Categorieën
News

Puzzelend de Kerstvakantie doorkomen

Advertorial – We maken een reis rond de wereld zonder daarvoor het vliegtuig in te hoeven stappen. Ons vervoermiddel: Nintendo 3DS met het spel Professor Layton en de erfenis van Azran. De kerstvakantie komt eraan, dus alle tijd om onze wereldreis af te maken!

Nintendo-shot

Het spel begint in een klein koud dorpje. Goed om in de kerststemming te komen, want het is hier wel koud, maar er is nog geen sneeuwvlokje of ijsster gespot (behalve ’s ochtends op de autoruit dan). Tijdens het spel ontmoet je samen met professor Layton allemaal inspirerende mensen over de hele wereld.
We zitten nu de gezelligste tijd van het jaar, wat tegelijkertijd ook de drukste tijd is. Van feestje naar feestje, van kerstdiner naar kerstdiner, van borrel naar borrel en dat is helemaal niet erg, maar een beetje ontspanning is soms wel welkom. Met professor Layton kun je uren ronddwalen in de verhaallijn van het spel. Hoewel, is dat ontspannen? Het stelt je hersenen namelijk behoorlijk op de proef met alle puzzels die je moet oplossen om verder te komen in het spel.

Om je na het vorige artikel nog een stapje verder op weg te helpen vind je hieronder de oplossing van een derde puzzel uit het spel!

OplossingDeze nieuwe versie van het spel is afgeladen met nieuwe toevoegingen. Voor het eerst gebruikt professor Layton de kracht van Streetpas. Hiermee kun je uitdagingen delen met je vrienden. Daag ze uit met kerst! Vorm je eigen spannende speurtochten en verdien punten om allerlei extra’s te ontgrendelen. Ook nieuw is de Speurtocht-stand, die je via StreetPass uitdagingen laat uitwisselen met andere spelers van Professor Layton en de Erfenis van Azran.
Naast de verhaallijn en de puzzels waarmee je verder kunt komen in het spel zijn er drie nieuwe minispellen.
Modeadviseur: in dit minispel help je je klant aan de perfecte outfit (helemaal ons ding!) en hoe beter je deze opdracht uitvoert, hoe meer sterren en daarmee punten je verdient.
Notenroller: probeer de kostbare noten van de eekhoorn voorbij de hindernissen in het gat te rollen.
Bloementuin: plant bloemen zodat er een prachtige tuin ontstaat, maar laat er geen giftige paddenstoelen tussen groeien.

profLayton2In totaal heeft het spel maar liefst 500 gloednieuwe puzzels. Dat wordt puzzelen de komende kerstvakantie!

Q: Wat denk je: ga jij je in de  kerstvakantie aan dit leuke spel wagen?

Één reactie op “Puzzelend de Kerstvakantie doorkomen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.