Categorieën
Lifestyle

By Sjanty FAQ

De laatste tijd komen er op de By Sjanty email steeds meer zowel beauty- als nonbeauty gerelateerde vragen binnen en daarom leek het me wel handig en zinvol de meest gestelde vragen eens onder elkaar te zetten en te beantwoorden! De By Sjanty FAQ vind je vanaf nu in de kolom aan de rechterkant van de site! Natuurlijk is het nog steeds mogelijk je vragen te mailen naar info@bysjanty.nl, maar kijk dan wel eerst even of het antwoord misschien al niet bij de FAQ staat!

Als je beauty- en make-up producten toegestuurd krijgt, betekent dit dat je daar altijd een positieve review over moet schrijven?
Nee hoor, helemaal niet. Wanneer ik een make-up of beautyproduct krijg toegestuurd betekent dit per definitie niet dat ik er positief over ben of moet zijn. Ieder product dat ik review, of ik het nu zelf koop of krijg toegestuurd, behandel ik hetzelfde en compleet objectief.

Ik heb zelf een blog bij Blogspot maar ik zou net als jij graag een eigen domein willen, alleen heb ik geen idee hoe dat moet, kun jij me daarbij helpen?
Helaas kan ik je hier niet bij helpen, allereerst omdat ik zelf nooit een blog bij Blogspot heb gehad en in de tweede plaats omdat je daar op Google en bij Blogspot zelf voldoende informatie over kunt vinden 🙂

Zo’n eigen domeinnaam, kun je die ergens gratis aanvragen?
Helaas is het aanvragen van een eigen domeinnaam niet gratis, al kost het bij veel aanbieders op jaarlijkse basis helemaal niet zoveel. Enkele voorbeelden van bekende aanbieders waar je een eigen domeinnaam kunt claimen zijn onder andere Webreus, Antagonist en Yourhosting. Nogmaals: Google is your best friend!

Hoe kan ik geld verdienen met mijn blog?
Je kunt met je blog inkomsten genereren door het plaatsen van advertenties en advertorials, ook hier zijn verschillende bureaus en websites voor die dit aanbieden en die je kunt benaderen. Echter is het niet zo dat je hier (meteen) honderden of duizenden euro’s mee gaat verdienen, dan moet ik je helaas uit de droom helpen.

Hoe kom je aan (nieuwe) bezoekers op je site?
Ten eerste kan ik hier kan ik geen eenduidig antwoord op geven en ten tweede kost dit gewoon echt tijd, heel veel tijd. Toen ik net begon met By Sjanty had ik nog helemaal niet zoveel bezoekers en werd er helemaal niet gereageerd op artikelen, dat kwam in de loop van de tijd langzaam op gang. Je moet een (beauty)blog dan ook echt niet beginnen met als voornaamste reden het krijgen van veel bezoekers en comments, wanneer je blog of website voorkomt uit een passie of hobby en je hebt er veel plezier in volgen de bezoekers vanzelf.

Hoeveel (unieke) bezoekers heeft By Sjanty nu ongeveer, dan kan ik dat een beetje vergelijken met de aantallen van mijn blog.
Dat is iets wat ik liever voor mezelf houd, ik steek namelijk heel veel tijd en energie in mijn website en hang dit soort dingen daarom niet aan de grote klok. Wanneer je van een bedrijf of webshop bent kun je voor meer informatie over de bezoekersstatistieken van By Sjanty per e-mail contact met mij opnemen.

Ik zag onlangs dat je een hele stapel make-up over hebt en weg gaat doen, kan ik  hier niet wat van krijgen of voor weinig overkopen als je er toch niets mee doet?
Ik ruim mijn stash inderdaad eens in de zoveel tijd even goed op, dat is ook wel nodig. Hetgeen ik over heb ga ik echter niet via internet verkopen of weggeven. Van de make-up en verzorgingsproducten die ik zelf niet gebruik geef ik een gedeelte aan een goed doel (deze keer is dat het Inloophuis ‘Leven met kanker‘ te Woerden), bewaar ik wat voor in goodiebags om weg te geven op de site en ook maak ik er een aantal vriendinnen en familieleden blij mee.

Met welke camera maak jij je foto’s en waarmee bewerk je deze?
Voor het maken van de foto’s voor By Sjanty gebruik ik de Canon EOS 1000D en bewerk mijn foto’s met Photoshop.

Welke videocamera gebruik jij voor het maken van filmpjes en waarmee bewerk je deze?
Voor het opnemen van filmpjes gebruik ik de JVC Everio GZ-MS150. Mijn filmpjes bewerk ik sinds kort met Windows Movie Maker.

Welke laptop gebruik jij en kun je me aanraden?
Sinds heel kort werk ik op een Asus K53SC-SX218V en die kan ik je zeker aanraden, het is echt een hele fijne laptop!

Wil je een link naar mijn blog/website/webshop op jouw website zetten?
Er is op By Sjanty geen zogenaamde link-pagina meer waarop gratis links vermeld worden, wel is het mogelijk een website/webshop in de vorm van een advertentie onder de aandacht te brengen.

De foto’s die op jouw site staan mag ik zo af en toe toch wel voor mijn eigen blog gebruiken?
Eh nee, dat is niet helemaal de bedoeling. In principe maak ik alle foto’s die je op By Sjanty ziet zelf (behalve degene die afkomstig zijn van bijvoorbeeld weheartit.com, maar dat staat er dan altijd bij vermeld) en word ik er niet vrolijk van als ik deze op een andere website zonder bronvermelding terugzie. Wanneer je mij toestemming vraagt én By Sjanty er als bronvermelding bij zet is het in principe geen probleem.

Ik wil graag zo’n mooi iDivine oogschaduwpalette van Sleek aanschaffen, maar waar kan ik die kopen?
Wanneer je de zoekfunctie van By Sjanty gebruikt en daar bijvoorbeeld ‘Sleek’ intypt verschijnt er een heel aantal reviews, waar ik altijd bij vermeld waar de producten te verkrijgen zijn.

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!


9 reacties op “By Sjanty FAQ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.