Categorieën
News

Getest: Canon PowerShot N camera

Een aantal jaar geleden kocht ik mijn allereerste spiegelreflexcamera (spannund!), de Canon EOS 1000D, en ik ben nog iedere dag blij met deze aankoop. Toen ik het aanbod kreeg een Canon camera uit te proberen hoefde ik daar niet lang over na te denken: graag! Het bleek te gaan om de PowerShot N: een supercompact cameraatje met met veel mogelijkheden en leuke snufjes.

De Canon PowerShot N is een heel handzame compactcamera die je makkelijk in je binnenzak meeneemt en er ook nog eens hartstikke hip uitziet. Dat is alvast een dikke plus! Bij zo’n camera komen natuurlijk altijd heel veel specificaties en voor degenen die daar nieuwsgierig naar zijn: de camera is voorzien van een verstelbaar 2,8-inch touchscreen, WiFi, een 12-megapixel CMOS-sensor, 8-voudige optische zoom, 28-224mm lens en een DIGIC V-processor.

De camera bedien je door middel van een touchscreen en heeft een handig kantelbaar schermpje (7,1 cm, 2,8”) waarmee je heel makkelijk opnames kunt maken vanuit wast lastigere hoeken.

Het leuke aan de PowerShot N camera is dat je er niet alleen gewone huis-tuin-en-keuken foto’s mee kunt maken: het heeft namelijk ook vijf creatieve beelden waarmee je de foto kunt nemen met een bepaald effect: fish-eye, miniature, toy camera, soft focus en monochrome. Superleuk, dat maakt deze camera echt anders dan anders en extra leuk om lekker mee aan de slag te gaan.

Met de Canon PowerShot N kun je niet alleen fotograferen, ook kun je er video’s mee opnemen in 1080p Full HD-kwaliteit. Ook leuk ene helemaal 2013 is dat je de camera door middel van WiFi aan je smartphone te koppelen en je rechtstreeks foto’s en video’s kunt uploaden naar Facebook, Twitter en Youtube. Ideaal!

Hieronder zie je foto’s gemaakt met de 5 verschillende effecten:

Al met al is de Canon PowerShot N echt een ontzettend leuke camera waarmee je een heel poosje zoet kunt zijn en lekker creatief mee aan de slag kunt. Een klein nadeel van deze camera vind ik de manier waarop je de foto’s moet nemen: daar is namelijk geen speciaal knopje voor, maar je moet gebruiken maken van één van de twee smalle ringen rond het objectief en dat vind ik in de praktijk niet heel handig.

Q: Kende jij de Canon PowerShot N camera al? Wat vind je er zo op het eerste gezicht van? 

17 reacties op “Getest: Canon PowerShot N camera”

Op zich best een leuke camera, maar het zou niet echt iets voor mij zijn. Ook de manier waarop je foto´s moet maken vind ik vrij onhandig. Ik denk dat het meer een leuke camera is om erbij te hebben, dan om echt dagelijks te gebruiken.

Ik gebruik hem inmiddels al een paar maanden en ben zeer enthusiast.
Hij (of zij?) gaat altijd met mij mee. Maakt echt top foto’s en zelf vind ik de ontspanknop c.q. Ring wel erg gemakkelijk omdat ik de camera vaak onderste boven gebruik vanwegen het klapbare scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.