Categorieën
Showbizz

Marie Claire Starters Award is gewonnen door…

Wat moet het gisteren een knetter spannende dag zijn geweest voor de drie genomineerden van de Marie Clair Starters Award. De ondernemer die het volgens Marie Claire en de, speciaal hiervoor ingeschakelde, jury het meeste verdient om een extra boost in de juiste ondernemersrichting te krijgen. Net dat steuntje in de rug dat je als beginnende ondernemer nodig hebt. Net dat steuntje in de rug wat élke beginnende ondernemer zichzelf toewenst.

mc0

De voorste rij van de ruimte waar de Award-uitreiking zou plaatsvinden was bezet met bekende gezichten waaronder Katja Schuurman, Marlies Dekkers en Claudia Straatmans (hoofdredacteur Marie Claire), en er zaten nog drie onbekende gezichten. Drie gezichten die de wereld nog moet leren kennen als het aan hen ligt. De drie onbekende gezichten waren de genomineerden van de Marie Claire Starters Award.

mc1

Wij stellen aan u voor:
De eerste finaliste Anna Winkelmolen startte een bedrijfje geïnspireerd door ergernissen uit haar shop-ervaringen. Zodra zij haar persoonlijke schoenenjacht startte, kon ze nooit de perfecte schoen vinden. Ze vond wel leuke schoenen, maar er was altijd een “maar”. Was de hak maar wat lager, of had de schoen nou maar een peep toe, of de kleur, die kleur moest anders. De prijs moest anders. Het materiaal moest anders. Waarom kon je dit niet gewoon zélf bepalen? En dat gat in de markt wil zij opvullen met haar bedrijfje Anna van Mills. Daar kan iedereen de schoenen perfect maken voor zichzelf, waardoor er een persoonlijk exemplaar ontstaat. En daar hangt een prijskaartje aan, die wel wat anders is dat de prijskaartjes die in de Invitowinkels hangen, maar de prijzen zijn nou ook weer niet onbereikbaar, want ze liggen tussen de €170,- en €270,-.

Marieke Havermans confronteerde mensen met de waarheid. Iedereen gaat dood en voor iedereen moet er uiteindelijk een grafkist besteld worden. Maar waarom zijn die krengen zo duur? En waarom zijn ze van materialen gemaakt die schadelijk zijn voor het milieu? En waarom zijn ze zo zwaar en contronterend? Kan het allemaal niet wat luchtiger, persoonlijker, milieuvriendelijker en goedkoper? Allemaal vragen die bij haar opborrelde toen haar schoonmoeder overleed. De kist paste helemaal niet bij de zachte persoonlijkheid van de moeder van haar partner. Daarom besloot zij deze opties naar de werkelijkheid te brengen met haar bedrijf Anora. Zij won de Award en ging naar huis met €5000,- starterskapitaal en heel veel extra’s die haar bedrijf een flinke boots zullen geven.

Voor elk belangrijk moment een kaars. Dat is de opinie van Anne-Floor Sinnige die de kaarsenlijn Moments opzette. De luxe geurkaarsen worden gemaakt door mensen die de donkerste kant van het leven hebben gezien en kunnen door het maken van de kaarsen een lichtpunt in andermand even brengen. Eén van de kaarsen uit de lijn is The Moment of Fuck it: een spicy ruikende kaars die je aansteekt op momenten dat je denkt “fuck it, ik doe het gewoon”. Een kaars die zij als ondernemer ongetwijfeld vaak zal hebben gebrand.

mc3

Voor elke ondernemer
De grote namen van de avond deden ook nog een duid in het zakje met het gul geven van tips voor ondernemers. Katja Schuurman vindt het vooral belangrijk dat je als ondernemer blijft dromen en geen grenzen ziet. “The sky is the limit.” Er werd geleerd dat iedereen in je omgeving het ongetwijfeld het beste met je voor heeft, maar dat je altijd 100% op je eigen gevoel moet vertrouwen. En de belangrijkste tip is dat er voor elke ondernemer een moment is dat hij onderuit gaat. Dan moet je niet opgeven volgens de ervaringsdeskundigen, dan moet je juist je schouders eronder zetten en doorgaan. Dat zijn leermomenten. Daar word je beter van.

Uiteindelijk ging iedereen naar huis met een enorme dosis aan nuttige informatie en een goed gevulde goodie bag met onder andere een ondernemersboek voor alle (potentiële) ondernemers onder de bezoekers.

Q: Heb jij ook ondernemersbloed door je aderen gieren?

 

2 reacties op “Marie Claire Starters Award is gewonnen door…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.