinden, maar dan nog kun je daar lang niet altijd even goed vanaf zien welke kleur of finish het product nu écht heeft. Zo heb ik de afgelopen weken nu al een keer of 10 in de MAC webshop van de Bijenkorf gekeken naar een concealer en deze ook al zo’n 10 keer in mijn winkelmandje gedaan, maar heb ik nu uiteindelijk geconcludeerd dat ik daarvoor toch écht naar een MAC store moet. Daar kan ik de kleur en tint ervan veel beter beoordelen en dan is het gewoon echt zonde als ik er eentje maar gewoon een beetje op de gok bestel bestel en de kleur in real life helemaal niet goed blijkt te zijn. Het is natuurlijk wel heerlijk om vanuit je luie stoel van alles in je digitale mandje te mikken zonder daarvoor de deur uit te hoeven, maar daar moet je dan natuurlijk wel verzendkosten en soms een miskoop voor lief nemen. Een voordeel van naar de winkel gaan blijft toch dat je het product in je handen hebt, het goed van alle hoeken kunt bekijken en het meteen in tha pocket hebt en kunt gebruiken. Natuurlijk is het met online shoppen wel weer super exciting wanneer de postbode met je pakketje voor de deur staat, dus zo heeft het allebei wel z’n charme.

Hoe is dit voor jou?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

18 reacties op “Beauty question van de week #8”

Het ligt bij mij echt aan het product … Een nagellakje of oogschaduw/pallet is meestal wel goed te beoordelen online, maar een lipstick of foundation probeer ik toch liever eerst uit in de winkel (op m’n hand). Zo kan je gelijk goed zien of het bij je huidskleur past etc.

Liever in de winkel. Dan weet ik dat ik een goede aankoop heb gedaan en dan heb ik geen geld verspild. Tenminste, bij foundation/concealer/poeder.
Bij oogschaduw koop ik ’t wel gewoon via internet hoor! 🙂

Ik koop veel liever make-up in de winkel omdat ik dan kan swatchen en eventueel advies kan vragen. Het enige wat ik online vaak koop is nagellak.

Als ik dan eens een lipstick/oogschaduw zou kopen online, zit ik echt tientallen swatches op te zoeken, echt een heel karwei!

Foundation gebruik ik sowieso niet. Ik zou denk ik alles behalve concealer op internet kopen. concealer moet ik wel goed testen voordat ik het koop, anders wordt het heel lastig. van de andere producten koop ik het meestal pas nadat ik genoeg goede reviews erover heb gelezen

Ik bestel alles behalve foundation liever online. Ik weet wel welke kleur mijn huid ongeveer is maar het is altijd lastig of ik nou de eerste of de tweede kleur moet hebben. Want dit verschilt per merk..
Maar ik mag nooi iets online bestellen maar ik wil dit later wel doen denk ik…

Ik koop sowieso het liefst in de winkel, als ik niet zeker ben over de kleur zal ik het ook niet snel via internet kopen, alleen als ik aan de hand van reviews en swatches op blogs zeker weet dat ik het wil hebben.

Ik koop nagellak vaak op internet en oogschaduw palettes van Sleek durf ik ook prima via het wereld wijde web te kopen maar duurdere producten bekijk ik toch liever eerst in de winkel zodat ik er echt 100% zeker van ben dat ’t de juiste kleur voor mij is.

Ik mijn make up graag in de winkel zelf,Zodat ik het eerst kan proberen.
Mac heeft ook zoveel keuze,
En voor elke huidskleur is het toch anders.
Ik heb in het verleden al genoeg verkeerde kleuren gebruikt,zo zonde.
en Mac is toch best prijzig om op de gok te kopen.
Ik gebruik zelf de blush en concealer voor onder mijn ogen.
Eindelijk make up voor mijn donkere tintje:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.