Categorieën
News

Verschil Tussen Mannen- en Vrouwenbrein

Hersenen van mannen en vrouwen werken totaal anders. Beide geslachten verwerken signalen op een andere manier en dat verklaart een heleboel.

mannenvsvrouwen

Dat mannen van Mars komen en Vrouwen van Venus is nu ook wetenschappelijk onderzocht. Onderzoekers van de Universiteit van Pennsylvania in de Verenigde Staten hebben bijna duizend hersenen van mannen, vrouwen, jongens en meisjes onderzocht om de verschillen te kunnen aantonen.

Vrouwen kunnen multitasken, oftewel: we kunnen onze nagels lakken, werken, eten en ondertussen de week doornemen met de persoon aan de andere kant van de telefoonlijn. Dat mannen dit multitasken ook proberen is leuk, maar het is vooral tevergeefs. Mannen zijn over het algemeen beter in het uitvoeren van één taak. Hoewel wij al jaren het vermoeden hadden, bevestigen testen in het universitaire onderzoek deze gedachten.

De oorzaak dat mannen beter zijn in één taak tegelijkertijd uitvoeren heeft er mee te maken dat de signalen die mannelijke hersenen ontvangen vooraan in het brein beginnen en dan naar achteren lopen. Bij vrouwen gaan de signalen tussen de linker en de rechter hersenhelft. Hoewel het op veel personen getest is, zijn er toch andere wetenschappers die zich afvragen of het verband wel gelegd kan worden.

Dit onderzoek verklaart in ieder geval dat de hersenen van mannen en vrouwen anders werken. Misschien verklaart het ook wel het eeuwige onbegrip van beide partijen naar elkaar. Misschien vinden we deze andere manier van denken juist wel zo aantrekkelijk, tegenpolen trekken elkaar immers aan. Wat denk jij?

Bron: AD
Beeld: Weheartit

2 reacties op “Verschil Tussen Mannen- en Vrouwenbrein”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.